01.06.07, 00:28
Oprócz wgłębiania wiedzy uczącej mnie jak być matką "idealną" (ale pewnie
nigdy nie będę, nim to osiągnę moje dzieci dawno wyrosną i pójdą se z domu)
zdecydowanie przoduje tu pociąg do puzzli. Marzyło mi się kiedyś ułożyć wielką
starą mapę złożoną z 5000 elementów (albo i więcej). Wciągają mnie z uporem
maniaka. Przekładałam te klocuszki całą pierwszą siedząco-leżącą ciążę.

Uwielbiam konie. Zbieram fotografie, to zwierzę mnie fascynuje, ale nie
pociąga mnie jeździectwo.

Lubię czytać ale głównie literaturę SF. Obecnie kurzy się na półkach, ale
kiedyś do niej wrócę. Mój mąż sprezentował mi na drugą rocznicę ślubu ok. 15
roczników czasopisma "Fantastyka" i "Nowa Fantastyka"..

Kocham muzykę, muzyka łagodzi obyczaje, łagodzi i pobudza emocje i generalnie
to muzyka była jakby moim jedynym oddanym powiernikiem i towarzyszem życia.

Zaczęłam pisać książkę o rozwoju swoich dzieci, ale tak różnie porobiło, że
nie mogę jej skończyć i porobił się luki zwłaszcza z okresu 14-20 m-c życia
mojej córci. Nie wszystko udaje mi się teraz zarejestrować i mam problem,y ze
skupieniem by skleić całość w jeden sensowny tekst..

Segregowałam sobie wybrane przepisy kulinarne z czasopism itp. w postaci
własnej książki kucharskiej. Oczywiście to też stoi..

(więcej nie przychodzi mi do głowy)

---------
A czym Wy się interesujecie???
Obserwuj wątek
    • rene-76 Re: Hobby 01.06.07, 09:43
      kiedyś też czytałam SF ale puzzle to odpada-strasznie nerwowa bywam i nie mam
      cierpliwości.Moje jedyne hobby na które starczy mi jeszcze czasu to książki-
      uwielbiam czytać-zbieram różne serie-teraz z Dziennikiem wychodzą "dziela
      najwybitniejszych noblistów"aha i filmy ale to bardziej zbieram niż oglądam bo
      film wieczorem mnie niestety potrafi skutecznie uspać.Wczesniej też wyszywałam
      krzyzykiem mam parę fajnych obrazów-ale ostatnio też to porzuciłam z powodu
      braku weny i...kasy:)
      • mama.dawida Re: Hobby 01.06.07, 22:15
        książki!!! - beletrystyka, thrillery (namiętnie czytałam je w ciąży)..... po
        prostu musi mnie zaciekawić. Nieodkryte hobby to fotografia - na większości
        zdjęć jest moja rodzinka ale beze mnie bo ja fotografuję! I czasem nawet niezłe
        fotki mi wychodzą. No i największe moje hobby to mój mały chłopczyk - Dawidek!
        • witaminka29 Re: Hobby 02.06.07, 08:21
          Kurka no książki i kiedyś taniec no a teraz to chyba najbardziej to moja
          rodzinka i forum :))
    • rybusie Re: Hobby 01.06.07, 10:15
      puzzle baaaardzo lubię ale nie mam na nie miejsca i czasu chociaż kiedyś (4
      lata temu)ułożyłam z 4000 tysięcy.Nie bardzo lubię czytać ale Harry Potter mnie
      tak wciągną że przeczytałam wszystkie tomy i czekam na następny-ostatni.
      Teraz moim największym
      • rybusie córeczka nacisneła enter 01.06.07, 10:20
        ...hobby jest moja córeczka i wszystko co dotyczy mojego skarba i innych dzieci
        • agatelek2 Re: córeczka nacisneła enter 02.06.07, 10:55
          Uwielbiam czytać książki ale ostatnio czasu za dużo nie mam na to.Uwielbiam na
          forum z Wami siedzieć też.Uwielbiam jeździć na rowerze ale przy małych dzieciach
          zdarza się to bardzo rzadko.
          • agatelek2 Re: córeczka nacisneła enter 02.06.07, 10:56
            Aaaa o najważniejszym zapomniałam-uwielbiam JEŚĆ ;))))))))))))))))))))))))))))))
    • anna_sla a Wasze hobby?? 11.06.07, 22:42

• broneknotgeld Re: a Wasze hobby?? 11.06.07, 22:53
        Gaftnołch ciekawie
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28940&w=26212038
        Dom link tu prawie.
      • elunia77 Re: a Wasze hobby?? 11.06.07, 23:06
        Moje są dosyć przyziemne,cos tam krzyzykuje,decokupage-jak jest ładna pogoga bo
        musze siedziec na balkonie bo farby i lakiery trochę smierdzą a i spokuj jest
        tam trochę,mo jak mam chęci to robie petchworki-jakies narzuty na łóżko lub
        poduszki ale ostatnio moja maszyna odmowiła a na koło 60lat cud ze jeszcze
        szyje no i lubie kwiaty i mam do nich ręke ale jak pojawiły sie maluchy
        trzabyło zlikwidowac kolekcje-było duzo trujących kwiatkow(chodzi o soki).
        A teraz z męzulkiem szykujemy się aby zrobiś corce domek dla barbi z drewna ale
        kiepsko to widze i tu przydałyby się zdolnosci anna_sla bo lubi bawić sie w
        drewnie i ma do tego rękę :-)a tak najbardziej to lubie lezec koło mojego M.jak
        juz dzieciaczki spią i tak cisza jest w mieszkaniu mmmmm....no i lubie siedziec
        na forum oj jak to relaksuje i jak szybko leci czas.

• ememka1 Re: hobby?? 12.06.07, 09:45
          Zaprzestane z braku czasu: filmy, taniec, robótki na drutach, co w kosmetykach
          piszczy, polityka.
          Nowe :tenis ziemny (sposób na wspólne spędzanie czasu z mężem)
          Sporadyczne: książki (najczęściej na urlopie), pilates.
          Pozostał czas tylko na gazety (w każdym momencie dziecko może przerwać, bez
          konsekwencji w postaci groźnej miny) i manicure raz na dwa tygodnie (fobia -
          zawsze patrzę na ręce:), nauka języka.
          Od września planuję z koleżanką naukę pływania.
          • dobrotka06 Re: hobby?? 12.06.07, 15:18
            O rany! Szeroki temat.
            Lubię robić zdecydowanie zbyt dużo rzeczy jak na krótkie życie którym dysponuję
            i obowiązki, które muszę w nim zmieścić. Kiedyś uwielbiałam rysować, malować,
            rzeźbić. Tak bardzo, że rodzice wysłali mnie do szkoły plastycznej - skutecznie
            zostałam wyleczona z tego lubienia. Teraz czasem do tego wracam,choćby kiedy
            ktoś chce jakiś oryginalny prezent - na przykład ostatnio koleżanka poprosiła
            żebym wymyśliła coś na prezent komunijny dla jej chrześnicy. Dostała ręcznie
            malowane koszulki t-shirt z wizerunkami swoich ukochanych koni. Była podobno w
            niebo wzięta :) Więc czasem robię takie koszulki.
            Z rzeczy, które przerobiłam ale porzuciłam (mam nadzieję, że nie na zawsze) -
            haftowanie, dzierganie na drutach i szydełku, czytanie przeogromnych ilości
            książek (teraz mało czytam, bo brak mi czasu) różnych gatunków (czytane
            falami:SF, westerny, thrillery, horrory, obyczajowe - przy nich zostałam). Z
            rzeczy do których czasem wracam - pływanie wpław, kajakami, żaglówkami
            (uwielbiam!); gra w badmingtona (jak się znajdzie przeciwnik), taniec (!). Ale
            jedno zostało ze mną od urodzenia do teraz i powoli, z oporem przekształca się
            w hobby zawodowe - konie. Najpierw jako piękne zwierzę, potem jako fantastyczny
            partner przyrodniczych włóczęg (uwielbiam lasy i jeziora), dalej jako
            przyjaciel, terapeuta, temat do zgłębienia, nauczyciel i uczeń jednocześnie.
            Trzymam kciuki, że mimo wszelkich trudności (głównie finansowych) uda mi się
            zrobić z tego całe, albo prawie całe życie. :)))
            Aha, i dzięki koniom zaczęłam pisać. Na razie publikowałam tylko artykuły, ale
            kto wie.... :)

Zaliczyłam również w życiu różne fascynacje - historia sztuki starożytnej,
            wierzenia starożytnego egiptu, magia symboli, psychotronika, fizyka jądrowa
            (!), western i takie tam. Do tej pory nie wiem skąd się takie rzeczy biorą.

Muzyka oczywiście, szczególnie klasyczna i etniczna (do dziś) i puzzle także
            choć baaaardzo rzadko udaje mi się znaleźć na nie czas. Aha, a ostatnio
            odkrytym jest fotografia. Nie mogę się opanować szczególnie w robieniu zdjęć
            zwierząt i nieba. Nie mogę przestać!
            • anna_sla dobrotka 12.06.07, 15:46
              jesteś bardzo ciekawą osobą, masz fascynujące zainteresowania..
              • dobrotka06 Re: dobrotka 13.06.07, 10:56
                Dzięki :))

Ja mam czasami wrażenie, że po prostu jestem niezdecydowana.... Teraz moje
                zajęcia determinują konie i jest mi nieco łatwiej :)
          • szkodnik Re: hobby?? 12.06.07, 15:22
            Czy ememka to nie jest jedna z adminek portalu gazeta.pl ??? Chyba jest :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka