03.05.25, 14:07
Towarzysze, juz jest najpiekniej, lepiej nie bedzie.
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Majowka 03.05.25, 14:20
      Rozsypanie 25ciu workow tych farvowanych na czarno wiorow to bylo cos. W klapkach w dodatku, dzis mam czarne nogi. Nudne jak cholera i zmudne. Lubie patrzec na efekt, ale nie lubie tej zmudnej roboty, chyba nie jestem tak do konca urodzonym rolnikiem. 😄 Cynie posiane tydzien temu wykielkowaly. Musze cos posadzic po tym jak cala lawenda padla po czyszczeniu plotu chemikaliami. Plot trzeba pomalowac na czarno, nie bedzie widac czarnego moldu na jasnym drzewie, poza tym mycie plotu..nie zycze nikomu tego znoju.. Co posadziliscie w tym roku? Jak tyrka wam sie podoba?😀
      • a_iii_ty Re: Majowka 03.05.25, 17:28
        Towarzyszko, ja tam amator jezdem. Taki community garden przytulilem. Dzisiaj z wnuczka posadze pare kwiatkow. A wczoraj przylapalem tecze. Mowio w bibliji ze juz nie bedzie padac. Obaczym.
        • a_iii_ty Re: Majowka 03.05.25, 20:26
          Jusz rosno...
        • shachar Re: Majowka 03.05.25, 22:08
          Na drugim zdjęciu widzę narzędzia. Pełna profeska! A to drugie obok margerytek to sweet potato? Margerytki są nie do zajebania jak to mówią, byle ich nie podlewać codziennie. ludzie sadzą je wokół upraw dla odstraszania wrednych pasożytów.
          • a_iii_ty Re: Majowka 03.05.25, 22:45
            Yes, sweet 🥔.
            Nie podlewac codziennie, mowisz?
            • shachar Re: Majowka 03.05.25, 22:49
              Raczej nie. Margerytki sa bardzo wytrzymale.
              • shachar Re: Majowka 04.05.25, 14:05
                Oj, jak ja się nie znam. Marigolds to nie są margerytki, ani nawet złocień, ani chryzantema ani nagietek, jak google próbuje przetłumaczyć. No w każdym razie to są marigolds.
                Grzebanie w ziemi to grożna choroba, grozi bankructwem. Wczoraj pojechałam do Lowes tylko po fosfor dla lepszego kwitnięcia bzów, wyszłam z dwoma kubłami habazi, no ale jak jestem w dziale ogrodniczym, to nie mogę się powstrzymać, to jest jak nałóg, muszę, inczej się uduszę. No ale był tam taki pan, Dandy Man Color Wheeler za jedyne 32.99 i się zakochałam. No a potem zobaczylam jeszcze jeden ...i jestem lżejsza o 70 dych. Może lepiej się upić i przeleżeć cały weekend, taniej wyjdze w ostatecznym rozrachunku big_grin
                • shachar Re: Majowka 04.05.25, 14:07
                  Dandy Man prosze panstwa! I drugi habaz .
                  • shachar Re: Majowka 04.05.25, 14:12
                    Pójdę je posadzić, bo zaraz zacznie padać. Kurde, nie można poleżeć w niedzielę nawet. A bzy dalej nie podlane fosforem.
                    Teraz Imek masz kwiatki, a nie masz fosforu smile to się nigdy nie kończy...
                    • a_iii_ty Re: Majowka 04.05.25, 14:37
                      Nie mam juz kwiatkow, jakis dobry chrzescijanin zniszczyl wszystko.
                      Ludzie to zaraza!!!
                      • elissa2 Re: Majowka 04.05.25, 20:07
                        a_iii_ty napisał:

> Nie mam juz kwiatkow, jakis dobry chrzescijanin zniszczyl wszystko.
                        > Ludzie to zaraza!!!
                        >
                        No coś okropnego! Co za wandalizm!
                        A może to nie człowiek a jakiś zwierzak buszował?
                        • a_iii_ty Re: Majowka 04.05.25, 21:53
                          Nie zwierzak, w poludnie posadzilismy, a o 7 wieczorem juz bylo po ptokach.
                          10 metro od tego ogrodka jest teren zabaw, w samym srodku osiedla. Pelno dzieci tam zawsze jest.
                          • elissa2 Re: Majowka 05.05.25, 13:36
                            Co za hołota!
                            Komu to przeszkadzało? sad

Jak można się nie cieszyć, że ktoś upiększył teren?
                • elissa2 Re: Majowka 04.05.25, 17:21
                  shachar napisała:

> Oj, jak ja się nie znam. Marigolds to nie są margerytki, ani nawet złocień, ani
                  > chryzantema ani nagietek, jak google próbuje przetłumaczyć. No w każdym razie
                  > to są marigolds.
                  >
                  Bo to nie są margaretki a AKSAMITKI smile
                  (w PL bywają też nazywane... turkami)
                  en.wikipedia.org/wiki/Tagetes
                  • a_iii_ty Re: Majowka 04.05.25, 18:23
                    Po ataku na moj ogrodek, sprawilem sobie mala przyjemnosc. A jak pachnie!
                    Elisa, co to za kwiatki?
                    • elissa2 Re: Majowka 04.05.25, 20:05
                      Bardzo miła kompozycja. Ciesząca oczy i poprawiająca nastrój. Przynajmniej ja tak reaguję.
                      Te czerwone to werbena a te żółte znam z widzenia, ale nie pamiętam nazwy. Nie wiem. Roślinka podobna do pięciornika, pięciornika żółtego/złotego lub krzewiastego.
                      • a_iii_ty Re: Majowka 05.05.25, 15:05
                        Tu wszystkie cuda w moim "bukiecie".
                        • shachar Re: Majowka 09.05.25, 15:35
                          Verbena jest intensywnie pachnaca roslina. Zsbierasz bukiet na noc do domu 😀, czy bedziesz rozsadzal? Jesli pojdze w donice to kup jeszcze w Lowes znak " smile you are on the camera" , sa po piataku.
                          A u mnie Miss Wu!! hosta, nigdy nie zawodzi, robi sie coraz bardziej stara i bezczelna jak wszystkie chinki, bwz podlany fosforem juz mniej marniutkie kwiatki ma, albo mi sie wydaje? Pada juz od tygodnia, kurde.
                          • elissa2 Re: Majowka 09.05.25, 17:34
                            Hosta (funkia). Bardzo je lubię. W PL, w dzieciństwie w ogrodzie rodzinnego domu a potem w ogrodzie mojego teścia miałam je. Różne odmiany, zielone, biało zielone, żółto zielone. Cudownie zapełniały bardziej zacienione miejsca. Teraz już nie mam warunków.
    • shachar Re: Majowka 03.05.25, 22:26
      Odpoczynek.
    • shachar Re: Majowka 14.05.25, 19:00
      majowka konczy sie tu swietem Memoria Day a Memorial day to Fleet Week. Sciagaja jednostki, marynarze chodza odswietnie umundurowani po ulicach i zwiedzaja NY. Jest parada statkow. Ten tu to cudo tak piekne, zwiewne, panowie i panie na pokladzie wszyscy na niebiesko lub w paski. Sorry, ze taki dziecinny wpis, ale nie moge sie powstrzymac. Dzis rano widzialam to cudo.
      • shachar Re: Majowka 14.05.25, 19:03
        Buba i Cuauhtemoc.
        • shachar Re: Majowka 17.05.25, 14:20
          A to zdjecia wieczorne. Tego dnia nie mozna bylo wywiezc psa na wybieg z powodu mostu zatkanego przez koncertowiczow, wiec spacer dwugodzinny na smyczy niestety, takie uroki miasta. Szczesliwie zlozylo sie, ze na statku byla jakas impra, pan spiewal operowe arie pod tum plotnem, a doslownie 10 m od statku na dachu budynmu Pier 17 odbhwal sie koncert rockowy ktorego grzmienie wlrawialo w wibracje cale molo. Nie wiedzialam, ze tak trudno jest zejsc ze statku. Ruchome schody i skok metr w dol. Przed ta pania mloda dziewczyna w dlogiej sukni z gorsetem i o lasce , taka nowoczesna Frida Kahlo, probowala dobre pare minut znalezc moment kiedy scbody beda bujac sie mniej, panowie u podnoza probowali ja zachecic do brykniecia do przodu, a ona bujala sie i bujala w gore i w dol na koncu rampy.
          Dodam jeszcze stateczek, ktory ztoi niezmiennie w tych okolicach, vo ladny.
          • shachar Re: Majowka 18.05.25, 08:40
            I na sam koniec piękna katastrofa .www.reddit.com/r/nyc/comments/1kp97lb/closer_angle_of_boat_crashing_into_the_brooklyn/
            • a_iii_ty Re: Majowka 18.05.25, 13:26
              Czyli kalkulujacy inaczej...
            • elissa2 Re: Majowka 18.05.25, 13:56
              O kurcze!!!
              sad
              • a_iii_ty Re: Majowka 18.05.25, 14:36
                Nie wzywaj swego zwierzecia na daremno, 😄
            • elissa2 Re: Majowka 18.05.25, 23:17
              straszne!
              2 osoby zginęły i ileś tam rannych!
              • a_iii_ty Re: Majowka 18.05.25, 23:59
                Tornado w Kentucky zabilo 18.
                • jan_stereo Re: Majowka 19.05.25, 23:27
                  Do ciurmy je...
                  • a_iii_ty Re: Majowka 20.05.25, 01:41
                    Te, prokurator, kogo do ciurmy?
                    • jan_stereo Re: Majowka 20.05.25, 16:57
                      No te mordercze tornado, posiedzi i wyjdzie jako wiaterek...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka