cze.ka 21.02.12, 08:05 Witam, może ktoś pomoże Dostałam na gwiazdkę komplet do Founde, ale gdy wyszukuję przepisów to wszystkie są okropnie kaloryczne, może ktoś ma przepis, bardziej dietetyczny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Founde 21.02.12, 10:33 no nie ma zmiluj sie-fondue musi byc kaloryczne ale-mozesz zrobic rowniez warzywnemam gdzies przepis w papierowej gazecie-jak znajde to ci wpisze Odpowiedz Link
buka007 Re: Founde 21.02.12, 10:56 mozesz zrobic z rosolu! dietetyczna wersja to rosolowa. Mozna doprawiac na rozne sposoby, na przyklad na tajsko, chinsko, mozna podawac z wolowinka, mozna z kuleczkami z mielonego itp. Odpowiedz Link
at.at Re: Founde 21.02.12, 11:05 Zamiast sera w pojemniku masz rosół i na szpikulcach wkładasz do niego różne mięska, warzywa i one się w tym rosole gotują. Odpowiedz Link
sarahdonnel Re: Founde 22.02.12, 21:03 Zamiast maczac chleb, cos bardziej tresciwego - mieso, warzywa w slupki... Moim zdaniem fondue jest potrawa bardzo towarzyska... Wiec moze po prostu zaprosic dwa razy wiecej osob, niz sugeruja proporcje w przepisie? Albo zaserwowac po calodniowej wyprawie na lyzwy? Ja robie gotowca z paczki na dwie osoby, i zawsze z biala bula, zagryzam tylko jakims zielskiem. Chwilowo wspolobiadujacy tata uznaje tylko smiertelnie przerobione mieso na obiad, dziec lubi, ale nie ma sily przebicia, wiec garnek do fondue stoi w kacie (a to taki fajny obiad w pare minut). Co do doprawiania -pan serowar na moim rynku mial ser z pokrzywa i szczypta czosnku, wydaje mi sie, ze fondue tez by na tym zyskalo. Odpowiedz Link