catalina81 11.06.10, 09:22 poradźcie jak sobie radzić. używam pianki schol cracked heel repair, ale efekt średni. macie jakieś sprawdzone sposoby? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truscaveczka Re: pękające pięty 11.06.10, 09:49 Scholl sucks. Są kosmetyki propodia, w aptekach, niedrogie - wystarczy REGULARNIE smarować. Zresztą, ja z pękającymi piętami wygrałam kiedyś kremem oliwkowym Ziai - wystarczyła systematyczność. Odpowiedz Link
korelia72 Re: pękające pięty 11.06.10, 10:04 maść na pękające pięty gewohl, świetna, pięć zł z hakiem w aptece, polecona przez przyjaciółkę kosmetyczkę, po 3 dniach są już efekty -przetestowałam osobiście, albo propodia wymieniona już wcześniej Odpowiedz Link
jestemeco Re: pękające pięty 11.06.10, 10:53 pękające pięty to jeden z objawów chorób tarczycy. Wpisz w w. google hasło "pękające pięty a tarczyca". Miłej lektury i dużo zdrowia. Odpowiedz Link
catalina81 Re: pękające pięty 11.06.10, 10:56 dzięki za podpowiedzi. nie dawano wykryto u mnie chorobę Hasimoto (tarczycy). wiem, że to ma związek. a gdzie kupię ten olej silikonowy? Odpowiedz Link
clakier Re: pękające pięty 11.06.10, 12:24 w aptece zapytaj olej silikonowy zawiera tez maść Dexeryl - jakbyś kupowała to duże opakowanie bo małe wychodzi nieekonomicznie Odpowiedz Link
jestemeco Re: pękające pięty 11.06.10, 12:27 catalina81 napisała: wiem, że to ma związek. bez ustawienia hormonów tarczycy wszystkie specyfiki można potraktować jak plasterek na skaleczenie. Polecam: forum.gazeta.pl/forum/f,24776,Hashimoto.html > > a gdzie kupię ten olej silikonowy? > Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: pękające pięty 11.06.10, 11:50 Niestety najlepiej działa systematyczność Peeling + tarka + krem Na wizażu polecono mi krem z mocznikiem (co najmniej 30 %) i faktycznie jest niezły. Odpowiedz Link
groszek-5 Re: pękające pięty 11.06.10, 11:51 Mocz stopy codziennie w krochmalu.Zagotuj 2-3 szklanki wody.W osobnym kubku rozpusc w zimnej wodzie 3-lyzeczki maki kartoflanej i wlej na gotujaca wode. Wyjdzie ci tzw.kisiel.Wlej do miski-rozciecz troszke zimna woda i mocz stopy przez 20-min,ale codziennie.Tani zabieg i bardzo skuteczny. Odpowiedz Link
mieszko02 Re: pękające pięty 11.06.10, 12:00 wypróbowałam płyn dermesa polecany na którymś forum, moge polecic z czystym sumieniem, moje pięty nie pekały tylko były strasznie suche, ale moja mama ma problem z pękaniem do krwi poniewaz to płyn, nie ma tłustej konsystencji i jest taki troche tępy ale efekty są rewelacyjne już po kilku pierwszych uzyciach Odpowiedz Link
misiowazona Re: plyn dermesa jest najlepszy:) 15.06.10, 18:13 Zachęcona zachwytami tu i na wizażu, postanowiłam kupić tę Dermesę, ale w żadnej aptece nie ma, ani nawet nie słyszeli o niej. Mają to w bazie towarowej w komputerze, więc bywa na stanie. Na razie zamówiłam to cudo w aptece i jeśli jest w hurtowni, wkrótce będę osobiście testować Dermesę. Moje pięty już się cieszą Odpowiedz Link
lili-2008 Re: pękające pięty 11.06.10, 13:23 Wybierz się do apteki albo poszukaj w necie produktów firmy Gehwol lub gehwol Med. Są fantastyczne. Gehwol Med stosowany jest przy różnych dolegliwościach stóp. Na pewno jest jakiś krem na pękające pięty. Ja stosuję Lipidro Creme, żeby nawilżyć, ale chyba na pękające pięty też pomaga. Cena przyzwoita. Można kupić małe opakowanie na próbę za 5 - 7 zł, na jakiś czas wystarczy. Szczerze polecam Odpowiedz Link
catalina81 Re: pękające pięty 11.06.10, 14:35 dzięki będę próbować. hormony już dostaję, ale widać jeszcze trochę czasu musi minąć, zanim równowaga powróci. teraz mam kontrolę u endokrynologa w sierpniu. Odpowiedz Link
misself Re: pękające pięty 13.06.10, 10:57 Na suche stopy nakładam grubą warstwę kremu Melkfett i tak sobie siedzę przez parę godzin. Nigdy mi nic nie pękało. Odpowiedz Link
budzik11 Re: pękające pięty 13.06.10, 11:07 Poza wyborem jakiegoś dobrego kremu, systematycznością i dokładnym ścieraniem tarką, polecam taki sposób: po wymoczeniu, starkowaniu i nakremowaniu założyć na stopy albo takie gotowe foliowe ochraniacze, jakie zakłada się w szpitalach, albo zawinąć stopy folią spożywczą - chodzi o to, żeby krem nie wysechł zaraz albo nie wytarł się w pościel/skarpetki. I na to założyć skarpetki - najlepiej taki zabieg zrobić przed snem - i spać tak. Świetnie nawilża, taki ciepły długi kompres działa lepiej niż samo wtarcie kremu. Ja polecam taki krem: www.pollenaewa.com.pl/pl/index/html/mark:224/id:3/page:4/act:product/product:229 Odpowiedz Link
mieszko02 Re: pękające pięty 13.06.10, 12:06 a propos ścierania tarką, spróbujcie ścierać przed moczeniem, na sucho. Brzmi może drastycznie ale efekty świetne, zwłaszcza, gdy zgrubienia są znaczne... Odpowiedz Link
agulica Re: pękające pięty 13.06.10, 20:39 polecam dostepną w aptece za grosze maść Dernilan. Sama mam zdiagnozowane Hashimoto i problemy z wysuszona skóra , znam do "podszewki " U mnie ta maść okazała sie niezwykle skuteczna . Pozdrawiam agulica Odpowiedz Link
misiowazona Re: pękające pięty 13.06.10, 22:56 Do suchego ścierania doskonała jest tarka z Oriflame, taka z zieloną rączką.To tak a propos, choć nie o to pytałaś Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: pękające pięty 14.06.10, 02:32 ja polecam tarkę FUSS WOHL z Rossmanna Odpowiedz Link
jarka63 Re: pękające pięty 13.06.10, 21:34 Jasne, że musisz się leczyć na tarczycę, ja miałam parę lat temu nadczynność - pękające pięty, wypadające włosy, ale poza tym to jednak może byś się wybrała na pedicure leczniczy? Zaradzą doraźnie, a potem będzie profilaktyka plus oczywiście endokrynolog. Polecam kremy Propodia (firma Nepentes). Odpowiedz Link
annakate dernilan 13.06.10, 23:21 dobra, tłusta maśc za kilka złotych w aptece (jest też krem o tej samej nazwie i podobnym działaniu) Odpowiedz Link
kasia120378 Re: pękające pięty 14.06.10, 10:31 Ja stosowałam różne rzeczy, nawet krem z olejkiem z drzewa herbacianego. Efekt nie do końca zadowalający. Pani dermatolog poleciła mi maść Hasceral. To jest to. Mam nadmierne rogowacenie i stąd te pęknięcia. Maść już poleciłam kilku osobom. Ma mocznik i jest naprawdę dobra. Odpowiedz Link
jarka63 Re: pękające pięty 14.06.10, 21:23 Większość kremów do stóp zawiera mocznik, jedne więcej, inne mniej. Odpowiedz Link
budzik11 Re: pękające pięty 15.06.10, 19:55 jarka63 napisała: > Większość kremów do stóp zawiera mocznik, jedne więcej, inne mniej. Dokładnie - powszechnie znany pod nazwą alantoina. Odpowiedz Link
martina.15 Re: pękające pięty 15.06.10, 17:02 zadne sholle czy inne reklamowane, dobre kremy nie sa z super-wyrabistymi substancjami i nie potrzebuja sie reklamowac. u mnie regularne wymaczanie, smarowanie i tarka nie pomoga. u mnie masc z mocznikiem, kwasem salicylowym, takie cos w aptece za kilka zlotych, jest kilka preparatow. nalepiej posmarowac grubo, oblozyc folia spozywcza i isc spac. no i po dwoch-trzech dniach juz mozna tarkowac z efektem. no i dobrze sie wesprzec witaminami A+E i w miare mozliwosci chodzic na boso po plazy. duzo. rok temu podzialalo mi to na stopki na dobre kilka tygodni Odpowiedz Link
przeciwcialo Re: pękające pięty 16.06.10, 06:36 Krem z avonu a kwasem glikolowym zmiekczający. szybko wygładza piety. Odpowiedz Link
catalina81 Re: pękające pięty 16.06.10, 07:11 na razie kupiłam maść Gewohl i jakby trochę lepiej. regularny peeling i ścieranie są od dawna. muszę tą folię spożywczą wypróbować jeszcze raz dzięki za rady Odpowiedz Link
anna.maslek Re: pękające pięty 23.07.10, 12:22 Ja polecam dermokosmetyki z glikoproteinami z Morza Arktycznego Natural Repair (www.natural-repair.pl). Mój mąż miał bardzo popękane pięty i nic nie pomagało. Po zastosowaniu kuracji na pęknięcia wszystko ładnie się zagoiło, a teraz kremuje tylko kremem do stóp (też z glikoproteinami) i w sumie już zapomniał o bolących piętach. Gorąco polecam!! Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: pękające pięty 23.07.10, 15:12 >>Mój mąż miał bardzo popękane pięty i nic nie pomagało. Plyn Dermesa nie zadzialal?! wow! to co on mial z pietami? Normlanie po jednym posmarowaniu piety sa juz miekkie... Odpowiedz Link
anna.maslek Re: pękające pięty 23.07.10, 16:27 Powiem szczerze, że nie... A fakt, że miał bardzo popękane Odpowiedz Link
zielistka00 Re: pękające pięty 23.07.10, 14:45 A ja polecam maść na pękające pięty Oxedermil (firma Oceanic), z mocznikiem. Skuteczna i dobrze się wchłania. Odpowiedz Link
genova51 Re: pękające pięty 25.07.10, 16:02 Pięty pękają mi od zawsze. Kremy, a także polecona mi w aptece maść Dernilan nie bardzo pomagały. Dermatolog przepisała mi maść robioną wg podanej przez nią receptury. Jest bardzo dobra. Najpierw potraktuję pięty tarką, wysmaruję maścią /na noc/, zakładam skarpetki i rzeczywiście maść ta likwiduje to przykre schorzenie. Odpowiedz Link