Dodaj do ulubionych

Metro Dw. Gdański a 500

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 28.12.03, 11:27
Czy przystanek 500 w kierunku Bródna jest za wiaduktem, czy może będzie tuż
przy wyjściu z metra? Korzystam z tego ciągu komunikacyjnego, ale będę mogła
się przekonać dopiero za tydzień jak to zorganizowali, napiszcie coś!
Obserwuj wątek
    • zaciszanin Re: Metro Dw. Gdański a 500 28.12.03, 22:33
      Przystanek dla linii 500 jest ulokowany przed wiaduktem (po stronie Dworca
      Gdańskiego), około 10 metrów za wejściami do metra.
      • Gość: roan Re: Metro Dw. Gdański a 500 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.03, 12:33
        Bardzo dziękuję za odpowiedź!
        A co ze 127? Ono jedzie tak, że przystanek ma za wiaduktem. Do tej pory
        korzystałam zamiennie, wsiadałam w to, co nadjechało pierwsze, a teraz pewnie
        nie będzie tej możliwości. Bo chyba niemożliwe, by 500 miało przy Gdańskim 2
        przystanki?
        Jeśli możesz, odpowiedz.
        Pozdrawiam!
        • zaciszanin Re: Metro Dw. Gdański a 500 29.12.03, 16:26
          Zapewne przystanek przed wiaduktem pozostanie dla linii 127 (w jednym
          kierunku). Proponowałbym wsiadać jednak w 500 przed wiaduktem, bo jako
          dowozówka, nie dość, że przyspieszona, to będzie kursowała częściej. Niestety
          po zabraniu 2 z Marszałkowskiej prawdopodobnie będzie spory ścisk w 500, ale
          jeśli Ci nie przeszkadzają rozpychające się babcie, to polecam!
          • Gość: roan Re: Metro Dw. Gdański a 500 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.03, 17:21
            Dzięki za wyjaśnienia.
            p.s. wkurzał mnie poprzedni rozkład 500 i 127 bo na Gdańskim były w/g
            rozkładu jeden po drugim minuta, dwie. Może teraz będzie lepiej...
            Pozdrawiam!!!
            • zaciszanin Re: Metro Dw. Gdański a 500 29.12.03, 17:37
              Nie tylko 127 i 500, ale również 169 ma tak "wspaniale" zsynchronizowany
              rozkład z obiema liniami, że wysoka frekwencja jest w pierwszym wozie i potoki
              pasażerskie są mówiąc delikatnie "nierównomierne" :-D Prawdę powiedziawszy nie
              wierzę, aby rozkłady 127 i 169 się zazębiały, a rozkład 500 może w końcu będzie
              miał "ręce i nogi"...
              • Gość: roan Re: Metro Dw. Gdański a 500 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.03, 18:29
                Dzięki za namiary na swoje forum. Zajrzałam, podoba mi się. Będę tam zaglądać!
    • sloggi Re: Metro Dw. Gdański a 500 30.12.03, 12:05
      Niestety po uruchomieniu stacji Dw.Gdański rozkład jazdy linii 500 pozostał bez
      zmian - liczba pasażerów wprost przeciwnie.
      • Gość: roan Re: Metro Dw. Gdański a 500 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.03, 13:26
        W takim razie może luźniej jest w 524? W końcu jadą z Gdańskiego na tą samą
        pętlę? Choć mi bardziej pasuje 500. Zaraz sobie obejrzę rozkład na stronce
        ztm, swoją drogą słyszałam, że rozkłady mają się zmienić po 1 stycznia, może
        musimy uzbroić się w cierpliwość?
        • zaciszanin Re: Metro Dw. Gdański a 500 30.12.03, 17:03
          Pętla nie ma tutaj nic do "gadania", to zaledwie trzy wspólne zespoły
          przystankowe. Różnica między 524 i 500 jest kolosalna! Rozkład 500 rzeczywiście
          się nie zmieni. A już zacząłem wierzyć w gruszki na wierzbie :-(

www.ztm.waw.pl/baza/aadaocsq/500/
          • Gość: roan Re: Metro Dw. Gdański a 500 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.03, 19:38
            Wiadomo, że jest różnica, ale dla mnie akurat żadna. Mi pasuje do pracy(na
            Bródnie)500, 127 i 524 właśnie. Teraz jeździłam z m. Ratusz 524 albo 127(co
            pierwsze) a teraz mam po prostu większy wybór o tę 500 właśnie.
            524 trasą objazdową jeździ naprawdę szybko, bo ta trasa wcześniejsza to trochę
            za długa była więc wolałam podjechać na Gdański i tam czekać na 500 lub
            niepunktualne 127.
        • zaciszanin Re: Metro Dw. Gdański a 500 30.12.03, 17:05
          Gość portalu: roan napisał(a):

Zaraz sobie obejrzę rozkład na stronce
          > ztm, swoją drogą słyszałam, że rozkłady mają się zmienić po 1 stycznia, może
          > musimy uzbroić się w cierpliwość?

Na stronie ZTM nie ma jeszcze podanych rozkladów od 3 i 5 stycznia :-] Dla
          wtajemniczonych jednak są one znane od dawna...

www.ztm.waw.pl/baza/aadaocsq/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka