wilowka 27.02.10, 09:23 Co u Ciebie? Jakieś niepokojące wieści z Twoich rejonów dochodzą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
momas Re: Mysiulek! 27.02.10, 09:58 No własnie... Niby epicentrum było kawalek od Ciebie ale....wszystko OK? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mysiulek! 27.02.10, 10:07 Czekajmy na wieści do naszego popołudnia. U niej teraz noc. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Mysiulek! 27.02.10, 11:37 Cholera, dziewczyny, wlasnie obejrzalam wiadomosci w TV i od razu tez o Mysiulku pomyslalam. Mam nadzieje, ze sie odezwie, potaram sie zajrzec pozniej, jak bede miec dostep do kompa. Odpowiedz Link
shachar Re: Mysiulek! 27.02.10, 11:48 wlasnie, ja tez w tej sprawie, wzywa sie Mysiulka08 o kontakt z Centralą... Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Mysiulek! 27.02.10, 12:03 Ojojoj! Dopiero zobaczyłam! A w jakiej okolicy Mysiulek mieszka? Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Mysiulek! 27.02.10, 12:06 ojej, ja dopiero wlaczylam teraz komputer, nic o trzesieniu nie wiem. ide czytac Odpowiedz Link
wilowka Re: Mysiulek! 27.02.10, 12:16 Cholera Wyguglałam sobie na mapach Santiago de Chile maps.google.pl/maps?q=santiago+de+chile&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=pl&tab=wl mysiulek08 30.06.05, 07:08 zarchiwizowany Ja poludnietego kontynentu kocham za pampesmile Za jej zapach rozgrzanych ziol, trawy, krzewow, za wiatr, za bezkres, za drogi ciagnace sie przed Toba i za... gwiazdysmile Sa tak blisko, czujesz sie nieomal wewnatrz Drogi Mlecznejsmile Choc polnoc ma cos lepszego w gwiazdach, gdy wracasz do domu, kierujac sie na poludnie widzisz w szybie auta Krzyz Poludnia, ktory prowadzi Cie jak tysiace podroznikow przed Toba. Chiloe jest odpoczynkiem od wszedobylskich andyjskich szczytowsmileCos co tam Cie tam otacza jest czyms trudnym do opisana, szum oceanu, slyszany z kazdego miejsca, tajemniczosc, to chyba sekret Chiloe. To jest moja Itakasmile I najpyszniejsze ryby na planeciesmile. Mieszkam w poludniowowschodniej czesci miasta, dzielnica Penalolen, bardzo zroznicowana socjalnie, ale nie mam ambicji placic niebotycznego czynszu za mieszkanie na rozgrzanych zboczach, albo w glosnym, zadymionym centrum. Usypiaja mnie cykady, budza papugi klocace sie zaciekle z psami, a widoki z okna sypialni wynagradzaja niedociagniecia chilijskiego budownictwa. Odpowiedz Link
fettinia Re: Mysiulek! 27.02.10, 13:39 przekopalam wszystko-zgubilam nr telefonu do Mysiulka..bo pewnie netu tam nie ma teraz ale moze telefony chociaz dzialaja.. coz trzeba czekac na wiesci.. Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Mysiulek! 27.02.10, 13:43 rzeczywiscie nie wyglada sytuacja za ciekawie, ale jestem pewna, ze mysiulek caly i zdrowy nie moze odezwac sie do nas ze wzgledu na brak dostepu do netu ...trzymam kciuki. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Mysiulek! 02.03.10, 15:48 Wilowka, ale archiwum odkopalas Od ponad trzech lat mieszkamy pod Santiago. W solidnym murowanym domu a co wazne na LITEJ skale Odpowiedz Link
wilowka Re: Mysiulek! 02.03.10, 19:13 No, kopałam Ale miałam nadzieję, że Cię nosiło po okolicy Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Mysiulek! 27.02.10, 13:51 Sieci telefoniczne tez przeciążone ponoć, ale podają, że nie ma informacji o poszkodowanych Polakach. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Mysiulek! 27.02.10, 15:27 Santiago leży ponad 500 kilimetrów na północ od epicentrum, więc miejmy nadzieję, ze Mysiulek nie ucierpiała. Do Pacyfiku też jest kilkadziesiąt kilometró, więc i tsunami nie groźne. Gazeta napisała:"W stolicy Chile nie ma prądu i nie działa internet." Czekajmy cierpliwie na dobre wiadomości Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Mysiulek! 27.02.10, 15:28 Oglądałam wiadomości i też pomyślałam o Mysiulku. Tam może teraz nie być netu. Prądu zresztą też Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: Mysiulek! 27.02.10, 17:15 Dopiero teraz właczylam radio i dowiedzialam sie o trzesieniu z ostatnich wiadomosci. Nadal nie ma tam netu i z telefonami bieda. Trzeba czekac az poreperuja, nic innego nam nie pozostaje. Mysiulku, martwimy sie o Ciebie i trzymamy kciuki Odpowiedz Link
olusinska Re: Mysiulek! 27.02.10, 18:44 Mnie ta smutna wiadomość przywitała z samego rana jak szykowałam się do pracy. Mam nadzieję, że z MYsiulkiem wszystko dobrze! Trzymam kciuki! I w ogóle, żeby jak najmniej ludzi ucierpiało. To wszystko takie przerażające jest Odpowiedz Link
jo.hanna Re: Mysiulek! 27.02.10, 18:49 o tym samym pomyslalam, gdy zobaczylam ze bylo 8.8 w skali Richtera. To jeszcze gorzej niz na Haiti. Odpowiedz Link
wilowka Re: Mysiulek! 27.02.10, 20:00 Ja myślę, że wszystko będzie dobrze. Jestem pewna, że tam straszne ( niewyobrażalne chyba dla nas) zamieszanie jest i jak Mysiulek będzie mogła, to się do nas odezwie. Myślmy o Niej gorąco. Odpowiedz Link
fettinia Re: Mysiulek! 27.02.10, 20:04 telefony dalej nie dzialaja-wlasnie powiedzialo w tv.. Mysiulku myslimy wszyscy o was..nawet moje dzieci powiedzialy-mama-przeciez twoja kolezanka tam mieszka.. Odpowiedz Link
51pdeta Re: Mysiulek! 27.02.10, 21:16 Bądżmy dobrej myśli.Ja w każdym bądż razie zrobię to co mogę w takiej chwili-pomodlę się.Może chociaż tak pomogę? Odpowiedz Link
shachar Re: Mysiulek! 27.02.10, 22:04 My jestesmy dobrej mysli. Nie ma tak, zeby nasza korespodnentka/slash/ wspolautorka nagle odkazala. Mysiulkiewicz bardzo prosimy o raport z trzesienia, ino chyzo. Odpowiedz Link
nikanik Re: Mysiulek! 27.02.10, 22:00 ja także czekam na wieści. Trzymam kciuki za was Mysiulku. Odpowiedz Link
alinka_li Re: Mysiulek! 28.02.10, 00:36 No ja mocno opóźniona informacyjnie, cały dzień w szkole i dopiero wieczorem te wiadomości straszne...Ale jestem dobrej myśli, przynajmniej jeśli o Mysiulka chodzi, bo to jednak kawałek drogi od epicentrum. Odpowiedz Link
smutas13 Re: Mysiulek! 28.02.10, 07:31 Także przypuszczam, że to kłopoty komunikacyjne: internet i telefony nie działają. Wierzę, że Mysiulek odezwie się, kiedy będzie miała taką możliwość. Odpowiedz Link
bodzia50 Re: Mysiulek! 28.02.10, 09:10 też myślę z troską i niepokój mnie zżera, cierpliwości trzeba Odpowiedz Link
jacek1f nie no, daleko jest i na plaskim w samotnym domku 28.02.10, 09:51 Probowalem znalezc przez ślimakowy biznes namaiary na rodzicow, ale nie ma w kontaktach. Moze i dobrze, bo jak nie ma telefonow sprawnych, to i oni nic nie wiedza... Bedzie dobrze. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: nie no, daleko jest i na plaskim w samotnym d 28.02.10, 10:47 Właśnie usłyszałam, że komórki prawie nie działają, nadal na sporych terenach nie ma prądu, przywracanie łacznosci jeszcze potrwa. Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: nie no, daleko jest i na plaskim w samotnym d 02.03.10, 16:10 Jacku, przez slimaki tylko kontakt na ciotke a i to na maila. Majac uczulenie na wszelki spolecznosciowe portale typu NK czy Facebook tam po prostu nie bywam. Na skype wisze caly czas (jesli mamy neta) a telefon rodzicow jest zastrzezony. Pamietajcie jedno, nie liczcie na MSZ, mama wisiala w sobote przez kilka godzin na telefonie i nikt nie podnosil sluchawki pomimo, ze opublikowali. Odpowiedz Link
jswm Re: Mysiulek! 28.02.10, 17:09 liczyłam na to, że tu się odezwie... ale pewnie nie ma połączenia trzymam kciuki Odpowiedz Link
ciri_77 normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 19:42 bardzo liczyłam na to ze juz jakies wieści będa, a tu cisza Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 19:50 spokojnie...nadal lacza i linie telefoniczne nie dzialaja, moze to potrwac kilka dni, a nawet i dluzej. Odpowiedz Link
felinecaline Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 19:52 Przed chwila z Chile mowila w TVP1 Iza Bargiel. Czy to Mysiulek? Odpowiedz Link
fettinia Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 19:56 Nie-Mysiulek ma na imie Maria. Tez caly czas mysle i nie moge sobie darowac ze numer przepieprzylam Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:01 a nie ma szans znalezc jakos ten numer przez inne fora, na ktorych bywa Mysiulek? Odpowiedz Link
fettinia Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:05 no wlasnie szukalam.. Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:10 no, tak, troche tych wpisow jest... Odpowiedz Link
fettinia Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:11 jest jeszcze na innym ukrytym ale tam tez nic nie wiedza z naszej klasy sie wylogowala,wiec i znajomych nie ma co pytac Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:22 zastanawialam sie jeszcze nad facebookiem. szkoda, ze nazwiska nie znamy, bo wtedy moglabym pomoc przez konsulat polski. Odpowiedz Link
fettinia Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:26 Ja znam nazwisko..Sprobuje zadzwonic w jedno miejsce,ale to dopiero jutro moge. Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:30 fettinio, looknij na gazetowa. Odpowiedz Link
fettinia Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:32 dzwonilam na jeden numer ale nikt nie odpowiada-sprobuje jutro Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:36 emigrantka34 napisała: > zastanawialam sie jeszcze nad facebookiem nie znam nazwiska mysiulka, ani jej maila. na gazetowego napewno profilu fejsbukowego nie ma. duzo ludzi na fejsbuku podaje swoj nr. wiec moze warto jej poszukac,o ile nikt jej numeru nie znalazl jeszcze. napewno wszystko jest ok, a my bedziemy musieli poczekac na kontakt, bo napewno forum nie bedzie pierwsza rzecza na jakiej mysiulek sie uaktywni Odpowiedz Link
fettinia Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 20:54 na facebooku jej nie ma i ze skype sie wypisala buuu Odpowiedz Link
emigrantka34 fettinio 28.02.10, 21:14 looknij na strone ambasady, jest tam komunikat: www.santiagodechile.polemb.net/ wynika z tego, ze polaczenia miedzynarodowe nie dzialaja... Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 19:57 nie mam tu TVP ... kto to jest Iza Bargiel, dziennikarz ? I co robi Mysiulek zawodowo ? Odpowiedz Link
felinecaline Re: normalnie denerwować sie zaczynam :(( 28.02.10, 21:16 To byla jakas mieszkanka jednego ze zburzonych miast, niestety, siedzialam przy kolacji i nie za bardzo doslyszalam, ktorego. Nie dziennikarka, to z nia przeprowadzano wywiad. Odpowiedz Link
coralin Re: Mysiulek! 28.02.10, 20:59 Trafiłam na to forum z linka Fettini na GP. Myślę, że z Mysiulkiem wszystko ok, ale też myślę o tym dramacie wokół niej. Odpowiedz Link
azaheca Re: Mysiulek! 28.02.10, 21:17 I ja miałam nadzieję,że to Misiulek wypowiada się w TV z Chile,ale jednak to nie ona,szkoda. Odpowiedz Link
fettinia Re: Mysiulek! 28.02.10, 22:32 dobrze,ze zdazylas-watek na oslej Badzmy dobrej mysli-musi byc dobrze!! Odpowiedz Link
aniaiewa Re: Mysiulek! 28.02.10, 21:20 O rany, dopiero uslyszalam o tragedii Tez moja pierwsza mysl - Mysiulek Mam nadzieje ze wszystko z nimi ok Wygladam wiesci od Niej, choc kropeczki A. Odpowiedz Link
wadera3 Jest! 28.02.10, 23:05 Na Kocim Zakatku jest watek przekopiowany z miau.pl(nie zajrzlam tam, bo nie mam przy sobie hasla dostepowego), wiec i tu pozwole sobie wlepic: Cytat U nas wszystko w porządku, nie mamy telefonu i internertu. Teraz piszę z kafejki. Dom cały, kot caly, straty to zbite szkło i notebook spadl z biurka. Odezwę się jak net wróci. Daj znać na forum, ze żyję. Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Jest! 28.02.10, 23:08 super, na cale szczescie ! teraz pozostaje czekac, az net bedzie miala i sie odezwie! Odpowiedz Link
azaheca Re: Jest! 28.02.10, 23:36 Mysiulek spadł na cztery łapy ,to wspaniała wiadomość Odpowiedz Link
fettinia Re: Jest! 01.03.10, 09:08 Ufff!!!!Jak dobrze!!!!! No snila mi sie w nocy,ze cala i zdrowa Odpowiedz Link
aniaiewa Uffffffffffffffffffffffffffffff.... 01.03.10, 14:10 Jakos kamien spadl mi z serca No to czekamy juz cierpliwie na porot netu & Co. A. Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Uffffffffffffffffffffffffffffff.... 01.03.10, 14:35 tez odetchnęlam z ulgą. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Uffffffffffffffffffffffffffffff.... 01.03.10, 15:22 Pierwsze co dziś z rana zrobiłam to pomknęłam do kompa. I kamień zhukiem spadł mi z serca))))) Odpowiedz Link
1kwiat-polny Re: Mysiulek! 01.03.10, 09:32 Witam bardzo serdecznie wszystkich forumowiczów, czytam Was od dawna i zapewne nie napiszę nic nowego, jesteście wspaniali, a Wasza troska o Mysiulka jest wyjątkowa.Mam łzy w oczach i"gulę" w gardle, tyle troski, sympatii jak w prawdziwej, kochającej się rodzinie. Odpowiedz Link
olusinska hurra!!! 01.03.10, 17:04 Wspaniale, że wszystko w porządku! Od razu lżej na sercu. Niby Was nie znam i niewiele o Was wiem, ale martwię się o Was zawsze przeokrutnie jak się coś dzieje niedobrego. Smucę się z Wami i skaczę z radości na przemian, takie to życie już jest. Ależ jestem szczęśliwa, że Mysiulek udało się chociaż słówko napisać. Odpowiedz Link
fettinia Dostalam majla od Mysiulka!!:) 02.03.10, 08:48 Wszystko ok-oni zdrowi,kot tez i dom caly. Dalej problemy z netem. Uff-czekamy az sie sama tu pojawi to napisze wiecej Odpowiedz Link
mysiulek08 Re: Mysiulek! 02.03.10, 15:22 Dziekuje Wam BARDZO za pamiec. Wzruszylam sie. Odpowiedz Link