lisia312 28.12.09, 20:08 na Sylwestra we dwoje. Macie jakieś pomysły? Poproszę, bo nie wybieramy się nigdzie - plecki bolą niestety.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: menu 28.12.09, 20:54 Lisiu zalezy co lubicie W DE to tradycyjnie albo fondue serowe albo raclette sie podaje Ale moj osobisty M to najbardziej lubi tak swojsko-deska serow,szynka serrano,sopocka,jakies wedzone rybkiKto wie jesli bedzie mial wene to moze znowu jakis szalony omlet stworzy-jego omlety sa swietne i za kazdym razem inneWiem,ze to nie odswietne sylwestrowe jedzenie,ale my tak lubimy Moze barszcz jeszcze-troche zakwasu zostalo A sery wycinam foremkami do piernikow-i juz jest inaczej Odpowiedz Link
aniaiewa Re: menu 28.12.09, 21:03 No wlasnie sie zastanawialam i stanelo na raclette. Wiec beda sery, makaron, ziemniaki, bekonik, szynka serrano cieniutkie plasteki mieska na goraca plyte, krewetki i mnostwo pikli i innych kwasnosci Do tego jakies sosy, kolezanka przyniesie salatke. No wiem, ze nie wysililam sie ale 1. daaaaaaaaaaaaaawno nie robilismy, 2. nie bardzo mam sile sie wysilac A. Odpowiedz Link
diegosia Re: menu 28.12.09, 23:14 Raclette to zdecydowanie dobry pomysl (sami wlasnie pozegnalismy gosci raclettowych , ale niestety tylko jesli sie posiada odpowiedni sprzet... W innym razie pewnie zrobilabym wlasnie cos w rodzaju proponowanej deski wedlin / serow, jakas salatke, cos do pogryzienia (drozdzowe zawijance z oliwkami/serem) i zupe, a na deser crumble albo pieczone jablka z lodami (w kazdym razie cos, co samo sie robi ). Odpowiedz Link
achulaw Re: menu 29.12.09, 19:57 Moje Kochanie uwielbia wszystko co wędzone więc cieniutko pokrojona wędzona szyneczka i polędwiczka ( surowe) podwędzane i podsuszane kiełbaski typu jałowcowa, myśliwska, KABANOSKI Platki łososia i plastry sera wędzonego plus pleśniowy z zielonym pieprzem lub ziołami prowansalskimi .Do tego WYTRAWNE!! Chilijskie wino, a do pełni szczęścia ciasto francuskie Odpowiedz Link
idealnapanidomu29 Re: menu 30.12.09, 17:23 www.poradypanidomu.pl/kulinaria/sylwester.html sporo dań sylwestrowych Odpowiedz Link