a_iii_ty 02.11.24, 16:59 Co robie, to odpowiadam: - skladam origami cranes masami - gram w peg solitaire nie liczac godzin i lat - obracam boading balls w dloniach az dym idzie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan_stereo Re: Jakby sie ktos pytau 02.11.24, 18:16 Co sie tak chwalisz, wrzucaj zdjecia tych origami. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 02.11.24, 20:08 Pracuje tylko w origami cranes, ktore widzisz na zdjeciach. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jakby sie ktos pytau 03.11.24, 23:31 Dlaczego skladasz tylko zurawie? Na szczescie? Ladne zurawie i ladne papiery w kwiaty. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 03.11.24, 23:47 Skladalem przez lata wiele rzeczy, nawet uczylem origami, mam certyfikat instruktorski nadany przez Japan Origami Association. Ale juz mi sie nie chce explorowac origami. Origami cranes robie w celach odstresowania, to mi naprawde pomaga byc tu i teraz. Kompletnie sie wylaczam i to daje efekt podobny do kolorowania mandali. Szalom. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 00:00 Juz na "starej psychologii" sie tym zajmowales... dobrze pamietam? Jednym slowem zuraw ekwiwalentem mantry 😉 Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 00:26 Dobrze pamietasz. Mam na swym koncie dobrze ponad 5000 cranes. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 01:00 I co, spelniaja sie marzenia po kazdym 1000? 🙂 Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 15:32 Mysle, ze jest pewne nieporozumienie z tymi marzeniami. Nie moje marzenia maja sie spelnic, tylko marzenia tych obdarowanych. O czym marza obdarowani, nie wiem. Spelnienia im zycze, to jest cel tego 1000. Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 21:32 Dalem, czterem osobom. I setki luzem. Juz wiecej nie podejmuje sie, kazdy tysiac to tygodnie skladania. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 21:48 A trzeba komus dac czy mozna dla kogos zrobic i to tez bedzie dzialalo? Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 22:32 Nie wiem czy to bedzie dzialalo, pamietaj, ze to sa twoje intencje, by komus sie powiodlo. Oczywiscie, ze lepiej dac komus, to jest dowod, ze myslisz o tym kims. Samo mowienie: niech ci sie wiedzie wpadnie jednym uchem i drugim wypadnie. Spedzanie tygodni z mysla o kims to jest dar, ktory komus dac od siebie, nie koperte ze szmalem czy happy birthday kartke. Nie wiem czy to pracuje, bo nie wiem o czym marzyl odbiorca, i to nie jest wazne. Odpowiedz Link
wilczamia Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 23:08 Spedzanie tygodni z mysla o kims to jest dar, ktory komus dac od siebie Ladne. Ja tez nie wiem, czy to dziala, ale mysle, ze tak - efekt placebo jest wystarczajacym dowodem na potege i mozliwosci ludzkiego umyslu. Sa badania, ktore pokazuja, ze jezeli myslisz, ze wypiles kofeine, podnosi Ci sie cisnienie krwi. Mysle tez, ze chyba przyciagamy to, czego sie boimy. Odpowiedz Link
jan_stereo Re: Jakby sie ktos pytau 04.11.24, 12:26 Czyli wszystko trzymasz, nic nie idzie do ogniska w ogrodzie? Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 18.11.24, 17:28 Jasiu, Krysztauowy Pauac dla Ciebie. Odpowiedz Link
elissa2 Re: Jakby sie ktos pytau 14.03.25, 12:38 Imuś, a takie nietoperki też umiesz robić? www.threads.net/@real_cleansweep/post/DHJ-hFshuSu?xmt=AQGzu50iiiqZIOH3IfaH7wda950QP0tSrEC6WRIniePmkg&fbclid=IwY2xjawJA81BleHRuA2FlbQIxMAABHWSa4kxF95uud7Hju1dNZDkqVefY5Uwzbb0T5CyiDZ-U2cbQxuXuqp0agg_aem_YyvmjEs95N-AI6xytFxjKg Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 14.03.25, 12:48 Teraz nie. Kiedys sie bawilem takimi cudenkami. Teraz tylko cranes . Odpowiedz Link
a_iii_ty Re: Jakby sie ktos pytau 02.04.25, 00:09 Jakby sie kto pytal, to tu jest kolekcja moich solitaires z domino. Odpowiedz Link