Dodaj do ulubionych

Dziwna herbate mam

04.01.14, 14:46
Bo jest kompozycja herbat czarnych ,zielonych i olejku bergamotowego.
Taki oregonski earl grey. Niby organiczny i fokle.
Nie spotkalem sie dotad z herbata czarno-zielona w torebkach.
Nasz polski twinnings jest lepszy,wiadomo.
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Dziwna herbate mam 04.01.14, 15:58
      Tak jak wielbie herbate czarna (zwlaszcza yunan) i earl greya tak nie znosze zielonej, wiec jak dla mnie polacznie nie do picia smile

Twinnings jest przeca angielski, nie? Chyba, ze mam stare dane.

U nas kompletnie nie ma wyboru herbat czarnych, od czasu do czasu mamuska cos podsylala, ale jakis czas temu znalezlismy na ebayu swietnego sprzedawce z hongkongu, ma duzy wybor herbat wszelakich, chinskich, a co za tym idzie kilka dobrych, ba, bardzo dobrych yunanow smile Dobre ceny, wysylka gratis, ma spory sklep w realu.
      SAG (agencja rzadowa od spraw agro) sie nei czepia za te przesylki to sobie sciagamy. Ostatnio tez hindusi sie na ebayu pokazali z herbata. Zaryzkowalismy i kupilismy, paczka doszla dosc szybko, z tym ze herbata nie jest superhiper (typowka, do tego granulowana) ale da sie pic i kg kosztowal bardzo przyzwoicie.
      Teraz testujemy kolejnego sprzedawce z chin.

Nie moge namierzyc assama i darjeelinga ale z czasem sie pewnie pokaze, skoro hindusi sie na ebayu pokazali.
      • roseanne Re: Dziwna herbate mam 04.01.14, 17:12
        twinnings angielski niby, ale smak tych kupowanych w sklepie lokalnie i tych kupowanych w sklepach np londynskich jest inny

na brak herbat nie mam co narzekac, masa butikow i herbaciarnii

ostatnio duzo kusmi popijam, zwlaszcza zubrowke - ale ta marka dosc droga
        • kanuk Re: Dziwna herbate mam 04.01.14, 17:56
          Piłem ,drogi Mysiułku ,do tego ,że od pewnego czasu Twinnings produkuje się w też w Polsce.
          Co można wyczytaĉ na opakowaniu : malutkie pl gdzieś tam widoczne.
          We wspomnianej herbacie zdecydowanie przebija czarna. A yerba mate coś w Chile znaczy na rynku konsumpcyjnym? Bo w Buenos pili to tylko przybysze z prowincji. Ku mojemu zaskoczeniu.
          Kusmi już mi się kończy. Drogi interes ,fakt. A co herbat w Montrealu, Roseanne, to wiem wink I kaw tez wink
          Z earl greyem mam takie relacje on and off. Ostatnio on.
          Pomyślnego Roku Wam !!
          • mysiulek08 Re: Dziwna herbate mam 04.01.14, 19:46
            A, widzisz to mam jednak stare dane. U nas bywa angielski, ale za mala puszeczke wolaja tyle za ile kupie w hongkongu kilogram dobrej jakosciowo herbaty.

Yerba jest, sprzedaje sie, spory wybor. Pija sie tez, choc bardziej popularna na poludniu. Oczywiscie w patagonii argentyskiej kazdy pociaga mate smile My mamy po yerbie sensacje gastryczne.

Nie lubie zadnych domieszek zapachowo/smakowych w herbacie (wyjatek stanowi bergamotka) wiec kusmi by mnie nie krecila.
            • mysiulek08 Re: Dziwna herbate mam 04.01.14, 19:58
              zwracam honor smile przegladnelam wlasnie sklep kusmi:

en.kusmitea.com/our-teas/tea-blend/grand-yunnan-n-21.html?p=2
              i maja tez czyste czarne herbaty

co do cen, za kg yunana zycza sobie 73,2 euro czyli okolo 100USD, a to nie jest az tak drogo.

U 'naszego' herbaciarza 100ziela kosztuje pol kilo swietnego, organicznego yunana.

Darjeeling tez na przyzwoitym poziomie. Moze tylko smakowe sa tak drogie?

Jakby co, to zrobie herbaciarzowi reklame smile

stores.ebay.com/Dragon-Tea-House/_i.html?rt=nc&_dmd=1&_sid=150831608&_trksid=p4634.c0.m14&_vc=1
              www.dragonteahouse.biz/
              moze cos sobie wybierzecie czego nie u Was.
              • roseanne Re: Dziwna herbate mam 04.01.14, 21:05
                ja kupuje w butiku / kawiarnii, glownie z przyjazni z wlascicielka smile
                (co prawda kafejek w verdun naroilo sie ostatnio, ale atmosfera o Joanne jest nie do zastapienia i chciala bym, by jej konkurencja nie zjadla)
                wiec zawsze jakis narzut jest, w necie byloby taniej
                wybor wielki

ich earl gray, Polish blend, ma w skladzie cos poza bergamotka, ale jest to jedna z ulubionych herbat domowych
                z czystym sumieniem polecam smile

zubrowka to zielona, z trawa zubrowka
            • kanuk Re: Dziwna herbate mam 04.01.14, 20:08
              Kusmi by Cie mogla skusmic wink
              Tez cos mialem po yerbie. Od lat nie yej nie pijam.
              Dziekuje za informacje !
              • mysiulek08 Re: Dziwna herbate mam 04.01.14, 20:18
                > Kusmi by Cie mogla skusmic wink

o, nie, nie nie dam sie skusmic, przesylka do mnie przekracza wartosc puszki herbaty. Dziekuje, pozostane przy Chunach i Indiach. Zdecydowanie taniej i jakby nie patrzec prosto ze zdrodel smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka