pani.serwusowa 25.03.10, 18:20 lula.pl/lula/1,95647,7693535,Czy_nowoczesna_i_zadbana_kobieta_nie_je_chleba_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
363636r Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:32 Nie łapię się Jem bardzo dużo chleba, na śniadanie, kolację, do obiadu, w przerwach między posiłkami. Ech, nie jestem ani nowoczesna ani zadbana Odpowiedz Link
cipcipkurka Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:38 Ja też, ani nowoczesna, ani zadbana Ale przynajmniej szczęśliwa ;- ) Odpowiedz Link
bene_gesserit Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:39 Uch, powiesilabym na suchej galezi redaktora, ktory puszcza takie teksty, nawet w portalu. 'Chcesz miec piekna sylwetke - ogranicz spozycie cukru i chleba, bo one - tadam, zaskoczenie - tuczą!'. Plus idiotyczny tytul. Jem glownie chrupkie. SDusza mi lkala, kiedy mi chleb czerstwial albo plesnial (chlop je tylko kajzerki, wiec nawet jesli kupilam pol bochenka, to musialam go memlac trzy-cztery dni), a chrupkie moze sobie w pojemniku lezec i lezec. Receptura na chrupkie pieczywo jest mocno starozytna, wiec jestem raczej kobieta rustykalną, rodem prosto z finlandzkiego sredniowiecza )) Odpowiedz Link
misia72 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:56 ja polecam mrozenie jeszcze swiezego chleba - tylko nie moze byc cieply. Ja sie juz tak nauczylam, ze chleb daje sobie pokroic w piekarni i po przyjsciu do domu od razu wkladam do zamrazalnika. Wedle potrzeby i apetytu wyciagam odpowiednia ilosc kromek, nic sie nie marnuje a chleb smakuje jak swiezy -- Odpowiedz Link
misia72 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:41 jem chleb i bulki i wszystko czyli .... i tak sie zastanawiam, czy bylabym w stanie zrezygnowac i dochodze do wniosku ze raczej nie. Jeszcze nigdy nie zrobilam nic na sile i wbrew sobie tylko po to, zeby lepiej wygladac. Odpowiedz Link
diegosia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:52 No juz sama nie wiem czym nowoczesna i zadbana czy nie... Ogolnie chleba jem malo, na codzien pieczywo chrupkie i chleb z pelnego przemialu jedynie na sniadanie. Ale od czasu do czasu kawalkiem pysznej bagietki czy brioszka nie pogardze W kazdym raze jem zdecydowanie mniej niz kiedys i wybieram wlasnie chleb pp, a pieczywo biale nie jest dzis dla mnie regula a raczej wyjatkiem Odpowiedz Link
momas Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:56 Cie choroba! wyszlam na nowoczesną. Co do zadbanej to chyba bymm jednakk polemizowala... Z przymusu jem chrupka tekture z pelnoziarnistej maki zytniej i pszennej...A ostatnio, analizujac swoje podejscie do wielu spraw - wyszlo mi, ze jestm strasznie starozytna. Przedpotopowa wrecz... Ni badz tu czlowieku madry Odpowiedz Link
363636r Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 19:03 Oż cholera! Po dłuższej chwili zorientowałem się, że kobietą też nie jestem ( nie pytajcie jak )! Porażka na całej linii Odpowiedz Link
momas Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 19:08 SiE ni przejmuj Kazdy ma w sobie pierwiastek zenski i meski. Widac, u Ciebie ten zenski sie odzywa...Nic zlego U mnie czasem meski tez dochodzi do glosu - Odpowiedz Link
ilekobietamalat Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 19:10 tzn rozumiem ze nowoczesne i zadbane jedza, ale razowe i z glowa? ee to ja jestem kompletnie niezadbana(ale to to wiem i bez luli) i w dodatku nienowoczesna. nigdzie nie pasuje bo pieczywa nie jem wcale (raz na rok zlapie mnie ochota na chleb z cebula;D ale to bylo w fazie cebulowej i tylko raz;>, i dobrze mi z tym;> o Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 20:22 Olaboga, zamiast obiadu wsunelam krome chleba na zakwasie domowej roboty z polska kielbasa i musztarda. Dzis tort pieke, wiec do obiadu nie mam glowy. Jaka ja niezadbana, o jaka nienowoczesna! Odpowiedz Link
momas Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 20:51 nie pozostaje Ci nic innego jak wstydzic sie. Tak wiec do kąta marsz i wstydz sie! Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 22:39 Wstydze sie i ide po kabanosa. Odpowiedz Link
a74-7 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 20:57 jak spojrze do tylu- dwadziescia lat temu " zadbana kobieta" jadla 1 lub 2 tosty z jakims lekkim dzemem i popijala sokiem pomaranczowym ) Odpowiedz Link
alinka_li Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 20:58 Chleba jem chyba dość mało, ale zamiast tego milion innych tuczących/niezdrowych (?) rzeczy, więc się nie łapię ani na zadbanie, ani na nowoczesność A zrezygnować z czegokolwiek nie mogłabym, więc nie dla mnie odchudzające diety, u mnie najlepiej sprawdza się ŻP Odpowiedz Link
czarna9610 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 21:55 Na śniadanie zwykle jem chleb, ciemny albo biały. Nie lubię pszennego bardzo białego chleba. O i zdarza się chleb do obiadu, zwłaszcza teraz kiedy ziemniaki niezbyt dobre a ile można ryż i makaron Odpowiedz Link
sylwia1607 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 22:05 A ja dzis zjadlam krome ze smalcem i skwarkami, obydwa "grzechy" wlasnej produkcji. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 23:27 sylwia1607 napisała: > A ja dzis zjadlam krome ze smalcem i skwarkami, obydwa "grzechy" wlasnej produk > cji. Też lubię. I grzeszę cyklicznie Odpowiedz Link
shachar Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 00:52 bo to wszystko Droga Redakcjo to byla wraża robota jakiegos agenta. Zobaczylam linka z przepisem na chleb prosty pszenny bez mieszania. I tak sie zaczęło. Poszlam dalej dziadziec, zakwasy znaczy. . . . jakis czas pozniej.. cyce wielgie, tyłek wielgi, na tym zakwasie, ciasto zwisa z rąk,mąka na ubraniu. Wszyscy mowia 'wez sie za siebie', ale żro mój chleb. Perke, why? Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 01:17 a ja ten artykul, biorac pod uwage serwis, z ktorego pochodzi, nie uwazam za jakos szczegolnie smieszny. byc moze autor nieudolnie wytlumaczyl odchudzajacym sie wiecznie nastolatkom, ze dla zdrowia potrzebne sa dobre weglowodany, ale dla mnie (gdybym byla nastolatka) przekaz jest jasny. stad nie rozumiem smichow i chichow. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:07 Mnie smieszy tytul. No glupi jest moim zdaniem. Odpowiedz Link
fettinia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:11 No bo coz zadbanie ma z chlebem? Czy jesli nie bedzie jadla chleba a miala tluste,rozczochrane wlosy i obskubane pazury to bedzie zadbana? Bardzo niefortunny tytul Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:33 ma tyle wspolnego, ze te "zadbane" i "nowoczesne" nastolatki, nazwane kobietami, przewaznie nie jedza chleba, bo sie ciagle odchudzaja i nie dostarczaja organizmowi blonnika. autore artukuliku sugeruje, ze aby byc nowoczesna, trzeba i zadbana trzeba jesc chleb - aby dostarczyc blonnik organizmowy i byc zadbana od srodka. Odpowiedz Link
fettinia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:34 alez ja rozumiem przeslanie-troche jednak niefortunnie ten tytul zabrzmial Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:35 byc moze. bo artykul zle napisany, pewnie przez jakas nastolatke Odpowiedz Link
emigrantka34 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:24 tytul, tak jak caly artykul adresowany do nastolatek, moim zdaniem, ktore sa czule na chwytliwe i glupie hasla zwiazane z uroda i tego typu duperelami. mnie to nie smieszy, ale ostatnio w ogole malo rzeczy mnie smieszy. Odpowiedz Link
fettinia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:30 po czym na innej stronie tegoz anorektyczne modelki-mnie jako nastolatki niezbyt by to przekonalo lula.pl/lula/0,97804.html Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:34 Czasy sa inne, Fetti i niestety duuuzo dziewczyn chcialoby tak wygladac i niestety niektore daza do tego za wszelka cene. Presja na szczuplosc ze strony mediow, nigdy nie byla tak mocna. Odpowiedz Link
fettinia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:38 wiem..a inne jak np moja srednia corka robia wszystko aby przytyc-takie geny chyba-tak zle i tak niedobrze Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:32 Hej, uszy do gory. Odpowiedz Link
fettinia Re: Emigrantko?:) 26.03.10, 10:37 spoookozobacz ile ja mam lat a Vandikia na 29 mnie "wycenila" forumowo zawsze powtarzam-niewazna metryka poki dusza mloda Odpowiedz Link