21.02.12, 08:05
Witam, może ktoś pomoże
Dostałam na gwiazdkę komplet do Founde, ale gdy wyszukuję przepisów to wszystkie są okropnie kaloryczne, może ktoś ma przepis, bardziej dietetyczny?
Obserwuj wątek
    • fettinia Re: Founde 21.02.12, 10:33
      no nie ma zmiluj sie-fondue musi byc kalorycznebig_grin
      ale-mozesz zrobic rowniez warzywnesmilemam gdzies przepis w papierowej gazecie-jak znajde to ci wpiszesmile
      • buka007 Re: Founde 21.02.12, 10:56
        mozesz zrobic z rosolu! dietetyczna wersja to rosolowa. Mozna doprawiac na rozne sposoby, na przyklad na tajsko, chinsko, mozna podawac z wolowinka, mozna z kuleczkami z mielonego itp.
        • cze.ka Re: Founde 21.02.12, 11:03
          jak z rosołu?
          • at.at Re: Founde 21.02.12, 11:05
            Zamiast sera w pojemniku masz rosół i na szpikulcach wkładasz do niego różne mięska, warzywa i one się w tym rosole gotują.
            • cze.ka Re: Founde 22.02.12, 17:48
              dziękismile
      • cze.ka Re: Founde 21.02.12, 11:04
        dzięki, poczekam
    • sarahdonnel Re: Founde 22.02.12, 21:03
      Zamiast maczac chleb, cos bardziej tresciwego - mieso, warzywa w slupki...

Moim zdaniem fondue jest potrawa bardzo towarzyska... Wiec moze po prostu zaprosic dwa razy wiecej osob, niz sugeruja proporcje w przepisie? Albo zaserwowac po calodniowej wyprawie na lyzwy?
      Ja robie gotowca z paczki na dwie osoby, i zawsze z biala bula, zagryzam tylko jakims zielskiem. Chwilowo wspolobiadujacy tata uznaje tylko smiertelnie przerobione mieso na obiad, dziec lubi, ale nie ma sily przebicia, wiec garnek do fondue stoi w kacie (a to taki fajny obiad w pare minut).

Co do doprawiania -pan serowar na moim rynku mial ser z pokrzywa i szczypta czosnku, wydaje mi sie, ze fondue tez by na tym zyskalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka