Dodaj do ulubionych

Bryndza :(

15.10.15, 14:41
Zakupiłam bryndzę w biedronce ucieszona bo juz wieki nie widziałam w sklepach owczej lub owczo -krowiej smile Ucieszona zakupem upiekłam bułeczki i z namaszczeniem otwarłam kostkę specjału i ... zapachu zero ,myśle katar mam nie czuje . Smaku tez zero cos nie tak . Czytam skład mleko krowie no po owcy ani śladu , skrobia modyfikowana .. i mnóstwo chemii konserwant itd. w smaku neutralna lekko słona bez wyrażnej ostrości , konsystencja gumowata totalna porażka.Firma mlekowita no i ulotka reklamująca z biedronki wprowadzajaca w błąd jakoby znajdowało sie w niej mleko owcze . Którego brak . Kupiłam aż 3 sztuki dodałam kminku i dalej nie jadalne trzeba będzie wywalić.Przestrzegam przed zakupem zafałszowanej bryndzy .To nie ma nic wspólnego z produktem pt bryndza .
Obserwuj wątek
    • czarna9610 Re: Bryndza :( 15.10.15, 16:16
      Dzięki za ostrzeżenie. Nie lubię sama, ale kupiłabym dla rodziny
      • qubraq Re: Bryndza :( 15.10.15, 18:52
        Od wielu lat jem na śniadanie pół kromeczki chleba z Bryndzą Sądecką i faktycznie - ona jest w 93ch %ach z sera krowiego i tylko w 5ciu %ach z sera owczego (przed chwilą sprawdziłem skład) ale mi smakuje i pachnie tez przyjemnie i chyba na razie pozostane przy niej wink
        • daxter Re: Bryndza :( 15.10.15, 23:23
          No to na potrzeby biedronki zrobili z samego krowiego czytałam w tej chwili skład sad szkoda ,ze chociaż te 5% nie dali sad
          • daxter Re: Bryndza :( 15.10.15, 23:38
            sanok.all.biz/bryndza-podkarpacka-g38601#.ViAcZiuTNQI
            tak toto wygląda smile
    • daxter Re: Bryndza :( 15.10.15, 23:42
      www.biedronka.pl/pl/press,id,350,title,Przepisy-naszych-mam
      no jednak jest różnica niby te samo opakowanie ale z biedronki na opakowaniu w srodku mlekowita .Może taka promocyjna partia fałszowana sie trafiła dla dyskontu .
      • super.halusia Re: Bryndza :( 16.10.15, 07:21
        Spożywczych ani chemicznych produktów staram się nie kupować w Biedronce,ewentualnie tylko owoce.Kiedyś kupiłam,serek wiejski,a w środku samo mleko.
        • daxter Re: Bryndza :( 16.10.15, 10:34
          Trafiaja sie lepsze i gorsze produkty ,lidl ma lepszy nabiał ale tez róznie sie trafia ,np jogurt grecki jest lepszy w biedronce niz w lidlu natomiast sery żółte z troche wyzszej półki sa smaczniejsze w lidlu .smile no trudno trzeba nosic z sobą okulary i czytac etykiety ja zrobiłam z tej nieszczesnej brydzy paste z masłem i kminkiem do chleba .smile
          • super.halusia Re: Bryndza :( 16.10.15, 12:21
            Coś wyszło,ale smaczne?
            • daxter Re: Bryndza :( 16.10.15, 17:27
              Da sie zjeść smilew końcu trzeba 3 kostki z utylizować wprawdzie po 80g każda ale jednaksmile
              • qubraq Re: Bryndza :( 18.10.15, 09:47
                Jest w handlu jakas importowana bryndza słowacka 125 gramów po ok. 6 zlotych za kostke ale jej sklad: "bundz krowi, bundz owczy..." bez procentow... i po ptakach... po prawdziwą bryndze chyba trzeba jechac do Zakopanego... wink
                • daxter Re: Bryndza :( 18.10.15, 10:15
                  No po prostu trzeba czytac etykiety ,ja zawsze czytam ale tym razem zaufałam opakowaniu ,byłam bez okularów no i kupiłam bryndzopodobny wyrób smile
                  • super.halusia Re: Bryndza :( 18.10.15, 21:08
                    daxter napisała:
                    No po prostu trzeba czytac etykiety
                    Czytasz pocztę?
                    • daxter Re: Bryndza :( 21.10.15, 14:34
                      czasem czytam smile a dzisiaj przeczytałam etykiete i zakupiłam prawdziwa bryndzę owczo -krowią w składzie miała mieszany bundz i sól ,125 g za 6 zł zapach i smak naturalny smile
                      • super.halusia Re: Bryndza :( 21.10.15, 15:44
                        Wysłałam do Ciebie wiadomość już bardzo dawno.
                        • daxter Re: Bryndza :( 21.10.15, 17:58
                          super.halusia napisała:

> Wysłałam do Ciebie wiadomość już bardzo dawno.

ojejku umknęło mi a gdzie wysłałaś na gazetowego mejla daxter@gazeta.pl ?
                          • super.halusia Re: Bryndza :( 21.10.15, 19:15

• qubraq Re: Bryndza :( 21.10.15, 16:06
                        daxter napisała:

> czasem czytam smile a dzisiaj przeczytałam etykiete i zakupiłam prawdziwa bryndzę
                        > owczo -krowią w składzie miała mieszany bundz i sól ,125 g za 6 zł zapach i sma
                        > k naturalny smile

no tak, to jest to - nazywa sie Bryndza "Slatina"; firma pisze że sera owczego ma 50 % -
                        zobacz: potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDetail/ProductDetail/2002120500205

• daxter Re: Bryndza :( 21.10.15, 17:55
                          Tak kubraczku to jest to smak dzieciństwa smile nareszcie naturalny smak bryndzysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka