pucor 19.07.10, 20:22 macie taki? jest to dobre do robienia sokow czy lepsza typowa sokowirowka? zastanawiam sie nad kupnem ale nie wiem co wybrac poradzcie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikanik Re: garnek do sokow 19.07.10, 22:23 ja kupilam garnek decyzje podjelam jak dzeci wyrosly z malin wekowanych w calosci do kaszek/jogurtow. mam swoje maliny to kupilam garnek i robie soki malinowe w tym roku chyba zjemy same maliny - saly miesiac w wodzie ikrucho z owocami. acha rok temu rozgotowalam w nim sliwki na powidla. sokowirowke zarznelam marchewkami z gara jestem zadowolona. ale uzywam go do przetworow. jak mialam sokowirowke to wyciskalam soki ze swierzych warzyw/owocow. Odpowiedz Link
bene_gesserit Re: garnek do sokow 19.07.10, 23:31 Sokownik to swietna rzecz. Cale dziecistwo przepilam sokami z czarnej porzeczki, robionymi przez tate z wlasnych owocow w sporym sokowniku. Pasteryzowane byly w butelkach po Mazowszance. Sokownik byl bardzo prosty, a porzeczek nawet nie obieralismy z ogonków, wystarczylo tylko je umyc. Odpowiedz Link
fettinia Re: garnek do sokow 20.07.10, 08:29 O tak-sok z czarnej porzeczkiMusze przyznac ex tesciowej,,ze rowniez robila swietneI tez sokownik byl najprostszy Odpowiedz Link
olusinska Re: garnek do sokow 20.07.10, 10:40 Pamiętam sokownik, uwielbiałam po trochu wypuszczać ten sok do słoików Odpowiedz Link
pamtaa Re: garnek do sokow 20.07.10, 18:40 Garnek do soków jest najlepszy. Wiernie mi służył przez lata więc zakupu nie będziesz żałować. Odpowiedz Link