Dodaj do ulubionych

Sylwester na Ukrainie

IP: *.kedzierzyn-kozle.sdi.tpnet.pl 25.09.03, 09:45
Witam,
Czy ktoś z Forumowiczów spędzał Sylwestra na Ukrainie (najbardziej interesują
mnie miasta Lwów i Odessa, ale nie tylko)? Jak jest wtedy z babuszkami
oferującymi kwartiry i komnaty? Można coś znaleźć? No i w ogóle podzielcie
się wrażeniami z zimowych wojaży w tamte strony.
Obserwuj wątek
    • sveta Re: Sylwester na Ukrainie 04.10.03, 12:38
      Zimą tam jeszcze nie byłam, ale za to-całe lato. Mam trochę znajomych, a poza
      tym jadę w listopadzie-to mogę służyć pomocąsmile
    • wowa11 Re: Sylwester na Ukrainie 08.10.03, 16:11
      byli znajomi (we Lwowie)
      w Sylwestra byli pod operą, było pełno ludzi, sztuczne ognie i wogóle wesoło.
      miasto żyło cała noc. Mieszkali na kwaterze w centrum. ja sam też tam spałem 4
      razy - warunki jak na Ukrainę normalne (jeżeli byłeś to wiesz o co chodzi).
      Spałem też na innych kwaterach, wszędzie podobnie, a ceny od 15 do 30 hr od
      osoby. Czasem jest łazienka, czasem nie. podobnie kuchnia. Tradycyjnie problem
      z wodą.
      Miasto cudowne, jak i cały kraj
      • jo_loop Re: Sylwester na Ukrainie 13.10.03, 23:49
        Ja tez planuje w tym roku sylwestra na Ukrainie. Mozesz podac jakies szczegoly?
        Jak najtaniej dojechac (pociag oczywiscie), gdzie szukac kwater (najlepiej
        zabukowac), ile przeznaczyc kasy?
        W zeszlym roku bylismy w 15 osob w Sankt Petersburgu i caly 5-dniowy wyjazd
        (podroz, nocleg, rozrywka , zwiedzanie, itp.) zamknal sie w 450-500 zl/osoba, a
        to przeciez drogie miasto. Warunki byly spartanskie, ale jaka zabawa! I czegos
        takiego szukamy znowu.
        Help!
        Kocio
    • Gość: e=e Re: Sylwester we Lwowie IP: *.icpnet.pl 28.10.03, 17:05
      Czy na kwartirach jest bardzo zimno? Tam, gdzie byliśmy latem, warunki były
      takie, że w zimie pewnie szron od środka smile Podobno też śnieg zalega na
      ulicach smile Jak wyglądają warunki jazdy np. przy opcji autokar z Przemyśla do
      Lwowa. Czy przy warunkach zimowych jedzie się dłużej niż zwykle i stoi się na
      granicy jakos bardziej uciążliwie?
      I wreszcie czy coś sie zmieniło w związku ze sprawami wizowymi? Nie jestem na
      bieżąco...
      • wowa11 Re: Sylwester we Lwowie 29.10.03, 21:30
        autobus z Przemyśla Do Lwowa kosztuje ok 15zł. na granicy około 1 godz.,
        łącznie podróz trwa 3, maksimum 4 godziny. kwatery są miernej klasy ale
        pzynajmniej są, można skontaktować sie ze związkiem Poaków na Rynku, pomagają
        w znalezieniu kwater. ceny moga byc zaskakujące, 20-30zł, za to problemy z
        wodą i ogrzewaniem, na warunki studenckie ujdzie, mam kilka adresów Ukraińców
        u których spałem - warunki podobne, z tym, że kwatery w samym centrum. miłego
        wypoczynku
      • Gość: zenek Re: Sylwester we Lwowie IP: *.lodz.mm.pl 21.01.04, 18:53
        to weź wyjżyj dzisiaj przez okno i zobacz co zalega na polskich ulicach
    • Gość: Kaczor Re: Sylwester na Ukrainie IP: 150.254.89.* 09.12.03, 12:59
      W zeszlym roku spedzilem sylwestra w Kijowie.
      Spalem u babuszki koszt od 35 hrywien za osobe.
      Problemu ze znalezieniem babuszek nie ma,przed dworcem jest ich pelno.Tylko
      ceny maja rozne dlatego trzeba popytac,zeby trafic na tansze oferty.
      Ja mieszkalem troche daleko od centrum ale dzieki temu zobaczylem wiecej miasta.
      Warunki byly dosyc przyzwoite.Do dyspozycji mialem lazienke z ciepla woda i
      kuchnia
      Kijow jest dosyc drogim miastem ale za to ludzie tam mieszkajacy sa mili i
      imprezowi.
      Nowy Rok przywitalem wraz z tysiacami ukraincow na Majdanie.
      W tym roku tez chce tam pojechac
      • Gość: tt Re: Sylwester na Ukrainie IP: *.tui.de / 62.48.72.* 12.12.03, 09:33
        a amsz moze jakies adresy lub namiary,... chetnie wybralibysmy sie tak na 4 dni
        30.12-4.01 do kijowa... myslisz ze mozna jechac w ciemno? pzdr. jakby cos,
        npiasz: saltamontes22@wp.pl
        • Gość: Pablo Re: Sylwester na Ukrainie IP: 213.241.75.* 28.01.04, 11:03
          Lwów jest fantastyczny na Sylwka.bawiliśmy się na rynku super imprezka niky Cie
          nie zaczepia eszywscy sie bawia jak jedna wielka rodzina.A spaliśmy w Hotelu
          kawałek od rynku koszt 36 "grzywien" za dobe,z tym że nawet była łazienka z
          kibelkiem w pokoju. A warunki taklie jak na Ukrainie ciepła woda w określonych
          godzinach zimna tylko do 22 godziny.Ale ogólnie było super.Polecam Lwów na
          sylwestra byłem i wróće tam jeszce.
          • Gość: Aga* Re: Sylwester na Ukrainie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.04, 11:23
            Pablo, podaj proszę jakiś namiar na ten hotel we Lwowie smile Mój mail:
            agkz@poczta.onet.pl
            • januszx hotele 29.01.04, 12:58
              Ja tez poproszę , może się przydaćsmile) - januszx@poczta.gazeta.pl
              , gdybym zdecydował się wpaść do LWowa...,
              a może jesteś zorientowany jaka jest możliwość noclegu np. w ŻÓłkwi czy w
              Bełzie , czy sa może jakieś prywatne pensjonaty?
              a może ktoś inny coś wie na ten temat?
              J
              • Gość: pablo Re: hotele IP: *.energis.pl 01.02.04, 12:43
                adres poszedł sorrki ze tak długo.Jeśli bedzie jakiś problem z tym adresem nie
                dojdzie albo coś innego napiszcie.Pozdrowionka!!!!
                • Gość: Marek Re: hotele IP: *.kedzierzyn-kozle.sdi.tpnet.pl 01.02.04, 23:11
                  Pablo, czy mógłbyś podać adres tego hotelu na forum - chyba nic nie stoi na
                  przeszkodzie?
                  • Gość: pablo Re: hotele IP: 213.241.75.* 02.02.04, 08:03
                    nie ma problemu. Jasne podam ale musicie sie uzbroić w cierpliwość do
                    wieczora.Zostawiłem go w domu jak wróce to napisze
                    • Gość: Pablo Re: hotele IP: *.energis.pl 02.02.04, 20:15
                      oto adres do hotelu we Lwowie
                      hotel nazywa sie "WLASTA" ul.KLIEPARIWSKA 30 LWÓW
                      tel +38 0322 33 34 27
                      fax +38 0322 33 34 30
                      jest jeszcze adres internetowy www.vlastahotel.lviv.ua
                      email vlastahotel@infocom.lviv.ua

nie wiem czemu internetowa strona nie działa, ale nie ma czemu sie dziwić to
                      Ukraina tam wiele rzeczy nie działa.Na sylwestra bawiła sie tam spora liczba
                      Polaków mieli Sylwester zorganizowany z jakiegoś biura.
                      a jeszcze jedno od hotelu do rynku jest jakieś 10 min. piechotka.
    • Gość: Tropper Re: Sylwester na Ukrainie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.02.04, 17:49
      Sylwestra 2001/2 spedzilismy wlasnie na Ukrainie, w Karpatach - Worochta.
      Mieszkalismy w hotelu. Trzydnoiwy pobyt z wyzywieniem - cos ok 1000 zl no i +
      droga, dojechalismy wlasnym samochodem. Bylo cudownie. W drodze powrotnej
      znalezlismy w gorach na odludziu niewielni hotelik, w ktorym wszystko zrobione
      w stylu ludowym i spedzilismy tam kolene 3 dni, w miedzyczasie narty i
      wycieczki do dziewiczego gorskiego lasu. W sumie caly wyjazd - ok 2500 zl na 2
      osoby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka