Dodaj do ulubionych

Zafarbowane jeansy

04.01.11, 23:39
Witam,
w praniu zafarbowaly mi jeansy, tylko jedna nogawka, ma rozowe smugi - od czerwonego swetra, spodnie sa w kolorze niebieskim. Wyprałam drugi raz, wydaje mi się, ze plama jest jaśniejsza, ale dalej jest. Nie wiem co jeszcze moge zrobic. Czy jakis odplamiacz pomoze? Szkoda mi spodni, sa fajne i nie były tanie. Jutro piore jeszcze raz, moze w wyższej temperaturze. Prosze o jakis ratunek...
Obserwuj wątek
    • kamw1807 Re: Zafarbowane jeansy 05.01.11, 10:46
      połóż w wannie polej wodą, zasyp proszkiem, bądź jakimś odplamiaczem i szczoteczką spróbuj wyszorować.
      tylko obydwie nogawki, nie tylko zafarbowaną, żeby nie była jaśniejsza.
      a następnym razem sortuj pranie wg kolorów, a już przede wszystkim jeansów nie pierz ze swetramismile
      • moniakociara Re: Zafarbowane jeansy 05.01.11, 12:17
        dzieki za rady, dzisiaj bede szukac czegos w sklepie. Zdziwilo mnie, ze tylko te spodnie zostaly zafarbowane. Mialam jedna czerwona bluzke to wrzucilam z cala reszta do prania, tylko te nieszczesne spodnie.
        • anetawzi1 Re: Zafarbowane jeansy 30.11.13, 21:44
          Tylko i wyłącznie dr. Beckmann , przedwczoraj zafarbowałam dwie pary dżinsów na różowo i udało mi się je odratować właśnie tym odplamiaczem, pomimo tego ,że na opakowaniu napisane jest,że środek nie jest przeznaczony do dżinsów. Wsypałam tylko jedno opakowanie i uprałam w 40 stopniach. Rewelacyjny środek, dżinsy są jak nowe. Kupisz go w Rossamanie, niecałe 8 zł. Polceam.
    • johana75 Re: Zafarbowane jeansy 05.01.11, 10:48
      Namocz je z odplamiaczem na noc. Potem wypierz z chusteczkami wyłapującymi kolor. Następnym razem jak pierzesz czerwone z niebieskim to wrzuć co najmniej 2 chusteczki wyłapujące kolor, lub pierz czerwony osobno, to najbardziej farbujący kolor.
    • ladyjm Re: Zafarbowane jeansy 05.01.11, 15:43
      i daj znac jak ci wyszlo to odplamianie z chusteczkami bom strasznie ciekawa efektu
    • misself Re: Zafarbowane jeansy 05.01.11, 19:42
      Możesz jeszcze spróbować odplamiacza firmy dr.Beckmann do zafarbowanych rzeczy - ale do całych smile

Ja czerwone rzeczy w ogóle piorę osobno, zbieram całą pralkę wink
      • moniakociara Re: Zafarbowane jeansy 12.01.11, 23:09
        A mogłabyś mi coś więcej o tym napsiac? Chodzi mi o to jak wyglada opakowanie. Szukałam w internecie produktów tych rzeczy i nie znalazlam zadnego, który jest przeznaczony do zafarbowanych rzeczy sad
        • misself Re: Zafarbowane jeansy 17.01.11, 15:07
          https://www.burak.pl/img/1/4/9/e/dr-beckmann-odbarwiacz-75g.jpg
    • ladyjm Re: Zafarbowane jeansy 07.01.11, 09:57
      no i co??? pytam bo mam podobna sytuacje sad
      • moniakociara Re: Zafarbowane jeansy 12.01.11, 23:11
        Smuga jest dużo jaśniejsza: moczyłam 2 razy w odplamiaczu, prałam 2 razy i raz dodałam poł miarki odplamiacza do prania. W jednym miejscu chyba wogole to zabarwienie zeszło, jest jedna linia tylko, ledwo widoczna, ale na mokrych spodniach. Zostawiam do wyschnięcia i napisze jutro jaki efekt na suchych. Jak bedzie bardzo widoczna to piore jeszcze raz i zobacze ten produkt polecony wyżej przez misself, jak to nie pomoże to wyrzucam i kupuje takie same big_grin Bardzo je lubilam i jestem zła jak osa teraz sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka