taiyo-chan 29.08.10, 15:06 mam pytanie. Planuje zastąpic w przepisie laske imbiru imbirem mielonym. Nie wiem tylko ile łyżeczek mielonego przypadało by na laskę. pomoże mi ktoś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wadera3 Re: pytanie-imbir 29.08.10, 15:29 Imbir to raczej w korzeniu, a do potrawy, to chyba do smaku po prostu dodaj. Odpowiedz Link
fettinia Re: pytanie-imbir 29.08.10, 18:10 Dokladnie-imbir to korzen.No i zupelnie inaczej smakuje swiezy niz suszony. Moze podaj o jaki przepis chodzi? Odpowiedz Link
egipcjanka15 Re: pytanie-imbir 29.08.10, 22:31 Laska to mi sie raczej z wanilia kojarzy. Moze o nia chodzi? W proszku nie ma. Tylko cukier wanilinowy jako zamiennik. A imbir w proszku smakuje calkiem inaczej niz swiezy: ostrzej, pikantniej; trudno to zastapic. Imbir w korzeniu w dzisiejszych czasach to mozna prawie wszedzie dostac: Kaufland, Lidl itp Odpowiedz Link
daxter Re: pytanie-imbir 30.08.10, 15:40 Moze chodzi Ci o laske cynamonu lub wanilii bo imbir to w korzeniu ewentualnie w słupkach marynowany. Odpowiedz Link