hela6 31.05.11, 08:40 Dzień dziecka jutro. Doradźcie ładną torebkę dla studentki. Duża musi być bo studentka też duża kobieta ale elegancka być powinna. Umówmy się że do 300 PLN. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreatywneszycie.pl Re: torebka dla studentki 31.05.11, 09:50 W sieci jest duzo toreb, o zawrot glowy moze przyprawic przegladanie tego. Ja zawszemiałam problem z torebką, aż w koncu zaprojektowala i uszyłam sobie funkcjonalna i pakowna, mająca kształt, a nie będącą workiem. A zeby nie zgubic telefonu ani kluczy to jest meijsce na karabinczyk i smycze- bo to znacznie ulatiwa sprawe gdy potem nerwowo przeszukujesz pol torby.Aczkolwiek pracuję nad kolejnymi ulepszeniami ) ot takei hobby Moze na forum gazetowym "szyjemy sami" poszperasz w watkach gdzie dziewczyny szyją (torebki też) ale z dostarczeniem moze byc klopot- tu musialaby nastapic szybka decyzja. Pozosstaje co, no chyba allegro i wszelkie sklepy internetowe. Lub sklepy stacjonarne. Odpowiedz Link
truscaveczka Re: torebka dla studentki 31.05.11, 09:59 Ja jestem wielbicielką projektantki Ankate: ankate.blox.pl/html Mam od niej to i owo i muszę powiedzieć, ze zarówno pomysł, jak i wykonanie są super Odpowiedz Link
anka-ania Re: torebka dla studentki 31.05.11, 10:48 Ładne (i na ogół duże) torebki z ekoskóry są z Mizensy (ja kupowałam na etorebka.pl/ ). Swojej używam od roku i jedyny ślad użytkowania widać na uchwytach (zdarłam warstewkę ekoskóry, wieszając torebkę na haczyku z ostrym zadziorem). Torebki na ogół są jednokomorowe, w środku mała kieszonka zamykana na suwak i dwie małe otwarte. Ja przymierzam się do torebki skórzanej z www.wukador.pl/ . Widziałam i macałam u koleżanki, która ma jeden egzemplarz tego producenta. IMO świetnie wykonana i bardzo dobra jakościowo. Podoba mi się w niej to, że ma kilka komór (wiem, że dla innych to może być wada). Odpowiedz Link
hela6 Re: torebka dla studentki 31.05.11, 15:46 Mizensa faktycznie Ale mnie akurat wpadł na razie w oko Lupus z WuKaDor www.wukador.pl/index.php?products=product&prod_id=266 Odpowiedz Link
ewa9717 Re: torebka dla studentki 31.05.11, 18:17 Ja bym nie ryzykowała. Przejechałam się już na prezentach, które mnie wydawały się piękne absolutnie, a młodzi niekoniecznie. Może niech sobie sama wybierze, a ty tylko sfinansuj? Pewnie mniej elegancko, ale... bezpieczniej Odpowiedz Link
hela6 Re: torebka dla studentki 31.05.11, 19:15 ewa9717 napisała: > Może niech sobie sama wybierze, a ty tylko sfinansuj? A nie, nie, nie Jak to ma się nie podobać? Ja córce gust kształtuję prezentami. Już parę razy wydawało jej się ze dostała zupełnie nietrafiony prezent a po miesiącu, dwóch góra pół roku było - mamo, skąd wiedziałaś że będę coś takiego potrzebowała? Takie rzeczy które by sama sobie kupiła to niech se sama kupuje Odpowiedz Link
ka_thy Re: torebka dla studentki 31.05.11, 20:27 Mnie się ten Lupus nie podoba. Rączki mają punkt zaczepienia w takim punkcie, że ze zgrabnej stojącej torebki robi się worek. Okrągły worek. Właśnie "przerabiam" taką torebkę i szczerze jej nie cierpię właśnie za jej kształt. Dla mnie uszy w torebce musza być przyczepione tak jak tu: www.torebkidavidjones.net/brazowe/760-bardzo-modna-i-pojemna-torba-david-jones-n-kolor-brzowy.html albo www.torebkidavidjones.net/czarne-torebki/737-skromna-czarna-torebka-david-jones-2011.html Wtedy torebka niezależnie od tego czy stoi czy jest powieszona na ramieniu zachowuje swój kształt. Odpowiedz Link
hela6 Re: torebka dla studentki 01.06.11, 07:59 A widzisz Ty, uwaga jest cenna, faktycznie do zdjęć wiszących torba wypychana jest gazetami. Ale moje maleństwo luzów w torbie też nie miewa Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: torebka dla studentki 04.06.11, 11:08 "Jak to ma się nie podobać? Ja córce gust kształtuję prezentami." Auć.. Mi Lupus też się nie podoba. Dlaczego Twoja córka nie może mieć innego gustu niż Ty? Pomijam fakt, że jest coś takiego jak różnica pokoleń. Bardzo nie lubię takiego "ustawiania" dzieci przez rodziców - a potem młode dziewczyny wyglądają jak swoje ciotki, bo im mama "ukształtowała gust".. Lepiej sfinansować zakup imho - dziś można kupić bony podarunkowe do prawie każdego sklepu. Odpowiedz Link
hela6 Re: torebka dla studentki 04.06.11, 18:31 ofelia1982 napisała: > Auć.. A cóż tak zabolało? Jak się ma gust ubierać córkę jak własną siostrę albo jak siebie samą to fakt, będzie jak ciotka Odpowiedz Link
ladyjm Re: torebka dla studentki 01.06.11, 09:56 ja sobie ostatnio kupilam 2 fajne duze torby w tk maxx Odpowiedz Link
aga90210 Re: torebka dla studentki 02.06.11, 08:18 Kupuję w tk max, ale ten sklep chyba tylko w Warszawie? Moim zdaniem torebka dla studentki powinna a) mieścic format a4 b) mieć duzo przegródek, komór c) nie spadać z ramienia (jak np. te torebki z okrągłymi ramiaczkami) Odpowiedz Link
olinka20 Re: torebka dla studentki 02.06.11, 10:30 Tk maxxy są w rózych miastach, rozsiane po całej Polsce, nie tylko w Wawce. Odpowiedz Link
pipi_paka Re: torebka dla studentki 02.06.11, 22:28 torebka do studentki powinna zmieścić laptopa Teraz bez laptopa na uczelni to jak bez ręki taka torebka laptopka Odpowiedz Link
hela6 Re: torebka dla studentki 03.06.11, 09:51 Wcale nie musi mieć laptopa ciągle przy sobie. Dziewczyna studiuje na politechnice i już w trzecim semestrze wyrosła z bezsensownego dźwigania sprzętu. Tylko w wypadkach kiedy musi skonsultować jakiś projekt i wystarczy. A do tego ma stosowny plecaczek deuter. Laptopy na wykładach służą głównie do web.gg. Odpowiedz Link
dz1dka Re: torebka dla studentki 03.06.11, 22:14 polecam torby firmy słoń torbalski - świetne wzory, ręcznie szyte i nie do zdarcie - mam takową [url=http://www.slontorbalski.pl/] na allegro można upolować taniej! Odpowiedz Link
www.cynamonn.com Re: torebka dla studentki 04.10.11, 19:59 Polecam sklep www.cynamonn.com gdzie mozna kupic torebki słoń torbalsi, buty ryłko, but s, torebki i bizuterie Odpowiedz Link