rynia5 14.10.06, 18:01 Poszukuję z marnym skutkiem stron z foto i ceną chodzików dla dorosłych. Bardzo dziękuję wszystkim,którzy mi coś podpowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
susanne8 Re: Chodziki,balkoniki dla niepełnosprawnych 14.10.06, 20:19 To zależy jakich chodzików (balkoników) szukasz. Takie najlepsze (wg mnie) stronki ze zdjęciami to www.aston.pl lub www.mobilex.pl Cen tam raczej nie znajdziesz, ale zawsze warto napisac maila do producenta z takim pytaniem. Na taki sprzęt pomocniczy przysługuje dofinansowanie z NFZ w wys. 70% limitu (a nie ceny niestety). Ceny (z dofinansowaniem) kształtują się w granicach od 50 zł. w góre (w zależności od rodzaju). Taki juz naprawdę wielofunkcjonalny (4- kołowy, z koszyczkiem, hamulcami i ławeczka do siedzenia) kosztuje ok. 135-150 zł. ceny podane są na stronie www.akson.pl, tam tez znajdziesz info o dofinansowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
rynia5 Re: Chodziki,balkoniki dla niepełnosprawnych 28.10.06, 19:38 Napisałam do producenta i cisza.Interesuje mnie cena tych podpórek,czy ktoś się orientuje?Dziękuję za dotychczasową podpowiedź. www.musi.lublin.pl/podp2.php Odpowiedz Link Zgłoś
susanne8 Re: Chodziki,balkoniki dla niepełnosprawnych 30.10.06, 15:26 A nie prościej tam zadzwonić i zapytać bezpośrednio? Wszystko ci wytłumaczą, co i jak z tym dofinansowaniem. A jeśli jesteś z Poznania lub okolic to znam bardzo dobrą firmę, która zajmuje się sprzętem rehabilitacyjnym. tam wszystko szczegółowo wytłumaczą i jeśli trzeba sprowadzą sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
susanne8 Re: Chodziki,balkoniki dla niepełnosprawnych 30.10.06, 15:32 i jeszcze jedno - jest jeszcze taki zakład ortopedyczny w Korfantowie. Tam też znajdziesz podpórki z podpaszkami. Tą firmę nawet bardziej polecam niż MUSI. www.zsoirkorfantow.pl/index2.html Odpowiedz Link Zgłoś