10.06.26, 00:05
Jesus F Christ! Od 27 Maja nie moglismy z Imszczyslawem zalogowac sie do forum, calkowicie zmienilo sie wszystko w jakichs tam ich ustawieniach. Od tygodnia co najmniej czatuje z polska pomoca, ale panowie i panie jakby nie w tej profesji pracowali, w ogole nie wiedzieli o co chodzi. Na szczescie mamy AI i po osmym czacie, wyprobowaniu wszystkiego, lacznie z wykasowaniem wszystkiego z kompa , AI podpowidzialo cos, czego jeszcze na dniach nie probowalam, czyli zmiane VPN na polski i tak tez uczynilam za jedyna stowe dolaresow za abonament na 27 miesiecy. Tymczasem przepisywalam sie z Imkiem, on twierdzil ze forum juz nie istnieje, wszystko wykasowane. Ide powiedziec mu dobra wiadomosc. Ale dumna jestem z siebie! I poszla z dumnie wypieta piersia klikac na telefonie z Nebraska
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Priviet 10.06.26, 00:15
      O, i jeszcze chyba trzeba powiazac swojego nicka z jakims istniejacym account na google lub facebooku. Kurde, ci specjalisci w gazecie powinni wiedziec, ze jak zmieniaja cos, to wynikna problemy i oni powinni byc w stanie powiedziec, jak rozwiklac ten problem, a tu nic, cisza, tylko automat odpowiada, kto zawiaduje moimi danymi osobowymi.
      • shachar cd 10.06.26, 00:20
        Jasiek zerknij w poczte
        • jan_stereo Re: cd 10.06.26, 09:34
          Zajrzalem i pisze to co Imkowi, nie robta se jaj ino piszta, droga moderatorko big_grin
    • jan_stereo Re: Priviet 10.06.26, 09:25
      Podoba mnie sie myslenie Imka, jasiek wysadzil forum smile

Ja ostatnio mialem podobne utrudnienie z wejsciem na rozne strony audio i VPN tez zalatwil sprawe.

Brawo Gosika!
    • jan_stereo Re: Priviet 10.06.26, 09:42
      Prawdziwa dedykacja i poswiecenie, otrzymujesz czerwcoww nagrode niepoddajacej sie forumowiczki!

Niestety, dyletanctwo jest na kazdym kroku i nas dotyka, w tym i tych gamoniimz Gazety.
    • extramuralruraoccasional Re: Priviet 10.06.26, 10:00
      Jak Ty tak możesz witać się po putinowsku?

Ty, Ty... Ty ruska onuco Ty !!!

😂😂😂
    • jan_stereo Re: Priviet 10.06.26, 13:42
      Takie rzeczy podaje internet, pierdolone RODO:

Problemy z dostępem do Forum Gazeta.pl z terytorium USA wynikają głównie z braku dostosowania dawnego silnika strony oraz systemu reklamowego do restrykcyjnych europejskich wymogów prawnych (RODO). Z tego powodu wydawca często blokuje ruch z adresów IP spoza Europy.Najskuteczniejsze rozwiązania problemu:Użycie VPN (Virtual Private Network): To najprostsza metoda.

Zainstaluj wtyczkę w przeglądarce lub aplikację w telefonie/komputerze i wybierz serwer w Polsce lub w innym kraju europejskim. Twoje połączenie zostanie zamaskowane tak, jakbyś przeglądał sieć z Europy, co ominie blokadę regionalną.Wyczyszczenie pamięci podręcznej (cache): Jeżeli widzisz tylko białą stronę, usuń historię przeglądania oraz pliki cookies, które mogą blokować dostęp po wcześniejszych próbach wejścia z amerykańskiego IP.Przeglądarka Opera / Brave: Część użytkowników zgłasza, że wbudowane w te przeglądarki darmowe usługi VPN potrafią odblokować dostęp do serwerów grupy Gazeta.pl bez instalowania dodatkowych programów
      • a_iii_ty Re: Priviet 10.06.26, 14:24
        Opera pomogla...
        • jan_stereo Re: Priviet 10.06.26, 14:51
          Nie mow tego Gosice, ze VPN byl niepotrzebny smile
          • shachar Re: Priviet 11.06.26, 00:48
            Teraz poczta mi nie dziala, IP zablokowany, mowia.Forum dziala. Wszystko to popieprzone jakies jest. No ale dosyc juz o tym. To co, wszyscy gotowi na futbol? Jutro sie zaczyna, w miedzyczasie dzis Knicks graja czwarty mecz w kosza, nie zebym sie tym bardzo zajmowala, ale to jakas strasznie wazna historia jest i perturbacje w miescie z powodu tych meczy sa ogromne, pozamykane ulice, policja wszedzie i w ogole. Co to bedzie od jutra, nie wiem. Zajeta jestem jak cholera, bo 12 godzin dziennie ,a weekendy rwanie chwastow i mycie wszystkiego, bo otwieram wioche na wynajem. A tu jak nie sraczka, to pierdziaczka, klimatyzacja szwankuje, jak zwykle, mam nadzieje ze trafia sie jacys cieplolubni klienci. Biore nastepny tydzien wolny, zeby wszystko dopiac, i ryzyk-fizyk, bo inaczej bankructwo. Stawiam na swoj upor i na szczesliwe gwiazdy. Go big or go home. Chyba dam promocje na haslo 'soccer'. smile To tyle z nowosci, zanim mnie znowu odetna od przebierania tutaj palcami.
            • jan_stereo Re: Priviet 11.06.26, 20:45
              U mnie wreszcie udalo sie wejsc na forum, mieli jakis mega zaciach. Ja zacieram rece na sportowe zabawy na 80lecie Trumpa, beda walki i waleczki smile

A tak, w pilkie kibicuje druzynie z Iranu, w takich czasach wydarzenie sportowe tego rodzaju to mily przerywnik.

W 3 dni tymczasem jeblem 51km na szlaku, pogoda w kratke ale jakbym sie sugerowal prognozami to bym z hotelu nie wyszedl.
            • jan_stereo Re: Priviet 11.06.26, 20:47
              To co, ten fajny dom w lesie idzie pod turystow ? A psy gdzie, do miasta ?

Jakos nie do konca jestem przekonany, juz bym predzy zrobil na odwrot, chate z NY pod najem dal.
              • shachar Re: Priviet 11.06.26, 23:27
                Chata w NY ma obostrzenia, bo to co-op, czyli zwyczajna spoldzielnia, a w zwiazku z tym administracja tego co-opu ma bardzo wiele do powiedzienia, np takie rzeczy jak; max 3 lata w pieciolatce mozna wynajmowac, z czego pierwsze 2 lata oni zycza sobie 100% wiecej za oplaty wszelakie, a w roku trzecim juz 200%. Wynajac to mozna za jakies 4.5 tys/miesiac minus 2tys oplat i w roku trzecim 3 tys, to sie nie oplaca za bardzo. Natomiast jak wynajme wioche za 500/dzien poza sezonem a 1000/dzien w sezonie, to rachunek juz jest inny. Psy sa zabezpieczone w ten sposob, ze obok domu, w odleglosci moze 250m od domu, za strumykiem i chaszczami go porastajacymi, jest pusta kwadratowa laka (uonka) obrosnieta drzewami. W tej chwili jest tam sama koniczyna, rozowa i biala, wyglada cudnie. Postawilam tam w ubieglym roku autobus RV i ogrodzilam teren siatka 400 linear ft (pi x drzwi 100x100 z pieknym wielkim drzewem posrodku) to jest ok 900m2 ogrodka dla psow. W ubieglym tygodniu pan podlaczyl prad to RV. Tam mam zamiar koczowac, z grillem na wegiel, kanapa i krzeslami, psami i ksiazka w lapie, dopoki mnie niedzwiedz nie zezre. Jak ktos sie przyturla 1-2x w miesiacu na weekend to i tak bede do przodu. Oczywiscie plan ten jest misterny i moze za bardzo misterny, ale hej, co mam lepszego do roboty, niz wymyslac dla siebie pomysly gdzie mozna przepasc, albo zarobic. No i w miedzyczasie mozna wskoczyc do NY, popracowac troche, u mnie w pracy na ogol jest pozar w burdelu, bo nie ma pracownikow.
                ps. wnetrze tego rv estetycznie pozostawia wiele do zyczenia, ale nie bede juz marudzic, jest wszystko, co potrzeba, lacznie z lozkiem queen size.
                • elissa2 Re: Priviet 11.06.26, 23:43
                  Mocno trzymam kciuki i z całego serca Ci życzę, żeby się zaczęło dobrze układać.
                • jan_stereo Re: Priviet 12.06.26, 10:11
                  A to taki plan. Wynajem w NY faktycznie na bandyckich zasadach. Ta agroturystyka na kilka dni w miesiacu brzmi dobrze na papierze, moze isrnieje taka klientela, kwestia przebicia sie do nich. Bedziemy kibicowac smile
                  • shachar Re: Priviet 12.06.26, 13:06
                    Na dodatek w miescie jest masa obostrzen dotyczacych wynajmu mieszkan, np w mojej spoldzielni nie mozna wynajac na krotki okres dla turystow ktorzy przyjezdzaja na pare dni, w ogole w calym miescie mozna chyba tylko wtedy, jesli wlasciciel w tym samym czasie przebywa razem z turysta w tym samym lokalu. Lobby hotelowe zaplacilo za taki przepis. Dzieki za kibicowanie! Niby nie powinno sie mowic za wiele o planach przed ich realizacja, no ale ja taki glupol jestem, ze jakos mi sie to nie udaje.
                    • jan_stereo Re: Priviet 12.06.26, 19:39
                      Reklama bedzie podstawa, no i fajne zdjecia. Jeszcze mozna dorzucic chleb domowy, zeby bylo juz calkiem przasnie na wiosce, no tak inaczej. Gdybys miala krowy to i ser domowy by doszedl do oferty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka