koniczynka777 10.07.09, 09:14 Podczas moich egzotycznych wakacji sniadanie zaczynalam codziennie od pysznego omletu z warzywami. To taKie proste w wykonaniu danie i takie troche zapomniane. Wczoraj na kolacje zrobilam omlet z jagodami Pychotka. Robicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fettinia Re: Omlecik 10.07.09, 09:35 Robie-uwielbiam omletyJa bardziej na slodko,ale moj to z czym sie da-z kurkami,z szynka,z grzankami itp Odpowiedz Link
koniczynka777 Re: Omlecik 10.07.09, 09:42 wlasnie wyobrazilam sobie z kurkami,to musi byc pychotka Odpowiedz Link
achulaw Re: Omlecik 10.07.09, 19:09 NAJLEPSZYM "MIĘSKIEM" jest omlecik!~ Z przsmażonymi ziemniaczkami , z groszkiem , z duszonymi na masełku pomidorami , pieczarkami , szpinakiem ,lub "czym popadnie"!~ Na słodko z prażonymi ,posiekanymi orzechami włoskimi ,rodzynami i miodem. Z wiórkami kokosowymi i ananasem ,mmmm>>>> Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Omlecik 10.07.09, 16:23 Robie, robie, a jakze. Ja bede miec czas, to wrzuce do dietetycznego watku, bo teraz przestawilam sie na beztluszczowe jego przygotowanie. Ulubiony moj i lubego to z wedzonym lososiem, swiezymi ziolami i pomidorami. Bedzie jutro na sniadanie, bo dzis u rybiarza kupilam wedzonego lososia. Odpowiedz Link
pani.serwusowa Re: Omlecik 11.07.09, 21:55 No, dzis byl: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1884646,2,2.html ) Odpowiedz Link
pamtaa Re: Omlecik 10.07.09, 18:21 Koniczynka ale mi apetytu narobiłaś. Omlety zjadam na słodko i ostro. Jadłaś ze szpinakiem i z serem? Odpowiedz Link
koniczynka777 Re: Omlecik 10.07.09, 20:38 tak nie jadlam a jak przyrzadzasz ten szpinak ? Odpowiedz Link
pamtaa Re: Omlecik 10.07.09, 21:00 Szpinak możesz wykorzystać mrożony albo świeży. Szpinak duszę na oleju. Dodaję ząbek czosnku i ser topiony śmietankowy. Ja robię też szpinak ze śmietaną. Na podsmażony omlet nakładam szpinak składam na pół i smażę aż się równo przyrumieni. Tak przyrządzony szpinak wykorzystuję do naleśników i makaronu. Jak robię z makaronem to posypuję go podsmażonymi na patelni pestkami dyni. Makaron ze szpinakiem mogłabym jeść codziennie. Odpowiedz Link
pamtaa Re: Omlecik 10.07.09, 23:51 No to musisz zaspokoić głód i omlecik sobie zrobić. Smacznego!!!! Odpowiedz Link
cauliflowerpl Re: Omlecik 11.04.14, 17:10 Spróbuj (jak Ci smakuje) zamiast topionego sera dodać do szpinaku sera niebieskiego. Fantastyczne połączenie. Odpowiedz Link
aga-aa a jak z tymi jagodami podajesz? 13.07.09, 16:41 omlet taki biszkoptowy z mąką? ja uwielbiam omlety francuskie, z warzywami, np ze szparagami lub brokułami i gorgonzolą Odpowiedz Link
fettinia Re: a jak z tymi jagodami podajesz? 13.07.09, 16:47 Ja nie Koniczynka,ale z owocami to wlasnie lepiej taki biszkoptowy z maka i mlekiem smakujeNo mnie przynajmniej Odpowiedz Link
koniczynka777 Re: a jak z tymi jagodami podajesz? 14.07.09, 09:24 owocowy lepiej biszkoptowy z maka,warzywne robie tylko zoltka i bialka ubite na piane Odpowiedz Link
czekolada72 Re: Omlecik 11.04.14, 11:17 Moja babcia przez cale lata robila nam omlety, na słodko. Potem ja robilam na ostro. Potem sie okazalo, ze to nie omlet, tylko grzybek, bo omlet to bez maki. A teraz okazuje sie, ze modne "biszkopty z patelni" - to moje omlety z dziecinstwa 2 zoltka utarte z lyzka cukru, dodana piana z 2 bialek i na koniec lyzka maki. U nas smazy sie na patelni z jednej i dugiej strony. Nasza klasyka - to domowy dzem lub konfitura na wierzchu, najlepiej lekko kwasna, ew lyzka jogurtu naturalnego. Odpowiedz Link
cauliflowerpl Re: Omlecik 11.04.14, 17:17 Albo tak: Gotuję kilka dość grubych, białych szparagów. Smażę tyle samo cienkich omletów. Zawijam każdego szparaga w omlet, zawijam to wszystko plastrem szynki serrano, posypuję lekko parmezanem, wkładam do brytfanki i na chwilę do piekarnika. Zamiast szparagów, poza sezonem, można użyć innych warzyw (na przykład duszonych porów) albo nawet "patyków" z żółtego sera. Na upartego i parówkę można zawinąć Odpowiedz Link