Dodaj do ulubionych

Co mówi Andriej Zubow

22.03.22, 20:44
www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/andriej-zubow-i-tak-putin-zostal-sam/r20rlvs,79cfc278
{oczywiście,onet wink,a jakże }
Obserwuj wątek
    • elissa2 Re: Co mówi Andriej Zubow 22.03.22, 23:05
      Tak, tak, piramida a na jej szczycie... czubek. big_grin

Oby jak najprędzej słowa Zubowa stały się faktem.
      • krytyk2 Re: Co mówi Andriej Zubow 23.03.22, 15:29
        tak ,czas tu gra ogromna rolę
    • shachar Re: Co mówi Andriej Zubow 23.03.22, 11:00
      Ja się tylko obawiam, że może przeceniam putina, ale on gra długą grę, i z kim się i na co przedwstępnie dogadał też będzie miało znaczenie. Chiny są cały czas zagadką.Białoruś. Emiraty i rózni inni lawiranci.
      • krytyk2 Re: Co mówi Andriej Zubow 23.03.22, 15:28
        grę to może on i planował długą ,np zajecie państwa przybałtyckich i szachowanie Polską,ale okazał się gościu za krótki .Mam tylko życzenie jedno,żeby w międzyczasie -zanim sie nie skończy/go wykonczą- nie przytrafiła mu sie jeszcze bomba atomowa na Ukrainie.
      • krytyk2 Re: Co mówi Andriej Zubow 23.03.22, 15:41
        <41 min. temu (14:52)
        Nie tylko Siergiej Szojgu i Walerij Gierasimow. Z rosyjskich mediów zniknęli także inni ważni politycy z otoczenia Putina. Na liście wymieniani są szefowie służb specjalnych i ważni ekonomiści. >
        <13:56, dzisiaj

Bliski współpracownik Władimira Putina opuścił Rosję
        Anatolij Czubajs - bliski współpracownik Władimira Putina, oligarcha, architekt postsowieckich reform gospodarczych, zrezygnował ze stanowiska specjalnego wysłannika Kremla i opuścił kraj - podaje Reuters, powołując się na źródła zaznajomione ze sprawą.

Według Bloomberga - to sprzeciw wobec wojny był bezpośrednim powodem odejścia Czubajsa, który od 2020 r. pełnił rolę specjalnego przedstawiciela prezydenta Rosji ds. stosunków z organizacjami międzynarodowymi dla osiągnięcia celów zrównoważonego rozwoju.

Czytaj więcej na wydarzenia.interia.pl/raporty/raport-ukraina-rosja/aktualnosci/na-zywo-wojna-w-ukrainie-28-dzien-inwazji-rosji-relacja-na-zywo, >

Raczej ta lista osób ,na które może liczyc Putin i którym ufa -drastycznie się skraca.On był sam od dawna a po 22 latach niepodzielnego rządzenia dziś zamknął się całkowicie w jednoosobowej przestrzeni.

• shachar Re: Co mówi Andriej Zubow 25.03.22, 22:55
          Jeszcze raz powiem, obyś miał rację, że to niepokazywanie się w mediach, czy opuszczenie Rosji będą miały kolosalne znaczenie, że Putin traci podstawy swojego istnienia.
          Ale moim zdaniem on nie jest tak głupi, jakbyśmy chcieli.
          Europa cały czas płaci mu za ropę i gaz, no bo jakby mogła nie płacić. Ukłony dla genialnej Merkel, że uzależniła Niemcy od Rosji, licząc że jak Niemcy mogą się cywilizować i nie pożądać wojny, to reszta świata też, i teraz jesteśmy bratanki w tym 21-wiecznym świecie i możemy kooperować jak cywilizowani.
          No i cały tego efekt, że Europa uzależniona od ruskiej energii, może sobie potrukać, kiedy przyjdzie cham i powie " teraz mi zapłacicie".
          Putin nie bylby z KGB, gdyby nie znał słabości Zachodu. Ale co ja tam wiem o KGB.
          • elissa2 Re: Co mówi Andriej Zubow 26.03.22, 00:06
            Biden obiecał gaz. Chyba za darmo, czy co bo Ursula von der Leyen (szefowa komisji europejskiej tak emocjonalnie mu dziękowała) smile
            NL bierze z Rosji tylko 10% gazu więc bez problemu się odetnie. Niemcy i włochy są w 50% uzależnione od rosyjskiego gazu wiec mają problem.
            Ale... Niemcy nie mają portu przystosowanego do przyjęcia statków-cystern. Rotterdam i Szczecin ma.
            Trochę kicha jak się to coś nabotoksowane wścieknie.

A tak na marginesie... Mój mąż sobie żartował, że Biden ląduje w Rzeszowie, gdy polscy skoczkowie skaczą w Planicy więc pewnie Duda ogląda skoki.
            Szczęka nam opadła, gdy się okazało, że Duda spóźnił się i Biden musiał na niego czekać godzinę big_grin Ponoć problem techniczny z samolotem. A może jednak oglądał skoki? big_grin
            • krytyk2 Re: Co mówi Andriej Zubow 26.03.22, 10:00
              On do ostatniej chwili uczył się odmiany czasownika to be(Dzień świra ")😁 i dlatego nie zdonżył.
              • elissa2 Re: Co mówi Andriej Zubow 26.03.22, 19:13
                big_grin
          • krytyk2 Re: Co mówi Andriej Zubow 26.03.22, 10:12
            Dla mnie teraz istnieją dwa wymiary tego pogrążania Rosji .Jeden jest wycelowany na tu i teraz -to jest maksymalna pomoc Zachodu dla Ukrainy-militarna i humanitarna.Drugi-to odbieranie mu nadziei i pogrążanie psychologiczne.W tym drugim wymiarze widziałbym rolę sankcji,deklaracji,słów potępienia i stopień zjednoczenia Zachodu.Oczywiscie jest tu też zawarty aspekt moralny-np dalsza współpraca niektórych zachodnich koncernów z rosyjskimi odpowiednikami.
            Ale-najwazniejszy jest na dzisiaj ten pierwszy.Jak się ruskim fupa zacznie przypalać na frontach walki,to i Putinowi rura będzie miekla.Bardzo symboliczne są rosnące w liczbach przejawy dezercji i odmowy wykonania rozkazów przez żołnierzy rosyjskich.Czesto musieliby ostrzeliwać miasta rodzinne swoich żon, dziadków, rodziców.To jest wojna bratobójcza,imperialna a nie jakaś wymyślona propagandowo -denzyfikacyjna.Tu się nie da sklecić żadnego sensu-nawet dla prostych żołnierzy wyciągniętych z Syberii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka