Dodaj do ulubionych

Smoothies:)

04.04.08, 10:04
Kto z frakcji niemieckiej ogladal wczoraj?smile
www.vox.de/kochen_4413.php?mainid=20080403&area=smoothie_1&bereich=wissenshunger
taa od dawna je robie tylko nie wiedzialam,ze to sie tak nazywasmile
A moze bar zalozyc?Ponoc malo ich jeszczesmile
Obserwuj wątek
    • aniaiewa Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:09
      Ja nie ogladalam, bo padlam twarza na biurko i tak zasnelam Seriosmile
      Ale wracajac do tematu, nie robilam nigdy w domu, ale czasami kupowalam Ewie do
      przedszkola - Knorra, Aldikowe a ostatnio pojawily sie w Kauflandzie Mi jakos
      nie podchodza, jej bardzo, ale tez okresowo, kiedy nie ma swiezych owocow
      Za to uwielbiam owocowe koktaile mleczne, ale jednoskladnikowe (truskawkowe,
      bananowe, czekoladowe, jezeli uznac czekolade za owocwink itd)
      Ania
      • kaszatkow Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:20
        Czy to coś jak mus owocowy? Brak znajomości języka niem utrudnia odgadnięcie istoty tego "cusia" smile
        • fettinia Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:25
          To sa miksowane w odpowiednich proporcjach owoce z sokiem i lodemsmile
          tiny.pl/4n46
          • fettinia Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:29
            Z warzyw tez moznasmileChodzi o to,ze nie wyciska sie soku tylko robi purre z
            obranych owocow lub warzyw,dodaje sok i kostki lodusmile
          • kaszatkow Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:30
            Dzięki za objasnienie! Wygląda to super, a tu wiosna i w niedługiej perspektywie cieplutkie lato...oj, coś orzeźwiajacego mi się zamarzy!
            • szpulkaa Re: Smoothies:) 04.04.08, 11:45
              Uwielbiam smoothies!big_grin
              Sama ich nie robię, choć zrodziło sie we mnie postanowienie zmiany tego nawykuwink
              W Niemczech próbowałam ze 2 razy i za każdym razem było w tym za dużo lodu i za
              zimne i mózg stawał od tego w pionie...
              Ale w Polsce to już jakieś inne panują zwyczaje i bardzo takie napitki mi
              pasująsmile Pamiętam, że w lecie w kawiarniach Nescafe mieli takie dobre smoothies
              truskawkowe... mmm...smile
              • fettinia Re: Smoothies:) 04.04.08, 11:49
                Bo tu wlasnie o proporcje chodzismileTych kostek powinno byc 3-4.Wczoraj nawet na
                sztuki liczyli owoce-jagody dodawanesmileA tu kilka przepisowsmile
                www.daskochrezept.de/alkoholfreie-drinks/smoothies/
                • an20 Re: Smoothies:) 05.04.08, 00:47
                  Programu nie ogladalam smile kiedys raz sobie zamowilam cos podobnego w restauracji
                  i wlasnie mysle tez , ze za duzo lodu w tym bylo. Ogolnie fajne, bardziej by mi
                  pasowalo na gorace lato, niz na zimna wiosne smile

Czasami robie sobie do goracych nalesnikow - miele w blednerze zamrozone maliny
                  z odrobina przegotowanej wody i cukru. Pozniej nabieram lyzka mus malinowy
                  wyglada cos jak lody i klade na nalezniki smile pycha smile dla pelnego luksusu mozna
                  polozyc troche bitej smietany smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka