Dodaj do ulubionych

przecierające się spodnie

07.06.11, 11:51
Zainspirowana wątkiem o udach postanowiłam poprosić was o pomoc. otóż mój małżon przeciera spodnie na wewnętrznej stronie ud, tam gdzie uda przechodzą w pupę. Do najmniejszych on nie należy i uda ma spore. pomijam problem z zakupem spodni ale one się namiętnie przecierają. Czy któraś miała ten problem i czy cokolwiek pomogło? Małżon wymyślił, że będzie nosił spodenki (takie kolarki) pod spodniami właściwymi, ale ja się obawiam że on się zagotuje albo coś innego. Jak wiadomo pewne części męskiego ciała potrzebują trochę luzu.
Obserwuj wątek
    • misself Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 11:56
      Problem występuje tylko przy dżinsach czy przy każdych spodniach?
      Z doświadczenia wiem, że dobrej jakości spodnie przecierają się wolniej...
      Co nie znaczy, że wcale. Ale na 2 lata wystarczają.

Kolarki wybij z głowy, spodniom nie pomoże, za to może zaszkodzić jądrom.
      Lepiej niech małżonek zacznie jeździć na rowerze albo zapisze się na siłownię.
      • mkaroli Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 12:11
        Jakość spodni nie ma znaczenia, przecierają się wszystkie. nawet garniturowe smile co prawda sa rzadziej noszone i zużycie jest mniejsze ale widoczne.
        • misself Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 12:44
          mkaroli napisała:

> Jakość spodni nie ma znaczenia, przecierają się wszystkie. nawet garniturowe smile
          > co prawda sa rzadziej noszone i zużycie jest mniejsze ale widoczne.

Mój Mężczyzna jest szczupły, ale też w tym miejscu, o którym piszesz, przecierają mu się spodnie smile Moja Siostra załatwia spodnie po 2 miesiącach noszenia, moje padają po 3 latach (Siostra ma inne uda wink).

Męskie spodnie Levi's wytrzymują dłużej.
          Jedyne, co możesz zrobić, to odchudzić troszkę męża, wtedy spodnie będą dłużej zdatne do użytku - ale nie wieczne, bo wieczne to są tylko diamenty wink
        • hela6 Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 16:01
          Bo to od chodu też zależy a w zasadzie od ustawienia nóg. Często przy koślawości kolan udka się schodzą.
    • sadosia75 Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 11:58
      Nie ma na to sposobu. Kolarki niech sobie mąż odpuści. Po co ma się przegrzewać? jak spodnie mają się przecierać to i tak będą.
      Lepszej jakości spodnie i na dłużej starczą.
      • sajolina Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 12:18
        Podejrzewam, że skoro przecierają się wszystkie spodnie, to problemem nie jest materiał, tylko rozmiary i/lub budowa ciała. Nie wiem co kolarki miałyby zmienić - przecież nogawki przecierają się od zewnątrz, a nie od wewnątrz? uda i tak się będą obcierać. Na budowę ciała nic nie poradzicie, na obfitość ciała - to już prędzej, ale to pewnie temat na inny wąteksmile

A jako dziecko/chłopak miał ten sam problem?
        • mkaroli Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 13:57
          Jak go poznałam to juz miał ten problem a to było prawie 20 lat temu
          • sajolina Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 14:17
            A był wtedy szczuplejszy? jeśli tak, to raczej problem jest z budową ciała albo sposobem chodzenia, nie z tuszą.
            • mkaroli Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 14:32
              niewiele szczuplejszy ale spodnie tak samo się przecierały.
          • kasiak37 hhaha 07.06.11, 16:08
            "Jak go poznałam to juz miał ten problem a to było prawie 20 lat temu "

Bylo nie brac i nie narazac sie na koszta w postaci czestego kupowania spodnibig_grin
            (to zart oczywisciewink)
    • budzik11 Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 12:15
      Mnie też się przecierają. Spodenki pod spodnie nic nie pomogą, bo spodnie przecierają się z zewnątrz, kiedy materiał trze o materiał. Nie ma na to rady raczej.
    • baas1 Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 12:57
      Mojemu też, bo za gruby. Nie ma rady-trzeba kupować nowe, albo drastycznie odchudzić-co proste nie jest. Inna rzecz, że kiedy byłam w liceum (ach kiedyż to było!) też tak przecierałam, mimo, że byłam szczupła, miałam dość grube uda. Teraz (moja waga jest taka sama) nie przecieram - tłuszcz mię się był przesunął? Bo teraz pękają najszybciej nad kolanem.
    • ja.dorcia Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 13:31
      oj, skąd ja to znam smile

Levisy, Wranglery maja u mnie średnią długość życia około 3 miesiące. Takie zwykłe z C&A - 2 lata.
      Jedyne wyjście to cerować stare i używać np zimą pod kurtkę (i tak zakrywa jak dłuższa) np na spacery lub do sklepu a na "wyjścia do ludzi" kupować nowe...

Natomiast kolarki zupełnie nic nie dadzą. Chyba, że by się je założyło na spodnie wink
    • mkaroli Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 14:00
      Dzięki dziewczyny, spalę mu te cholerne kolarki (i zabiore kartę kredytową żeby sobie nowych nie kupił) takk jak myślałam trzeba się z tym pogodzić i kupować nowe i nowe i nowe, i ....
      D
    • mkaroli Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 14:33
      Miałam nadzieję że może taki numer jak antyperspirant na ocierające się uda będzie rozwiązaniem dla przecierających się spodni.
      • misself Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 15:12
        mkaroli napisała:

> Miałam nadzieję że może taki numer jak antyperspirant na ocierające się uda będ
        > zie rozwiązaniem dla przecierających się spodni.

Niestety, to raczej nie stąd się bierze - bo tkanina się przeciera dlatego, że uda się o siebie ocierają, a ocierają się dlatego, że są blisko siebie (u każdego zdrowego człowieka... bo modelkom tramwaj przejechał między nogami i to wcale nie jest ładne).

Mój Mężczyzna ma obecnie 12 par spodni. Nosi je na zmianę, więc ich żywotność się znacznie zwiększa. Ale tak czy siak raz do roku kupujemy 3 nowe pary. To nie jest problem tylko osób z nadwagą, ale po prostu chodzenia. Osoby, które mają siedzącą pracę, do której dojeżdżają samochodem, mają ten problem w mniejszej skali smile

Mnie się jak dotąd tylko jedwabne spodnie nie przetarły. Tyle że trudno, żeby facet nosił jedwabne spodnie na co dzień smile
        • mkaroli Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 15:33
          mój małżon w jedwabnych spodniach wyglądałby jak ... nie wiem jak ale mam wizję namiotu i poduszek, haremu tańczacego taniec brzucha i mój mąż w jedwabnych pumpach leżący...smile chyba mam za bujną wyobraźnię
          • misself Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 16:39
            mkaroli napisała:

> mój małżon w jedwabnych spodniach wyglądałby jak ... nie wiem jak ale mam wizję
            > namiotu i poduszek, haremu tańczacego taniec brzucha i mój mąż w jedwabnych pu
            > mpach leżący...smile chyba mam za bujną wyobraźnię

Z jedną poprawką: taniec brzucha był dla kobiet wink

A tak serio, to jedwabne mogą być spodnie z garnituru. Nam się jedwab kojarzy z takim połyskiem jak satyna, a wszystko zależy od splotu smile Tyle że jedwab jest drogi... Choć warto, bo jest jednym z najtrwalszych włókien.
      • budzik11 Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 19:34
        mkaroli napisała:

> Miałam nadzieję że może taki numer jak antyperspirant na ocierające się uda będ

No taki numer wyglądałby ew. tak, że nosiłby te kolarki NA spodnie wink Wtedy nie przetrą się na bank. Chociaż chyba przetrą się kolarki wink Smarowanie antyperspirantem skóry pod spodniami nie zapobiegnie przecieraniu się spodni.
      • ko_kartka Re: przecierające się spodnie 09.06.11, 13:14
        mkaroli napisała:

Jeśli w komplecie kupisz mu kilt, to owszem. Ale najpierw kup kilt, bo może antyperspirant nie będzie potrzebny.
      • klara551 Re: przecierające się spodnie 09.06.11, 23:41
        Może to dziwne,ale czasami pomagają ortopedyczne wkładki do butów,bo wtedy zmienia się sposób chodzenia. To tak w ramach szukania rozwiązania spodniowego.
    • kasiak37 Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 16:05
      jakbym czytala o moim synu...
      Zadne gatki z nogawkami nie pomoga.Przetestowane,Mlody nosi tylko takie majty.
      Pozostalo pogodzic sie z faktem i kupowac nowe gdy stare(hmmm,stare...) sie przetra.
      • jadwiga_r Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 20:13
        Znajomej mąż miał ten sam problem. Spodnie szył mu krawiec wstawiając specjalny klin w miejscu, gdzie najwięcej przecierają się spodnie.
    • mikams75 Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 21:11
      ja tez przecieram spodnie, zawsze przecieralam, nawet jak bylam duzo szczuplejsza - taka budowa i z tym nic sie nie da zrobic, trzeba zwracac uwage na materialy bo nie wszystkie przecieraja sie tak samo szybko.
    • misself Re: przecierające się spodnie 07.06.11, 22:08
      Wpadłam na jeszcze jeden pomysł - poza krawcem i klinem (bo to w dżinsach jest ciężko zrobić smile). Są takie kowbojskie skórzane ochraniacze na spodnie... big_grin
      • catalina81 Re: przecierające się spodnie 08.06.11, 08:22
        mojemu M. też się przecierają spodnie w tym miejscu. gruby nie jest, taki normalny (175cm, ok. 75kg, zimą pod 80). niezależnie od marki spodni i materiału spodnie przetrą się zawsze.
      • mkaroli Re: przecierające się spodnie 08.06.11, 10:18
        Zlituj się kobieto nad moja wyobraźnią. John Wayne - ochraniacze na spodnie z fredzelkami, koń i rewolwersmile
        • misself Re: przecierające się spodnie 08.06.11, 19:12
          mkaroli napisała:

> Zlituj się kobieto nad moja wyobraźnią. John Wayne - ochraniacze na spodnie z f
          > redzelkami, koń i rewolwersmile

Hehehe, wiedziałam, że Ci się spodoba big_grin
          Są jeszcze takie motocyklowe ^^

A tak serio - to widuję męskie spodnie uszyte w ten sposób - tzn. dżinsy, ale po wewnętrznej stronie ud jest jeden kawałek materiału. Czyli w sumie taki klin. Nie wygląda to najgorzej.
          • zooba Re: przecierające się spodnie 10.06.11, 10:29
            Prawdziwe wojskowe bojówki mają taka podwójną warstwę wzmocnienia na wewnętrznej stronie ud/dole pośladków. Mąż takie kupił na allegro, naprawdę mocne.
    • smutas13 Re: przecierające się spodnie 08.06.11, 15:58
      Można spodniom życie nieco przedłużyć, podszywając łatkę od wewnętrznej strony i gęsto stebnując wzdłuż osnowy. Trzeba zrobić to w takim czasie, kiedy widać, że spodnie już zaczynają się przecierać, ale jeszcze nie ma dziury. Kolor łatki i nici powinien być jak najbardziej zbliżony do koloru spodni.

Najlepszym wyjściem byłaby wymiana klinka, jak podpowiada jagwiga_r, ale nie we wszystkich spodniach jest to możliwe.

• jarka63 Re: przecierające się spodnie 09.06.11, 20:23
        smutas13 napisała:

> Można spodniom życie nieco przedłużyć, podszywając łatkę od wewnętrznej strony
        > i gęsto stebnując wzdłuż osnowy. Trzeba zrobić to w takim czasie, kiedy widać,
        > że spodnie już zaczynają się przecierać, ale jeszcze nie ma dziury. Kolor łatki
        > i nici powinien być jak najbardziej zbliżony do koloru spodni.
        >
        Właśnie odebrałam od krawcowej lniane spodnie załatane dokładnie tym sposobem. Powiedziała, że w odpowiednim momencie je przyniosłam, bo jak zrobi się dziura, to już jest po ptokach. Ciekawe jak długo jeszcze je ponoszę, chciałabym, żeby wytrzymały do końca lata.
    • madzioreck Re: przecierające się spodnie 09.06.11, 20:49
      Małżon wymyślił, że będzie nosił spodenki (takie kolarki) pod spodn
      > iami właściwymi, ale ja się obawiam że on się zagotuje albo coś innego. Jak wia
      > domo pewne części męskiego ciała potrzebują trochę luzu.

Zagotuje jak zagotuje, ale spodni i tak nie ochroni - musiałby założyć te kolarki NA spodnie wink
      • hela6 Re: przecierające się spodnie 09.06.11, 22:04
        Najlepiej skórzane
    • karlakarla Re: przecierające się spodnie 10.06.11, 10:28
      Też przecierają mi się spodnie w tym miejscu sad Co myślicie o kleju do tkanin, żeby zamiast wszywać kawałek materiału podkleić go. Nie umiem szyć a mam dużo par spodni które szkoda mi jeszcze wyrzucić a do chodzenia tak średnio się nadają.
      • hela6 Re: przecierające się spodnie 10.06.11, 15:02
        Myślę że będzie się odklejać w dodatku nie wiem czy nie będzie przeszkadzało dodatkowe usztywnienie.
        Moja córka miała ten problem więc nauczyłam się cerować. Zwłaszcza dżinsy niebieską muliną smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka