Dodaj do ulubionych

Parking przy CH Land

14.06.07, 14:00
Obydwa parkingi wzdłuż CH Land odgrodzili i wprowadzili opłaty. No to
kierowcy zaczęli rozjeżdżać trawę przy tychże parkingach. Ciekawe, ilu
kierowców będzie da im zarobić w ten sposób...
Obserwuj wątek
    • lpt1 Re: Parking przy CH Land 14.06.07, 17:29
      To prywatny parking Landu i mogą tam robić co chcą. Utrzymanie parkingu kosztuje, grunt zajety przez asfaltowe czy betonowe pole ma swoją wartość i właściciel CH chce zwrotu z inwestycji.
      Może będą zwalniać z opłaty tych którzy coś kupią?
      A do Landu łatwo jest dojechać innymi środkami komunikacji... mimo tego na Wałbrzyskiej przy Damianie, przy Landzie i przy mnie na Szturmowej/Smyczkowej jest pełno samochodów z rejestracjami WN czy WE.

Nikt nigdzie nikomu nie gwarantuje prawa do bezpłatnego parkowania. Drogi - OK, miasto czy państwo je buduje i są bezpłatne, ale parkingi? Może myjnie też mają byc za darmo?

Jestem wrogiem darmowego parkowania w miastach, uważam że płatne parkowanie dość szybko zmniejszyłoby korki w Warszawie - skuteczniej niż budowa 3 pseudoobwodnic i tras do centrum (KEN przez Służew, trasa NS, nowa trasa do Janek, itd.).
      A jeśli mają powstawać cywililizowane podziemne parkingi w mieście to muszą mieć klienta, a klient nie może mieć wyboru typu parkowanie na chodnikach czy trawnikach za darmo, bo nie stanie na płatnym.

Jedyny problem jest taki że nikt nie karze nieprawidłowego parkowania - SM i Policja mają to gdzieś, nie wiem czy pieniądze z mandatów, blokad i wywożenia aut śmierdzą, czy co...
      • garr_anonim Re: Parking przy CH Land 14.06.07, 23:46
        Zgadza sie, to prywatny grunt Landu (czy tez obecnego wlasciciela gruntu pod
        Landem i przy landzie). Rozumiem jednak intencje Yavoriousa - czy wprowadzenie
        platnego parkingu ma sluzyc rozjezdzaniu zieleni przez tych "bezplatnych".

Pozostaja chyba znienawidzone slupki..

A swoja droga, czy nie mozna namalowac pasow przy Walbrzyskiej - ograniczajacych
        "tyl wystawania" samochodu? Tak czesto tworzy sie korek przez jeden zle
        zaparkowany samochod...

pozdrawiam
        Lukasz
        • lukasz.lorentowicz Re: Parking przy CH Land 01.08.07, 02:08
          Problem tego parkingu nurtuje wszystkich, wydaje mi się ze w ciągu wakacji uda
          się go pozytywnie rozwiązać,pozytywnie dla mieszkańców Służewa, otoż jesteśmy po
          wizji lokalnej, wszelkie strony tj. administrator Landu, SM Służew nad Dolną
          oraz Delegatura ds. bezpieczeństwa wraz z moim udziałem znaleźliśmy kilka
          sensownych rozwiązań tymczasowych tego problemu - tymczasowych ponieważ wszystko
          wskazuje iż w 2008 wkroczy tam ekipa budowlana aby przedłużać KEN. W ciągu
          wakacji problem powinien zostać rozwiązany. Wiele wskazuje iż ów dziki parking
          nie będzie dostępny dla chętnych na bezpłatne parkowanie powyżej 90 minut, ale o
          tym po fakcie, nie ma co zapeszać. Jeśli i interesują was szczegóły - proszę o mail!
        • yavorius Re: Parking przy CH Land 08.08.07, 09:54
          garr_anonim napisał:
          > A swoja droga, czy nie mozna namalowac pasow przy Walbrzyskiej -
          > ograniczajacych "tyl wystawania" samochodu? Tak czesto tworzy sie
          > korek przez jeden zle zaparkowany samochod...

Jak ktoś nie umie parkować i nie potrafi zauważyć, że blokuje całą
          ulicę swoim parkowaniem, to niestety mu już nic nie pomoże...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka