Dodaj do ulubionych

staly uszczerbek na zdrowiu

19.03.13, 06:38
WITAM.mam pytanie czy ktoś się orientuje czy należy mi się z PZU odszkodowanie za stałe kalectwo gdyż po wypadku przy pracy straciłem oko i otrzymałem stałą rente w zus. z PZU dostałem też odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu kolo 12 000. i nie wiem czy za stałe inwalictwo też jest jakieś odszkodowanie. dzięki za jakąkolwiek podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • niepelnosprawni.info Re: staly uszczerbek na zdrowiu 19.03.13, 14:31
      Ale to trzeba przeczytać umowę ubezpieczeniową i warunki do niej.
      Tak odpowiedziec sie nie da
    • kasiekm81 Re: staly uszczerbek na zdrowiu 18.04.13, 19:19
      Witam Pana.
      Należy się Panu odszkodowanie od ubezpieczyciela zakładu pracy.
      Bardzo proszę o kontakt..
      Maleszewska Katarzyna
      608810165
      k.maleszewska@auxilia.pl
      • marysiak47 Re: staly uszczerbek na zdrowiu 21.04.13, 12:32
        No właśnie, agenci ubezpieczeniowi czają się w takich wątkach, czasem ich usługi faktycznie są potrzebne, częściej jednak wystarczy poczytać Ogólne Warunki Ubezpieczenia. Tego typu instytucje w ramach honorarium pobierają jakiś procent uzyskanego odszkodowania, jeśli sprawa jest skomplikowana, to warto, jeśli trzeba tylko napisać pismo, to po co? Zajrzyj najpierw do OWU. Pracodawca ma umowę pewnie u siebie, bez problemu Ci udostępni.
    • katarzyna.wojdylo Re: staly uszczerbek na zdrowiu 23.05.15, 19:42
      Witam, oczywiście, że należy się Panu odszkodowanie. Uszczerbek na zdrowiu jakiego Pan doznał jest ogromny i nie ma już możliwości powrotu do stanu zdrowia z przed wypadku. Bardzo współczuję. Nie ma co darować tego ubezpieczycielowi. Rozumiem, że nie był to wypadek z Pana winy, więc i miejsce pracy nie było wystarczająco bezpieczne. Panu naprawdę należy się dużo więcej. Oni tak zbywają ludzi, bo mało kto wie co mu się tak naprawdę należy. Ja straciłam w 2011 roku w wypadku komunikacyjnym ojca. Sprawca wykręcił się sianem a ubezpieczyciel zaoferował grosze. Miałam dać sobie spokój, ale jakiś wewnętrzny bunt, za to, że potraktowali moją osobistą tragedię jako coś mało ważnego spowodowało, że z rozeznałam się w temacie i trafiłam do Auxilii - taka firma z Wrocławia zajmująca się odszkodowaniami. Cały sztab prawników, rozeznanych w tej konkretnej dziedzinie. Nie bali się trudnej sprawy, wiedzieli jak zebrać dowody i wysunąć prawne argumenty. Otrzymałam wiele, wiele więcej niż oferowało towarzystwo ubezpieczeniowe. 12000 to mało, ma Pan prawo do większej kwoty. Życie nauczyło mnie, że jeśli ubezpieczyciel daje jakąś kwotę to jest kilkakrotnie mniejsza od tej, która się należy. Jeżeli potrzebuje Pan informacji jak się odbywa taki proces walki o odszkodowanie i na czym polega współpraca z taką firmą, to jestem do dyspozycji. Sama przez to przechodziłam i chętnie pomogę. Pozdrawiam.
    • zawszeikazdy Re: staly uszczerbek na zdrowiu 14.11.16, 00:50
      Witam ma Pan 1 szanse i 1 podejście jak ktoś to panu źle poprowadzi to niestety będzie dużo nerw i straconych pieniędzy.Proponuje Panu naprawdę porozmawiać osobiście podpowiem panu co ja bym wybrał i na kogo się zdecydował tylko na podstawie faktów.Osobiście widzę tylko 1 firmę w tej branży.Pozdrawiam Tomasz kontakt 602762303.Pana sprawa zasługuję by zrobili to najlepsi na rynku.
      • taki-sobie-nick Re: staly uszczerbek na zdrowiu 17.11.16, 23:25

> awie faktów.Osobiście widzę tylko 1 firmę w tej branży.Pozdrawiam Tomasz kontak
        > t 602762303.Pana sprawa zasługujE

Spamerze, kup sobie gramatykę języka polskiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka