Gość: Yogi IP: *.krosno.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.04, 19:43 Wybieramy się z rodzinką do Primorsko w Bułgarii. Jeżeli ktoś zna to miejsce, to może przedstawi swoją opinię. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: GGG Re: Wakacje w Primorsko IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 14:29 Ja też się tam wybieram w czerwcu, ale niestety ic nie wiem nt. miejscowości. A kiedy dokładnie jedziecie? Odpowiedz Link
Gość: Yogi Re: Wakacje w Primorsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.04, 12:37 Wyjeżdżamy 09 lipca z Krosna. Planujemy jeden nocleg w Rumunii. Odpowiedz Link
Gość: wojteKa Re: Wakacje w Primorsko IP: *.czeladz.msk.pl 26.06.04, 16:46 jedziemy w podobnym terminie, może więc razem: wkaczmarek@konto.pl Odpowiedz Link
slunko Re: Wakacje w Primorsko 29.04.04, 18:28 kurort rodzinny. tlum ludzi na plazy. sami czesi i sporo polakow... Odpowiedz Link
tomaszek193 byłem i polecam 29.04.04, 19:57 Spędziłem w Primorsku w zeszłym roku około 10 dni. Był to mój drugi pobyt w BG, ale pierwszy właśnie tam. Polecam Primorsko tym, którzy lubią atmosferę kurortu pozbawionego wielkich kompleksów hotelowych jak Złote Piaski czy Słoneczny Brzeg. Jest to miasteczko, pełne i gwarne w lecie, gdzie mieszka się w prywatnych kwaterach, pensjonatach i hotelikach. To prawda, że spośród obcokrajowców dominują Czesi i Słowacy. Polaków też jest sporo, jednak gubimy się w morzu naszych południowych sąsiadów. Praktycznie nie ma Niemców i Rosjan, (tych drugich jest mnóstwo np. w Złotych Piaskach). Rozpiętość cen i standardu noclegów jest ogromna i należy się targować. Polecam jechać w ciemno i wybrać sobie na miejscu to co się komu podoba. Tak bym zrobił i w tym roku. Pamiętaj jednak, że jeśli jedziesz w ciemno, nie przyjeżdżaj do kurortu w piątek i sobotę, bo prawie na pewno będziesz spać w samochodzie. W weekendy Primorsko i inne podobne miejscowości są pełne w 100%. Za to już w niedzielę możesz wybierać i grymasić ile chcesz. Gastronomia w Primorsku jest tania i oferta bardzo bogata. Są też, dla spragnionych typowego schabowego czy pieczonego kurczaka, czeskie knajpki, np. Praha, z takim właśnie jedzeniem. Wieczorem główna aleja przeobraża się w jeden gigantyczny lunapark, pełen atrakcji zarówno dla małych dzieci jak i dorosłych. Oprócz tego jest wesołe miasteczko z mnóstwem typowych rozrywek. Wszystko to jest znacznie tańsze niż podobne rzeczy w Polsce, nie wspominając o GR, HR czy I. W Primorsku są dwie plaże, obie bardzo długie, ale mimo to pełne, szczególnie ta północna. Dlatego polecam dłuższy spacer albo przejazd autem na plażę południową. Co 100 m rozstawione są punkty gastronomiczne z napojami, kawą, lodami itp, a także wieżyczki z ratownikami. Plaże, mimo tłumów są raczej czyste i bezpieczne. W Primorsku jest kilka banków z bankomatami, które bez problemów obsługują polskie karty, są apteki, sklepy spożywcze, cukiernie, sklepy z tanimi, bułgarskimi alkoholami. Liczne piekarenki wystawiają rano, na niemal każdym rogu, stoiska z szerokim wyborem świeżych wypieków, idealnych na śniadanie. Reasumując, Primorsko jest dla tych, którzy szukają rodzinnego wypoczynku, w miejscu, które nie jest strefą ciszy, ale za to oferuje sporo atrakcji dla każdego, a przede wszystkim za rozsądne pieniądze. Dla tych z Was, którzy są bardziej zainteresowani Primorskiem, dysponuję zdjęciami cyfrowymi, które specjalnie robiłem aby pokazać jak ta miejscowośc wygląda. Jest na nich wszystko to, o czym tu napisałem. Jeśli chcesz je dostać napisz: ax193@poczta.onet.pl pzdr, tomaszek193 Odpowiedz Link
Gość: g-j-a Re: byłem i polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.04, 12:11 chce jechac do Bulgarii samochodem, wlasnie do Primorska. Mam popularne auto: octavie, czy mam sie czegos obawiac? Odpowiedz Link
Gość: adio Re: byłem i polecam IP: dns.d* / *.mofnet.gov.pl 04.05.04, 15:26 W samym centrum Primorska jest 24 godzinny parking strzeżony (pewnie sa i inne). Trzeba wkalkulować w cenę podrózy opłaty za parking i już ( nie pamietam ile, ale nie zwalało z nóg bo bym pamietał).Nie wiem czy bardziej kradną w Bułgarii czy w Polsce, w kazdym razie to wschód Europy.Na pewno nie nalezy popadać w paranoje. pozdrawiam Odpowiedz Link
tomaszek193 Re: byłem i polecam 04.05.04, 16:22 Parking ten znajduje się obok kościoła. Faktycznie ceny były OK i płacąc z góry za kilka dni zawsze miałem zarezerwowane, pewne miejsce. Parkowanie na ulicy stwarza identyczne zagrożenia jak wszędzie, uliczki są wąskie,ryzyko zarysowania blach spore: mnóstwo ludzi z plażowymi pinklami, biegające dzieci, grupy zawianych turystów wracających z dyskotek, przeciskające się śmieciarki i samochody dostawcze itd. A że mogą auto ukraść, pewnie też mogą, ale najnowsze i najdroższe modele mercedesów i bmw są na sofijskich numerach, a nie na polskich. Odpowiedz Link
Gość: alexa Re: byłem i polecam IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 08.05.04, 23:27 Chwytem reklamowym tych gości z tego parkingu była powtarzana każdemu, kto się pytał o cenę historyjka jak to ukradli octavię spod któregoś z najlepszych hoteli. W zależności od narodowości pytającego była to octavia na polskich, czeskich, słowackich albo węgierskich numerach. Jednak tomaszek193 ma rację, że największe ryzyko to nie złodzieje samochodów, a drobne uszkodzenia powstałe na wąziutkich uliczkach Primorska. Moim znajomym, którzy byli tam zafirą zniszczono w ten sposób boczne lusterko. Odpowiedz Link
Gość: ona do tomaszka193 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 14:32 dzieki za zdjecia Primorska, chyba nas przekonaly, bo wyglada na nich, ze jest tam calkiem sympatycznie, szczegolnie, ze mamy kilkuletnie dzieci. pozdrawiam i jeszcze raz dzieki Odpowiedz Link
tomaszek193 ... 01.06.04, 15:15 ...nie ma sprawy. Mam nadzieję, że nie będziecie rozczarowani i miło mi, że właśnie moje zdjęcia pomagają podjąć słuszną decyzję o wakacjach w BG. ax193@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
tomaszek193 50-ta osoba 18.06.04, 16:22 przed chwilką wysłałem zdjęcia z Primorska 50-tej osobie(!). Ale Was tam będzie, chyba muszą napisać do ichniego burmistrza, że mi się prowizja należy. Odpowiedz Link
Gość: tereska Re: 50-ta osoba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.04, 17:42 a masz zdjęcia z innych miejscowości? (Warna, Złote Piaski, Burgas) Byłam tam jako dziecko ale chyba się coś zmieniło? Odpowiedz Link
tomaszek193 zdjęcia z BG 28.06.04, 14:36 Mam sporo własnych zdjęć z 2002 roku z Warny, Złotych Piasków, Balcziku i okolic ale niestety nie sa cyfrowe i są tylko w albumie, a skanowanie ich jest bez sensu. Mogę za to przesłać zeszłoroczne zdjęcia ze Słonecznego Brzegu. Jednak robiłem je z samochodu przejeżdżając tylko przez ten kurort, więc niewiele na nich jest, tyle co widać z przelotowej drogi. Mam kika zdjęć z Sv.Vlas, ale raczej jako ciekawostka co tam będzie za kilka lat, bo teraz to jeden wielki plac budowy. No i mam zdjęcia z Sozopola (starego) i Neseberu. Chcesz, to daj znać na: ax193@poczta.onet.pl Odpowiedz Link
Gość: GOSC Re: 50-ta osoba IP: *.um.katowice.pl 08.07.04, 14:37 za chwile bedzie 76 heeh, dzieki z gory! Odpowiedz Link