Dodaj do ulubionych

Bufonada !!!

20.06.23, 23:15
najgorsza z cech naszych rodakow.
Zenada, papugowanie innych narodow,
brak szacunku dla innosci, wscibskosc. Na miejscu tego selekcjonera rzucilbym
w pizdu ta reprezentacje pajacow.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: Bufonada !!! 20.06.23, 23:28
      Jesteśmy na przedostatnim miejscu w tabeli .Następny mecz z Wyspami Owczymi .Przegrać wygrany mecz .Jutro siatkówka Niemcy : Polska .Wrócili gladiatorzy .Kurek ,Leon i cała reszta z Jastrzębskiego i Zaksy . Ale jestem wkurzony po tym meczu .
      • a_iii_ty Re: Bufonada !!! 21.06.23, 15:04
        jak to w Polsce mowi sie czesto: tym panom juz dziekujemy 🫣
        moja przepowiednia: jednak zakwalifikuja sie do Euro, by potem, jak to zwykle bywa, dadza ciala, bo tak to juz jest z nami, osiadamy na laurach, czego pieknym przykladem jest wpierdol z Moldawia.
        • elissa2 Re: Bufonada !!! 21.06.23, 16:17
          stale takie pretensje jakby nasi piłkarze mieli temperament południowców, więc powinni grać jak np. Brazylijczycy
          • a_iii_ty Re: Bufonada !!! 21.06.23, 16:46
            tu chodzi o cos zupelnie innego.
            • elissa2 Re: Bufonada !!! 21.06.23, 16:55
              a_iii_ty napisał:

> tu chodzi o cos zupelnie innego.
              >
              A ja uważam, że tak Ci się tylko wydaje.
              W gruncie rzeczy zawiedzione oczekiwania, że będą grali jak południowcy, że 35-letni Lewandowski nadal będzie grał jak 10 lat temu...
              To samo było z Małyszem, Kubackim, Stochem itd. Gdy wygrywa - bohater, gdy mu się nie uda - patałach.
              Wieczne pretensje o to, że polscy sportowcy nie są zawsze wygrywającymi maszynami.
              • a_iii_ty Re: Bufonada !!! 21.06.23, 17:23
                wiem o czym mowisz, to samo
                spotka Ige Swiatek. to jest nasza, paskudna strona naszej narodowej duszy.
                jednak w przypadku pilkarzy to jest sprawa ambicji grania z polskim orzelkiem na cyckach.
                umieja grac w zagramanicznych klubach, zatrudniaja ich tam nie dla pieknych nog. zachowuja sie jak niewolnicy w klubach, bo wiedza, ze ktos ich ocenia non-stop. kadre narodowa maja w dupie. i to widac juz od dobrych 30 lat. Orly Gorskiego graly za grosiki, ale tam byl duch gry.
                • krytyk2 Re: Bufonada !!! 21.06.23, 18:09
                  Pierwsza rzecz to motywacja - jaką ma mieć Lewandowski ,który jednego dnia w Barcelonie czy Bayernie zarabia ok 65 tys euro (!!!)
                  Czyli pierwsza rzecz ,którą powinien zrobić trener ,to wyautowanie takich zarobionych.
                  I rozejrzeć się za młodym ,jeszcze nie docenionym piłkarzem.
                  Druga rzecz to trener.Większość skupia się tzw taktyce.Wg mnie to też jest ważne ,ale jeszcze ważniejsze jest perfekcyjne wyćwiczenie poszczególnych elementów, z których te taktykę będzie się budowało. Piłka nożna na takim poziomie to rzemiosło.Jeśli jest okazja ,żeby strzelić bramkę z tzw stałego fragmentu gry, to trzeba to ćwiczyć do bólu.Np w nieskończoność wykonywać rzut wolny z odległości 27 metrów z lewej flanki.Kto trafi w światło bramki 99 strzałów na 100, będzie wykonywał ten fragment gry.Żadne nazwisko ,żadne zasługi ,tylko umiejętność.
                  Kwestia indywidualnego krycia.Jeszcze mi się nie zdarzyło oglądać naszej reprezentacji dobrze wykonującej ten element.Przeciwnik atakuje-nasza drużyna się cofa,nasi piłkarze biegną po 2-3 do piłkarza, który akurat ma piłkę.W tym czasie na prawo i lewo biegną niepokryci piłkarze drużyny przeciwnej.Poziom dzieci przedszkolnych.
                  • a_iii_ty Re: Bufonada !!! 21.06.23, 18:36
                    przeciez taki Santos to wie. wina jest po stronie kopaczy.
                    granie w narodowej reprezentacji powinno byc najwiekszym osiagnieciem dla zawodnika. mowienie o zaplacie powinno eliminowac klienta od zaraz. matke nie odwiedza sie tylko wtedy, gdy postawi obiad na stol 😡
                    • elissa2 Re: Bufonada !!! 21.06.23, 18:57
                      raczej nie chodzi o to, że tam za kasę a tu nie za kasę
                      a o to, że dlatego, że tam za kasę, nie może sobie pozwolić na kontuzję podczas gry w reprezentacji smile
                    • krytyk2 Re: Bufonada !!! 21.06.23, 19:09
                      przeciez taki Santos to wie. wina jest po stronie kopaczy.

Nie zgadzam się!
                      Od tego jest trener, żeby dobrać sobie zespół i trzymać ich krótko przy ryju.Dobry trener jest odważny a tu wygląda na to , że boi się ruszyć świętości narodowe w rodzaju Lewandowskiego. Obserwuje graczy, powołuje, dalej obserwuje.Kto się sprawdza -zostaje, kto nie przejawia zaangażowania -wypad.Wszystko jest w rękach trenera.
                      • taniarada Re: Bufonada !!! 22.06.23, 05:29
                        Po spotkaniu Polska-Mołdawia odbyło się uroczyste spotkanie Kulesza-Santos.
                        - szczeliłem Santosowi dwa gole ,ale później on poprawił mi 3 kliny .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka