Dodaj do ulubionych

Co Was kręci

10.03.11, 14:11
Mnie osobiście, kiedy stopnieją śniegi - czyste auto. Jadę na myjnię, pucuję i szoruję samochód. Najpierw oczywiście stoję w długiej kolejce, potem wrzucam monety i jestem w swoim żywiole. Trochę piany, dużo wody i auto lśni. Kiedyś jeździłam na myjnię, gdzie panowie myli mój samochód, i za każdym razem moja córcia poprawiała mnie, kiedy mówiłam, że umyłam samochód: Panowie umyli, mamusiu, panowie. Teraz robię to sama, mam nawet niezłą kolekcję środków do czyszczenia auta. Ostatnio kupiłam nawet środek do pielęgnacji kokpitu i napastowałam auto pastą Tempo, w nadziei, że znikną drobne rysy. A kto u Was dba o auto? Zauważyłyście te kolejki mężczyzn w sobotę na myjni?
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: Co Was kręci 10.03.11, 14:36
      u mnie auto sie myje na podworku za pomoca karchera spalinowego.15 minut roboty.Najgorsze jest sprzatanie w srodku ,a konkretnie odkurzanie.
      • sylabina Re: Co Was kręci 10.03.11, 14:47
        My też kupimy Karchera, a co do sprzątania w środku, masz absolutną rację - te dywaniki są paskudne, ślady nóg dziecięcych na fotelach... Z odkurzaniem poczekam na piękny słoneczny ranek. Czy Wasz Karcher nadawałby się do mycia kostki brukowej na podjeździe i tarasie?
        img229.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=image00001lm.jpg
        • kasiak37 Re: Co Was kręci 10.03.11, 16:37
          nasz karcher nadaje sie do wszystkiego,lacznie z praniem dywanowbig_grin co z usmiechem na ustach uskuteczniambig_grin
    • sadosia75 Re: Co Was kręci 10.03.11, 15:04
      o swoje dbam sama smile maz o swoje dba sam.
      nowiuskie mam autko wiec pucuje je ladnie i pieknie zeby slicznie blyszczalo smile
      nie ma nic piekniejszego w autach jak slicznie blyszczace duze czarne auto stojace miedzy brudaskami smile
      i moje auto tez myja panowie smile poki mam darmowa myjnie to jezdze praktycznie co tydzien smile w razie potrzeby czesciej smile

lubie miec piekne pachnace auto smile
    • allija Re: Co Was kręci 10.03.11, 15:09
      akurat mycie samochodu mnie specjalnie nie kręci ale właśnie muszę go umyć po zimie. Dotychczas jeździłam na myjnie ręczną gdzie leniwi panowie myli byle jak moje auto. Dlatego postanowiłam zacząć myć go sama w Karcherze, nawet kiedys podjechałam żeby zobaczyc to "coś" gdzie wrzuca sie monety i troche sie przestraszyłam bo niczego nie zrozumialam. A z obsługi był tylko jakis smętny pan w budce 100m dalej, który nie wygladał na takiego co by chciał abym go niepokoiła.
      Zatem, czy da się to jakoś rozgryźć samej czy lepiej do pierwszego mycia zabrać męża żeby rozgryzał?
      • sadosia75 Re: Co Was kręci 10.03.11, 15:15
        Nie wiem dokladnie o co tobie chodzi smile tzn o jaka myjnie.
        u mnie jest tak.
        podjezdzam wrzucam 10 zl po 1 zl. i sa programy. od 1 do chyba 4.
        kazdy program po kolei opisany.
        wrzucasz pieniazek i bierzesz to ustrojstwo ktorym sie spryskuje auto. najpierw woda i porzadne zmywanie, i pozniej po kolei kazdy program ew. ten ktory tobie pasuje.
        ja biore woda proszek zmywanie i wsio.
        jak myje auto w myjni gratisowej to mi panowie pozniej ladnie wypoleruja.
    • dolmadakia Re: Co Was kręci 10.03.11, 15:14
      Ja aż tak pięknego auta nie mam,bo swoje latka już ma,ale bardzo je lubię i staram się dbać.Myjemy karcherem,ale raz w roku po zimie jedzie sie do myjni,żeby"panowie" umyli tak porzadnie.Za to w środku.....u mnie zawsze jest czyściutko i pachnąco.Nie cierpię zaswinionego w środku auta.Kiedys miałam takiego starego rupiecia,którym wstyd trochę było jeżdzic,ale w środku było zawsze jak w pudełeczku. W męża samochodzie nie jest tak porządnie,ale czasem wchodzę tam z odkurzaczem i scierką,bo juz nie moge tego znieść!
      • mama.rozy Re: Co Was kręci 10.03.11, 16:07
        a ja z zupełnie innej strony,bo samochodu nie posiadam
        ale uwielbiam zapach grabionej,wiosennej ziemismile
      • smartlive Re: Co Was kręci 10.03.11, 16:09
        hehe,włąsnie wczoraj tez skorzystałam z myjni;-D
        pózniej korzystając z pieknej pogody w końcu po całej zimie odkurzyłam sobie w środku,nawet kupiłam zapach wink o drugie auto dba juz mąż
        umówiłam się tez na polerowanie autka,bo jak parkuję pod pracą to brzydka sadza mi na auto spada i sie po prostu wczoraj nie domyło,a na białym samochodzie widac jak nie wiem
    • otterly Re: Co Was kręci 10.03.11, 17:50
      Nie mam auta, ale kręci mnie pierwsze po zimie wyście z domu w trampkach lub innych lekkich butach, co zamierzam w najbliższy weekend uskutecznić smile Przez te kozaku, śniegowce i gumowce zupełnie zapominam jak to jest mieć lekkie buty, więc wiosną czuję się jakbym frunęła smile Podobnie kręci mnie pierwszy wiosenny wypad rowerowy. Zawsze za wcześnie, w totalnym błocie i z przemarzniętymi rękami, bo zawsze nie mogę się już doczekać.

Generalnie kręci mnie wiosenno-letnia wolność: lekkie ciuchy, ciepłe noce i liście na drzewach.
      • sylabina Re: Co Was kręci 10.03.11, 18:42
        Mama.róży, u Ciebie już odmarzła ziemia? Próbowałam kopnąć kretowinę i jeszcze twarda, ale może już w sobotę uda się okopać roślinki.
        Otterly dziś wyprałam kurtkę narciarską, w której przechodziłam całą zimę i mam nadzieję, że ją schowam do przyszłej zimy, w poniedziałek mam nadzieję, że założę addidasy. Chyba porozglądam się po sklepach za innymi lekkimi butami.
        Kasiak37 - daj jakiś link do Twojego Karchera, to może namówię męża na zakup, w kwietniu ma 35. urodziny. Dywan mnie przekonał. Mamy zawsze strasznie zafajdany samochód od dołu, bo mieszkamy na wsi, o tej porze roku jedynymi pożądanymi butami są kalosze.
        • mama.rozy sylabina 10.03.11, 19:48
          ziemia odmarzła już tak na 1cm z jednej strony domu,południowej.na tyle,żeby posprzątac po psachwinkzapach przepięknywink
          ale dzisiaj ta posprzątana ziemia po deszczu pachniała boskosmile
    • lola_kr Re: Co Was kręci 10.03.11, 18:18
      Miły myje, woskuje i odkurza nasze samochody.Zajmuje się też zmianą opon i naprawami. Mnie to zupełnie nie kręci. Ja jeżdżę i ewentualnie raportuję jeśli coś nie działa...
    • budzik11 Re: Co Was kręci 10.03.11, 18:32
      Ostatnio siedziałam z dziećmi w aucie podczas mycia w myjni (bo podjechaliśmy 'przy okazji" i nie mieliśmy kurtek, żeby wyjśc z samochodu) - super wrażenia, dzieci zachwycone - ich to na pewno kręci wink Mnie niespecjalnie kręci mycie samochodu - może dlatego, że nie mój. A jak mam pomóc mężowi np. w sprzątniu środka, to dostaję szału - nienawidzę tego robić.
      A co mnie kręci - kupiłam dzieciom ostatnio piekną książkę i jej czytanie mnie kręci wink Poza tym - kupiłam też "ciastkownik" do robienia ciastek z maszynki - dziś waśnie popełniłam 3 blachy - to też mnie kręci smile
      Poza tym - spacer w chłodny, słoneczny marcowy poranek. To nic, że ostatnio przymusowy wink
      • sylabina Re: Co Was kręci 10.03.11, 18:46
        Budzik, wypożyczyłam 7 Martynek, czeka mnie dydaktyczny wieczór, a dziś w nagrodę za wizytę u stomatologa kupiłam córce suknię z brokatem (w lumpeksie, czerwona - marzyła o takiej, na 9-10 lat), jutro czeka mnie zakręcony ranek, w bo ona chce w tym iść do przedszkola!
      • otterly Re: Co Was kręci 10.03.11, 18:54
        budzik11 napisała:

> Poza tym - spacer w chłodny, słoneczny marcowy poranek. To nic, że ostatnio pr
        > zymusowy wink

Budziku, zdarzyło mi się jakiś czas temu jechać do pracy na 6:40. Pobudka była paskudna, ale marsz do autobusu, jak już się otworzy te zaspane oczy i zmusi je do spojrzenia w pierwsze promienie słońca - miodzio! Jestem sową, nie znoszę poranków, ale te letnie i wiosenne, kiedy świeci słońce są cudowne.
        • budzik11 Re: Co Was kręci 10.03.11, 19:31
          Ja otatnio z 2 dzieciaków chodzę rano do przedszkola (1,5 godziny!). O ile w tamtą stronę trzeba pilnować, poganiać, odpowiadać na dziwne pytania (np. dotyczące zdechłego kota leżącego przy chodniku uncertain) itp - to kiedy wracam sama do domu, słońce świeci mi w twarz - jest superprzyjemnie smile I nie ma to jak dobra kawa po takim porannym spacerze!
    • ajlii Re: Co Was kręci 10.03.11, 18:50
      Lubię myć samochód, ale nigdy więcej w "publicznej myjni" sad Latem, w najgorszy upał, myłyśmy z koleżanką jej auto. Zebrałyśmy całą widownię męską (od roboli po panów w białych przepoconych koszulach), którzy śliniąc się dosłownie czekali chyba aż zaczniemy same polewać się wodą i wycierać sobie dekolty gąbeczkami. Obrzydliwe to było sad
      Teraz tylko mąż zasuwa do myjni z autkami.
    • anu_anu Re: Co Was kręci 10.03.11, 21:35
      Swoje auto już umyłam, mąż swoje jeszcze nie. Aż miło spojrzeć jak mój czyścioch koło brudasa stoi big_grin
    • alicez Re: Co Was kręci 11.03.11, 09:11
      Z taką pasją zapraszam do Wrocławia, tu jest taki brud, że samochód, nawet jak nie jeździ nigdzie, trzeba myć co kilka dni smile
    • ladyjm Re: Co Was kręci 11.03.11, 15:29
      niby kazdy dba o swoje ale zazwyczaj jezdzimy na myjnie razem smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka