muzykanci 29.03.06, 14:07 hej! zawsze chcialem zwiedzic Bialorus ale po ostatnich wydarzeniach mam obawy, czy warto sie tam teraz pakowac kiedy sytuacja jest tak napieta a Polacy uwazani sa za wrogow? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: goroh Re: Bialorus bezpieczna? IP: *.ikatel.pl 29.03.06, 14:46 od 1999 jezdze na Bialorus i nigdy nie bylo tam problemow, teraz faktycznie mozemy byc potrzegani jako wrogowie i wywrotowcy (szczegolnie po tym co pokazuja w jedynej panstwowej telewizji) Wydaje mi sie jednak ze ludzie niezbyt to 'kupuja' predzej mozecie sie spodziewac problemow z mundurowymi niz z 'cywilami'... (nie mowie ze beda od razu bic, ale pytania skad po co na jak dlugo papiery beda sprawdzac itp.) inna sprawa czy dostaniecie wizy, a nawet jesli dostaniecie to nie zdziwcie sie jak was zawroca na granicy bez podania powodu takie fajne prawo wprowadzili w zycie jakos kilka tygodni przez wyboram, ze moga nie wpuscic i juz... powodzenia goroh Odpowiedz Link
deoand Re: Bialorus bezpieczna? 29.03.06, 15:44 Po prostu wprowadzaja demokracje na wzór największej demokracji świata czyli USA ... tylko że na szczęście z Białorusi masz bliżej do Polski niż ze Stanów ... i zamiast out jest wont ... a reszta taka sama .... pzdr ... Odpowiedz Link
Gość: goroh Re: Bialorus bezpieczna? IP: *.ikatel.pl 29.03.06, 16:57 czyzby ci ostoja demokrajci USA odmila wizy ???? na terenie BY nie ma 10 milionow Polakow( z czego wielu nielegalnie) i chodzby z tego powodu porownywanie tych dwoch krajow pod wzgledemniewpuszczania 'naszych'. a co do demokracji to czy Polske w 1981 tez nazwalbys demokratyczną? wiem ze to forum turystyczne ale nie moglem sie powstrzymac od odpowiedzi na porownywanie USA I BY i to w taki sposob<hahaha> Odpowiedz Link
deoand Re: Bialorus bezpieczna? 29.03.06, 18:23 Białorusinów tylu nie ma chyba ... ale w takim razie to co robią jakies panie Borys czy Poczobuty którym twoja solidarnosciowa demokracja odmówiła obywatelstwa polskiego ... To Polacy czy nie ??? i chca obalic władze swego kraju jako Polacy czy jako Białorusini .... Nie byłem w USA jeszcze ale ponoc cofneli niejednego z NY nawet z ważna wizą ..... dlaczego ... bo sam napisałes obywatel Polski czyli łamiący przepisy - złodziej / reklama w Niemczech / przemytnik .... i co jak Usa wywaliła to na kolana i wazelina a jak Białoruś to szabelka w dłoń .... ale chodzi mi o co innego ... mam gdzieś kto rządzi Białorusia Cubą czy USA natomiast jak wjeżdzasz do danego kraju na paszport w celu turystycznym a wypełniasz rubryczke ...cel podróży .... to zachowuj sie jak turysta i podziwiaj piekno danego kraju a nie angażuj się w walkę przeciwko władzy danego państwa ... nic ci do tego .... bo za takiego jednego czy drugiego gnojka cierpia inni normalni porządni turyści jak np.ja czy inni moi znajomi ... a jeśli nie i łamiesz zasady turystyki to na plery nawet nie białoruska niedemokratyczna czyli za delikatna PAŁA ale demokratyczna Francuska .... jak na Sorbonie ... deo Odpowiedz Link