monpol1 21.10.09, 11:26 Jak usunąć kurze łapki sposobami domowymi z powiek?? Proszę o pomoc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ko_kartka Re: "KURZE ŁAPKI"?? 21.10.09, 12:18 Ocet i soda oczyszczona. (przepraszam, przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać tak zabawnie sformułowane jest pytanie domowych sposobów nie znam, znam niedomowe, ale strasznie drogie) Odpowiedz Link
misiowazona Re: "KURZE ŁAPKI"?? 21.10.09, 12:22 Kiedyś byłam w gabinecie kosmetycznym na zabiegu za 130 zł, który polegał na szeregu czynności oczyszczająco-pielęgnacyjnych plus maseczka. Maseczka była z takiego zastygającego gluta algowego, po wyschnięciu można było ją zdjąć, jak maskę właśnie. Potem widziałam na allegro za jakieś 20 zł. takie maseczki.Nie spróbowałam niestety, czy efekt ten sam, ale myślę, że tak. Mam na czole między brwiami marsa, który po owym zabiegu był dużo mniej widoczny.Po prostu skóra nasyciła sie tymi wypełniaczowymi substancjami i rozpulchniła od środka, co wizualnie wypełniło bruzdę.Maseczki dostępne w naszych drogeriach to niestety nie to samo, co te kosmetyczne, ale na allegro jest wszystko. Odpowiedz Link
misself Re: "KURZE ŁAPKI"?? 21.10.09, 12:32 Nie ma domowych sposobów na zmarszczki, zwłaszcza na powiekach... Odpowiedz Link
to-wlasnie-ja Re: "KURZE ŁAPKI"?? 21.10.09, 13:24 Mozna pokochac , takze w warunkach domowych Odpowiedz Link
polikarpia Re: "KURZE ŁAPKI"?? 21.10.09, 17:43 Jest taki specyfik Clarinsa o nazwie Instant Smooth Perfecting Touch (czerwony słoiczek), kosztuje ponad 100 zł (nie wiem dokładnie ile). Kładzie się to na kurze łapki, inne zmarszczki - przed makijażem. Fajnie wygładza. Można z tej serii dokupić rozświetlacz. Używam od kilku lat i wciąż jestem młoda Odpowiedz Link
joanna-olga Re: "KURZE ŁAPKI"?? 22.10.09, 00:30 Domowym sposobem: pokochać niedomowym: botoks. Wszelkie kremy nawilżą i ochronią przed nadmiernym fotostarzeniem o ile maja filtry. Zaden krem nie usunie juz istniejacych kurzych łapek. Zamiast wydawac krocie na zabiegi kosmetyczne i megadrogie kremy pod oczy lepiej odłożyc na coś, co na pewno zadziała. Albo kochac za darmo Odpowiedz Link
agatha-christie Re: "KURZE ŁAPKI"?? 22.10.09, 09:46 albo raz na 10-15 lat usunąć te kurze łapki wraz z częścią (zbędną już, bo opadającą) powieki...nie jest to jednak sposób domowy, bo domowym to można te zmarszczki tylko gorzej lub lepiej zamaskować na co dzień Odpowiedz Link
claratrueba Re: "KURZE ŁAPKI"?? 22.10.09, 09:54 Sposób prawie "domowy" to Tokovit A+E. Okolice oczu smarować zawartością kapsułki (przekłuć i wycisnąć) rano i wieczorem. Jeśli zmarszczki są płytkie, nieutrwalone (tzn. widać je ale nie można wyczuć opuszką palca) są szanse, że znikną. Na jakiś czas. Sposób zupełnie "nie domowy" i drogi (za to skuteczny) to serum Advance Night Repair Estee Lauder. Odpowiedz Link
allija Re: "KURZE ŁAPKI"?? 22.10.09, 16:46 przyznaję że nie stosowałam ale w mojej książce o kosmetyce naturalnej na kurze łapki autorka poleca miksturę z soku z marchwi, soku ze szczypiorku i miodu w równych częściach, to nakładać codziennie i nie zmywać tylko czekać aż zostanie wchłonięta. Mozna ją kłaść także na fałdy śmiechowe. Mnie trochę odstraszł ten sok ze szczypiorku, ile potrzeba tego szczypiorku zeby cokolwiek uzyskać? Przy istniejących kurzych łapkach przykladać kompresy z herbaty czrnej lub miety i codziennie stosować lekki oklepujący masaż olejkiem z avokado lub słodkich migdałów żeby utrzymać skórę wokół oczu w stanie miękkim i gładkim, unikać wszystkiego co mogłoby prowadzic do stwardnienia kurzych łapek czyli mocno alkalicznego mydła, suchego makijażu i wód do twarzy z alkoholem, nosic okulary przeciwsłoneczne ponieważ kurze łapki powstają kiedy mrużymy oczy. Odpowiedz Link
bagr_aga Re: "KURZE ŁAPKI"?? 23.10.09, 09:34 Kurze lapki są od śmiechu!! o czymś to świadczy dają się lubić-po domowemu Odpowiedz Link