at.at Re: śmieci po budowie 30.01.10, 20:14 U nas po remoncie wynajęliśmy kontener i firmę, która go opróżniła. Z tego co wiem, wywieźli legalnie na wysypisko. Szczegółów Ci nie podam, bo ja nie z Warszawy, ale popytaj w firmach, które wynajmują kontenery, może też odbierają takie śmieci? Odpowiedz Link
gk102 Re: śmieci po budowie 30.01.10, 20:32 Oczywiście, w trakcie i po budowie zamówiliśmy kontener w firmy wywożącej smieci. legalnie i szybko pozbylismy sie smieci. Odpowiedz Link
kanon1953 Re: śmieci po budowie 31.01.10, 09:14 Bardzo dziękuję,choć rozmawialismy z firmą która wywozi śmieci bieżące i oni nie chcą tych po budowie ...ale juz wiem ,że jest taka firma która ma kontenery to jest odpowiedź.Dzięki Odpowiedz Link
kanon1953 Re: śmieci po budowie 31.01.10, 09:16 Dziękuję bardzo tak zrobimy poszukam w internecie ale fakt ,że takiej informacji nie uzyskałam w gminie to świadczy o kiepskim gospodarzu na tym terenie prawda ? Odpowiedz Link
misself Re: śmieci po budowie 02.02.10, 11:25 kanon1953 napisała: > Dziękuję bardzo tak zrobimy poszukam w internecie ale fakt ,że > takiej informacji nie uzyskałam w gminie to świadczy o kiepskim > gospodarzu na tym terenie prawda ? Zdecydowanie. Powinnaś przenieść dom do innej gminy. (To był żart Wynajmij kontener, w każdym większym mieście są takie, poszukaj pod "wywóz gruzu".) Odpowiedz Link
eilian Re: śmieci po budowie 30.01.10, 20:56 Masz kierownika budowy? To jego zapytaj, może coś doradzi, może zna kogoś kto wywozi. Zapytaj na forum muratora w jakiejś grupie warszawskiej... Dziewczyno, dom wybudowałaś i tutaj takie pytania zadajesz? A za wywożenie do lasu to bym za jaja powiesiła... Odpowiedz Link
kanon1953 Re: do eilian 31.01.10, 09:10 Jedni są od zarabiania na budowę domu inni do wywożenia śmieci a jeszcze inni do dziwienia się .Tak się składa ,że nie mieszkam w Polsce, a dom wybudowałam w okolicy,którą mało znam i stad moje pytanie.W kraju, w którym mieszkam obecnie nie miałabym takiego problemu a ponieważ nie chcę pozbywać się tych śmieci w sposób którego ne akceptuję pytam forumowiczów nie widzę w tym nic dziwnego w tym pytaniu jak poprzedni forumowicze .A kierownik budowy też nie stąd i nie wie.Teraz nie dziwię,że ludzie wywożą do lasu śmieci choć nie popieram i uważam to za obrzydliwość ale skoro gmina nie rozwiązuje z urzędu takiego problemu to mniej odpowiedzialni niż ja lub nie mający dostępu do internetu co robią .....do lasu Odpowiedz Link
hossa76 Re: do eilian 01.02.10, 15:31 A dlaczego to niby gmina miała by się zajmować Twoim śmieciami? Litości... Odpowiedz Link
cymberaso Re: do eilian 01.02.10, 15:40 99 procent ludności Polski nie zdaje sobie sprawy, ze w PL gmina nie może zając się smieciami. Bo gmina nie jest ich właścicielem... Gdyby sie zajmowała - łamałaby ustawe o finansach publicznych. No niestey - takie mamy prawo, uchwalone pod naciskami lobbystyów O ile założycielka watku, nie mieszkała wczesniej na Węgrzech - a w innym państwie UE - gdzie śmieci należa do gminy, a nie do ich wytwórcy jak w PL - rzeczywiscie -moze byc zdziwiona, ze gmina sie nie chce nimi zająć...(no nikt nie bedzie dobrowolnie godzil sie miec na karku prokuratora). Jednak zanim zacznie sie utyskiwac na gminę - moze najpierw należałoby sprawdzic jakie regulacje prawne obowiązują w Polsce? Wskazówką moze byc chociazby fakt nieplacenia podatku smieciowego... Odpowiedz Link
joanka-r Re: śmieci po budowie 31.01.10, 12:00 od czego masz kierownika budowy? on powinien zamowić kontener i firmę ktora wywozi resztki z budowy.... Odpowiedz Link
aiczka Re: śmieci po budowie 01.02.10, 11:17 Po wpisaniu do wyszukiwarki "wywóz śmieci mazowieckie" szybko znalazłam między innymi: www.jakmar.pl/oferta.htm www.klin.waw.pl/ www.bys.com.pl/portal/menu/18/uslugi.html katalog.pf.pl/Kolonia-Warsz/Jarper-Sp-z-o-o-F4996421G0B7620-m19.html www.seniorpolska.pl/ www.jar-jan.pl/kontakt.html katalog.pf.pl/Warszawa/Rim-Rafa%C5%82-Paw%C5%82owski-Wyw%C3%B3z-Nieczysto%C5%9Bci-Sta%C5%82ych-F8867159G0B7620-m19.html a z pewnością łatwo znajdziesz dużo więcej. Odpowiedz Link