gemini50 03.12.09, 10:29 Cześć Poszukuję przepisów na zdrowe obiady, tj. z dużą ilością witamin, z małą ilością tłuszczu... i dodatki do obiadów, tj. surówki. Pomożecie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: Zdrowe obiady 03.12.09, 10:55 Tłuszcz jest potrzebny Jakieś konkretniejsze wymagania dietetyczne? Odchudzanie, cukrzyca, chora wątroba...? Odpowiedz Link
majkelowna Re: Zdrowe obiady 03.12.09, 11:28 Zdrowe obiady to najlepiej z parowaru. Odkąd zamówiłam parowar w Electro nie wyobrażam sobie smażonej ryby np. Uwielbiam wszelkie warzywa gotowane na parze. Cud miód. Polecam taką formę gotowania Odpowiedz Link
gemini50 Re: Zdrowe obiady 03.12.09, 12:01 Nie chcę całkowicie rezygnować z tłuszczu! Ale go nieco ograniczyć - mój żołądek dopomina się o to Żadne odchudzanie czy dieta. Po prostu chcę nieco zdrowiej się odżywiać. Bardziej "lekkostrawnie". Odpowiedz Link
mim288 Re: Zdrowe obiady 04.12.09, 10:49 zupy jarzynowe z warzyw świeżych lub mrożonych, zupy kremy (z cukinii, pomidorów), pierś z kurczaka duszona na teflonowej patelni be tłuszczu z warzywami (papryka, por, cabula) plus dziki ryż, ryba pieczona w folii (albo w mikrofalii) z ziołami gotowane ziemniaczki surówka wielowarzywna, naleśniki z białym serem, albo ze szpinakiem, zapiekanka z kalafiora, ziemniaków z sosem beszamelowym i zółtym serem. Odpowiedz Link