Dodaj do ulubionych

Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobietami?

25.03.10, 18:20
lula.pl/lula/1,95647,7693535,Czy_nowoczesna_i_zadbana_kobieta_nie_je_chleba_.html
wink
Obserwuj wątek
    • 363636r Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:32
      Nie łapię się sad Jem bardzo dużo chleba, na śniadanie, kolację, do obiadu, w przerwach między posiłkami. Ech, nie jestem ani nowoczesna ani zadbanasad
      • cipcipkurka Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:38
        big_grin

Ja też, ani nowoczesna, ani zadbana big_grin Ale przynajmniej szczęśliwa ;-
        )
    • bene_gesserit Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:39
      Uch, powiesilabym na suchej galezi redaktora, ktory puszcza takie
      teksty, nawet w portalu. 'Chcesz miec piekna sylwetke - ogranicz
      spozycie cukru i chleba, bo one - tadam, zaskoczenie - tuczą!'.
      Plus idiotyczny tytul.

Jem glownie chrupkie. SDusza mi lkala, kiedy mi chleb czerstwial
      albo plesnial (chlop je tylko kajzerki, wiec nawet jesli kupilam
      pol bochenka, to musialam go memlac trzy-cztery dni), a chrupkie
      moze sobie w pojemniku lezec i lezec. Receptura na chrupkie
      pieczywo jest mocno starozytna, wiec jestem raczej kobieta
      rustykalną, rodem prosto z finlandzkiego sredniowiecza smile))
      • misia72 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:56
        ja polecam mrozenie jeszcze swiezego chleba - tylko nie moze byc cieply. Ja sie
        juz tak nauczylam, ze chleb daje sobie pokroic w piekarni i po przyjsciu do domu
        od razu wkladam do zamrazalnika.
        Wedle potrzeby i apetytu wyciagam odpowiednia ilosc kromek, nic sie nie marnuje
        a chleb smakuje jak swiezy --
    • misia72 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:41
      jem chleb i bulki i wszystko czyli ....

i tak sie zastanawiam, czy bylabym w stanie zrezygnowac i dochodze do wniosku ze
      raczej nie. Jeszcze nigdy nie zrobilam nic na sile i wbrew sobie tylko po to,
      zeby lepiej wygladac.
    • diegosia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:52
      No juz sama nie wiem czym nowoczesna i zadbana czy nie... smile
      Ogolnie chleba jem malo, na codzien pieczywo chrupkie i chleb z pelnego przemialu jedynie na sniadanie. Ale od czasu do czasu kawalkiem pysznej bagietki czy brioszka nie pogardze smile
      W kazdym raze jem zdecydowanie mniej niz kiedys i wybieram wlasnie chleb pp, a pieczywo biale nie jest dzis dla mnie regula a raczej wyjatkiem big_grin
    • momas Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 18:56
      Cie choroba! wyszlam na nowoczesną. Co do zadbanej to chyba bymm
      jednakk polemizowala...
      Z przymusu jem chrupka tekture z pelnoziarnistej maki zytniej i
      pszennej...A ostatnio, analizujac swoje podejscie do wielu spraw -
      wyszlo mi, ze jestm strasznie starozytna. Przedpotopowa wrecz...
      Ni badz tu czlowieku madry big_grin
    • 363636r Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 19:03
      Oż cholera! Po dłuższej chwili zorientowałem się, że kobietą też nie jestem (
      nie pytajcie jak )!
      Porażka na całej liniisad
      • momas Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 19:08
        SiE ni przejmujbig_grin Kazdy ma w sobie pierwiastek zenski i meski.
        Widac, u Ciebie ten zenski sie odzywa...Nic zlegosmile U mnie czasem
        meski tez dochodzi do glosu big_grin

-
    • ilekobietamalat Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 19:10
      tzn rozumiem ze nowoczesne i zadbane jedza, ale razowe i z glowa?suspicious
      ee to ja jestem kompletnie niezadbana(ale to to wiem i bez luliwink) i
      w dodatku nienowoczesna. nigdzie nie pasuje bo pieczywa nie jem
      wcale (raz na rok zlapie mnie ochota na chleb z cebula;D ale to bylo
      w fazie cebulowej i tylko raz;>wink, i dobrze mi z tym;> osuspicious
    • pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 20:22
      Olaboga, zamiast obiadu wsunelam krome chleba na zakwasie domowej roboty z
      polska kielbasa i musztarda. big_grin Dzis tort pieke, wiec do obiadu nie mam glowy.
      wink Jaka ja niezadbana, o jaka nienowoczesna!
      • momas Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 20:51
        nie pozostaje Ci nic innego jak wstydzic sie. Tak wiec do kąta marsz
        i wstydz sie!
        big_grin
        • pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 22:39
          Wstydze sie i ide po kabanosa. big_grin
    • a74-7 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 20:57
      jak spojrze do tylu- dwadziescia lat temu " zadbana kobieta" jadla 1
      lub 2 tosty z jakims lekkim dzemem i popijala sokiem pomaranczowym
      smile)
    • alinka_li Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 20:58
      Chleba jem chyba dość mało, ale zamiast tego milion innych tuczących/niezdrowych
      (?) rzeczy, więc się nie łapię ani na zadbanie, ani na nowoczesnośćsmile A
      zrezygnować z czegokolwiek nie mogłabym, więc nie dla mnie odchudzające diety, u
      mnie najlepiej sprawdza się ŻPwink
    • czarna9610 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 21:55
      Na śniadanie zwykle jem chleb, ciemny albo biały. Nie lubię pszennego bardzo
      białego chleba. O i zdarza się chleb do obiadu, zwłaszcza teraz kiedy ziemniaki
      niezbyt dobre a ile można ryż i makaron
    • sylwia1607 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 22:05
      A ja dzis zjadlam krome ze smalcem i skwarkami, obydwa "grzechy" wlasnej produkcji.
      • ewa9717 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 25.03.10, 23:27
        sylwia1607 napisała:

> A ja dzis zjadlam krome ze smalcem i skwarkami, obydwa "grzechy"
        wlasnej produk
        > cji.

Też lubię. I grzeszę cyklicznie wink
        • shachar Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 00:52
          bo to wszystko Droga Redakcjo to byla wraża robota jakiegos agenta.
          Zobaczylam linka z przepisem na chleb prosty pszenny bez mieszania. I tak
          sie zaczęło. Poszlam dalej dziadziec, zakwasy znaczy.
          .
          .
          .
          jakis czas pozniej..
          cyce wielgie, tyłek wielgi, na tym zakwasie, ciasto zwisa z rąk,mąka na
          ubraniu. Wszyscy mowia 'wez sie za siebie', ale żro mój chleb. Perke, why?
    • emigrantka34 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 01:17
      a ja ten artykul, biorac pod uwage serwis, z ktorego pochodzi, nie
      uwazam za jakos szczegolnie smieszny. byc moze autor nieudolnie
      wytlumaczyl odchudzajacym sie wiecznie nastolatkom, ze dla zdrowia
      potrzebne sa dobre weglowodany, ale dla mnie (gdybym byla nastolatka)
      przekaz jest jasny. stad nie rozumiem smichow i chichow.
      • pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:07
        Mnie smieszy tytul. No glupi jest moim zdaniem. smile
        • fettinia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:11
          No bo coz zadbanie ma z chlebem?big_grin Czy jesli nie bedzie jadla chleba a miala
          tluste,rozczochrane wlosy i obskubane pazury to bedzie zadbana?tongue_out
          Bardzo niefortunny tytulbig_grin
          • emigrantka34 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:33
            ma tyle wspolnego, ze te "zadbane" i "nowoczesne" nastolatki, nazwane
            kobietami, przewaznie nie jedza chleba, bo sie ciagle odchudzaja i nie
            dostarczaja organizmowi blonnika.
            autore artukuliku sugeruje, ze aby byc nowoczesna, trzeba i zadbana
            trzeba jesc chleb - aby dostarczyc blonnik organizmowy i byc zadbana od
            srodka.

• fettinia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:34
              alez ja rozumiem przeslanie-troche jednak niefortunnie ten tytul zabrzmialsmile
              • emigrantka34 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:35
                byc moze. bo artykul zle napisany, pewnie przez jakas nastolatke smile
        • emigrantka34 Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:24
          tytul, tak jak caly artykul adresowany do nastolatek, moim zdaniem,
          ktore sa czule na chwytliwe i glupie hasla zwiazane z uroda i tego typu
          duperelami. mnie to nie smieszy, ale ostatnio w ogole malo rzeczy mnie
          smieszy.
          • fettinia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:30
            po czym na innej stronie tegoz anorektyczne modelki-mnie jako nastolatki niezbyt
            by to przekonalo
            lula.pl/lula/0,97804.html
            • pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:34
              Czasy sa inne, Fetti i niestety duuuzo dziewczyn chcialoby tak wygladac i
              niestety niektore daza do tego za wszelka cene. sad Presja na szczuplosc ze
              strony mediow, nigdy nie byla tak mocna. sad
              • fettinia Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:38
                wiem..a inne jak np moja srednia corka robia wszystko aby przytyc-takie geny
                chyba-tak zle i tak niedobrzesmile
          • pani.serwusowa Re: Czy jestescie nowoczesnymi i zadbanymi kobiet 26.03.10, 10:32
            Hej, uszy do gory. wink
          • fettinia Emigrantko?:) 26.03.10, 10:33
            to sie nazywa "depresja przedurodzinowa" chybasmile
            • emigrantka34 Re: Emigrantko?:) 26.03.10, 10:35
              tak, tak....
              • fettinia Re: Emigrantko?:) 26.03.10, 10:37
                spoookosmilezobacz ile ja mam lat a Vandikia na 29 mnie "wycenila" forumowobig_grin
                zawsze powtarzam-niewazna metryka poki dusza mlodasmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka