nikanik 22.03.09, 13:52 robie albo dzwonka smazone napatelni (aaatam duza dupa....) albo w folii duszone z maselkiem i sola i cytrynka i Mlody wola uradowany: losos losos ja lubie lososia jemy lososia a jak inaczej zrobic zeby kurduplowi smakowalo? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaiewa Re: losos 22.03.09, 17:57 Ja dostalam kiedys prepis od kulezanki Pasqoodnikowo na makaron z lososiem i po pewnych modyfikacjach robie w ten sposob Gotuje dowolny makaron Gotuje dzwonka lososia w lekko osolonej wodzie (odlawiam i osuszam na papierze kuchennym) Na patelni na odrobinie oliwy szkle cebulke w kostke (czasami pora), podsmazam starta na duzych oczkach marchewke, zalewam to wszystko kubkiem smietany kremowki i pozwalam sosikowi sie odparowac/zgestniec Nastepinie doprawiam sola, pieprzem, dodaje pokrojoneg (a w zasadzie sam sie rozpada) na mniejsze kawalki lososia, sporo koperku Taki sos mieszam z makaronem My uwielbiamy, corka mimo ze makaroniara, nie bardzo Ale ona nie przepada za ryba Ale skoro Twoj synus lubi lososia, to mysle powinno mu smakowac A. Odpowiedz Link
nikanik Re: losos 22.03.09, 21:48 no to bedziemy gotowali z makaronem - powinno przejsc bo on tyz wtrynia makarony wszelkiej masci Odpowiedz Link
pinkcake Re: losos 22.03.09, 18:03 A pieczony nie przejdzie? Moja 3-latka łososia wtryni w każdej postaci Z ryżem, frytkami, makaronem, chlebem, kaszą nawet i do tego jakiś sos. Jak mu sos nie podejdzie, to on dostanie bez sosu i już. Odpowiedz Link
nikanik Re: losos 22.03.09, 21:49 pieczony - tak bez folii alu bez niczego? nie robi sie suchy?? Odpowiedz Link