fettinia 04.04.08, 10:04 Kto z frakcji niemieckiej ogladal wczoraj? www.vox.de/kochen_4413.php?mainid=20080403&area=smoothie_1&bereich=wissenshunger taa od dawna je robie tylko nie wiedzialam,ze to sie tak nazywa A moze bar zalozyc?Ponoc malo ich jeszcze Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaiewa Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:09 Ja nie ogladalam, bo padlam twarza na biurko i tak zasnelam Serio Ale wracajac do tematu, nie robilam nigdy w domu, ale czasami kupowalam Ewie do przedszkola - Knorra, Aldikowe a ostatnio pojawily sie w Kauflandzie Mi jakos nie podchodza, jej bardzo, ale tez okresowo, kiedy nie ma swiezych owocow Za to uwielbiam owocowe koktaile mleczne, ale jednoskladnikowe (truskawkowe, bananowe, czekoladowe, jezeli uznac czekolade za owoc itd) Ania Odpowiedz Link
kaszatkow Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:20 Czy to coś jak mus owocowy? Brak znajomości języka niem utrudnia odgadnięcie istoty tego "cusia" Odpowiedz Link
fettinia Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:25 To sa miksowane w odpowiednich proporcjach owoce z sokiem i lodem tiny.pl/4n46 Odpowiedz Link
fettinia Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:29 Z warzyw tez moznaChodzi o to,ze nie wyciska sie soku tylko robi purre z obranych owocow lub warzyw,dodaje sok i kostki lodu Odpowiedz Link
kaszatkow Re: Smoothies:) 04.04.08, 10:30 Dzięki za objasnienie! Wygląda to super, a tu wiosna i w niedługiej perspektywie cieplutkie lato...oj, coś orzeźwiajacego mi się zamarzy! Odpowiedz Link
szpulkaa Re: Smoothies:) 04.04.08, 11:45 Uwielbiam smoothies! Sama ich nie robię, choć zrodziło sie we mnie postanowienie zmiany tego nawyku W Niemczech próbowałam ze 2 razy i za każdym razem było w tym za dużo lodu i za zimne i mózg stawał od tego w pionie... Ale w Polsce to już jakieś inne panują zwyczaje i bardzo takie napitki mi pasują Pamiętam, że w lecie w kawiarniach Nescafe mieli takie dobre smoothies truskawkowe... mmm... Odpowiedz Link
fettinia Re: Smoothies:) 04.04.08, 11:49 Bo tu wlasnie o proporcje chodziTych kostek powinno byc 3-4.Wczoraj nawet na sztuki liczyli owoce-jagody dodawaneA tu kilka przepisow www.daskochrezept.de/alkoholfreie-drinks/smoothies/ Odpowiedz Link
an20 Re: Smoothies:) 05.04.08, 00:47 Programu nie ogladalam kiedys raz sobie zamowilam cos podobnego w restauracji i wlasnie mysle tez , ze za duzo lodu w tym bylo. Ogolnie fajne, bardziej by mi pasowalo na gorace lato, niz na zimna wiosne Czasami robie sobie do goracych nalesnikow - miele w blednerze zamrozone maliny z odrobina przegotowanej wody i cukru. Pozniej nabieram lyzka mus malinowy wyglada cos jak lody i klade na nalezniki pycha dla pelnego luksusu mozna polozyc troche bitej smietany Odpowiedz Link