Dodaj do ulubionych

Wy dziadki moje

18.07.26, 15:32
Nie umiecie czytac miedzy wierszami.
Wszystko co wydaje sie bzdura, po jakims czasie okazuje sie prawda.
Dla przykladu: od poczatku wojny w Ukrainie rosyjska propaganda mowila o banderyzmie i nacjonalistycznych zapedach Ukraincow.
Ci co dopatrywali sie prawdy w tych rosyjskich gadkach nazywani byli ruskimi onucami.
I "milosc" do "braci" z Dzikich Pol przyslonila zdrowy rozsadek. Minelo kilka lat i co mamy dzisiaj? Banderowska Ukraine! Ktora robi interesy z Helmutami, Polske i jej historyczne bole w dupie majac.
Zaraz tu pewnie wskoczycie, ze ten fejsbook to smietnik i pierdoli glupoty.
Pewnie tak w wielu przypadkach jest, ale sztuka polega na tym, by umiec przyjrzec sie i wyciagac wnioski samemu.
Tak samo z covid, z Kennedym juniorem, dziadkiem Tuska, Jedwabnem, "obsesja" Brauna
I setkami innych tajemnic, ktore przelatuja Wam miedzy palcami jako fejsbukowe bzdury.
Heil.
Obserwuj wątek
    • shachar Re: Wy dziadki moje 18.07.26, 15:52
      Oczywiscie panie Andrzeju, teraz podjedziemy do pielegniarki, wezmiemy lekarstwa, a potem na 10te pietro zobaczyc co tam sie dzieje. Dzis jest 18ty lipca, sobota, oczywiscie, ze trzeba ukrocic tych zbojow, zaraz pojedziemy na gore i pomyslimy co zrobic, a w miedzyczasie pocwiczymy troche, na stojaco lepiej sie mysli. Prosze wziac telefon ze soba, moze trzeba bedzie zadzwonic gdzies, albo moze ktos do nas zadzwoni. Nozki prosze podniesc, bo hamuje pan nogami. Tak, na 10te pietro.
      Naczaj cos innego Imek, jak to po 17 razy dziennie przerabiam, 300 razy w roku, w takiej lub innej wersji od 14-u lat wiec mnie w jebnieciu nie zagniesz.
      • a_iii_ty Re: Wy dziadki moje 18.07.26, 16:16
        To jakis beukot oczywiscie. Jak to sie ma do mojego postu? Ja o czytaniu miedzy wierszami, Ty o 17 pietrze 300 razy w roku.
        Tak, mialas racje z Kennedym juniorem. Smialem sie z Twojej fascynacji tym klientem.
        Jednak ja, w przeciwienstwie do Ciebie przyjrzalem sie dokladniej temu co on robi, pare lat minelo i zgadzam sie z nim, moze nie we wszystkim, ale generalnie ma racje.
        Tym sie roznimy, ja potrafie zmienic zdanie, przy pomocy nowych faktow, przy uplywie czasu.
        Jak dosluchasz o czym ten klient mowi jesli chodzi o ustawodawstwo w Holandii, to daj glos. Nie krytykuj kogos kto wystepuje w fejsbuku. Raczej posluchaj, bo kto wie...moze jakas perelke wylowisz.
        Mowisz na 17 pietro? Juz wale, nozki do gory
        I wio.
        Heil.
    • obrotowy umiemy, ale zwyczajnie nam sie nie chce 18.07.26, 17:21
      a_iii_ty napisał:
      > Nie umiecie czytac miedzy wierszami.

umiemy, ale zwyczajnie nam sie nie chce
      czytanie z wiekiem staje sie coraz bardziej meczace i zbyteczne...

lepiej pisac. - mniejszy wysilek i wiecej tresci.
      • a_iii_ty Re: umiemy, ale zwyczajnie nam sie nie chce 18.07.26, 17:24
        Obrotowy, Ty jeden cos rozumiesz z tego co nas otacza. Dzieki za celny odzew.
        Heil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka