Dodaj do ulubionych

krem do rąk Neutrogena - co zamiast?

18.07.11, 08:01
Neutrogenę kupowałam przez lata i kupuję nadal, ale chyba czas przestać.
Kiedyś był to bardzo wydajny krem, odrobina wystarczała aby dłonie były miękkie. Wchłaniał się rewelacyjnie. Był bardzo gęsty i półprzezroczysty.

Teraz cena pozostała taka sama, ale krem już się wylewa z tubki a nie wyciska. Jest biały, a nie półprzezroczysty. Wchłania się gorzej i działa też gorzej.

Czy Wasze opinie są podobne czy też ja kupuję coś innego niż stara, dobra Neutrogena? Jakie kremy do rąk polecacie?
Obserwuj wątek
    • zla_wiedzma Ziaja-kozie melko, oliwkowy 18.07.11, 08:03

• winifred różowy Garnier 19.07.11, 08:47
        kiedyś kupowałam Ziaję, bo kosztowała "psie pieniądze" i łądnie sie wchłaniała, zapach miała "nienachalny" ale jak zniszczyłam dłonie to Ziaja nie dawała rady, mogłam sobie wcierać potrójne warstwy i zakładać rękawiczki na całe noce. Kupiłam Garnier'a na próbę. Jest gęstszy i bardziej treściwy niż Ziaja, cenę ma niewygórowaną, ale na "nocne kompresy" ma lepsze rezultaty, ręce wyraźnie gładsze, i widać poprawę aż do całkowitego "wyleczenia" skóry. różowa tubka -seria do wysuszonej skóry. przyjemny zapach, treściwy, ale niezbyt "tłusty". Na razie mój ulubiony.
    • ka_thy Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 08:05
      Avon - glicerynowy.
      • zla_wiedzma Anida Milk cream 18.07.11, 08:12
        To moje ostatnie odkrycie. Ja mam bardzo suchą skórę, zwłaszcza zimą i tez używam neutrogeny ten jest o niebo tańszy a służy mi tak samo.
        • jagoda85 Re: Anida Milk cream 18.07.11, 13:48
          Anida jest dobra. Ja dostałam Medi Soft emulsję do rąk z woskiem pszczelim, jest bardzo dobra. Jak weszłam na ich stronę to znalazłam jeszcze żel do mycia rąk, i całego ciała, jak dla mnie rewelacja, bo mam problemy z bardzo suchą skórą, a on mi dobrze nawilża. co ważne jest tani. Znalazłam jeszcze rewelacyjny krem do rąk firmy Farmona, z woskiem, niedrogi i bardzo wydajny.
    • alicez Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 08:55
      Jak na jakiś czas wycofali mój ulubiony krem Biomains z Biothermu to w akcie protestu nie kremowałam rąk wink Na szczęście wrócił.
    • karlakarla Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 10:00
      Garnier czerwony lub glicea - moja mam używała przez lata, cytrynowy wybielił jej wszystkie ciemne plamki na dłoniach. Kosztuje około 3 zł wiec nie szkoda jakby się nie sprawdził.
    • ja.dorcia Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 10:04
      Ja w domu używam balsamu Neutrogeny (do ciała), ale tego w słoiczku, od czasu do czasu zwykły oliwkow zaji, ale nie z tych do rąk, tylko z serii do twarzy.
      W pracy mam też oliwkowy (a jakże, uwielbiam zapach) tyle, że taki brandowany przez Carrefour. Jak dla mnie jest bardzo wydajny, fajnie nawilża i wygładza. A produkowany przez dawną Delie.

Kiedyś używałam Neutrogeny, w wersji skoncentrowanej. Fakt, iż na zimę idealna, ale zraziło mnie do niej to, że zakrętka nie wytrzymywała sezonu zimowego i noszenia w torbie. Przerzuciłam się zatem na zwykły bambino lub nivea do torebki, w zależności który akurat mi się sięgnie w markecie.
      • tarantella Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 10:51
        Garnier, ale ten:

dolinakremowa.pl/pl,product,791665,garnier,intensywna,pielegnacja,skory,wygladzajcy,krem,do,rk,nawilzenie,przez,24,h,50,ml,761286.html
    • m.b.g Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 11:27
      Maść z witaminą A z apteki.
      Kosztuje grosze, warto spróbować.
    • otterly Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 12:05
      To ja Cię zmartwię: nie ma zamiennika. Przetestowałam chyba większość kremów i maści aptecznych tańszych od Neutrogeny, bo tez się na nią swego czasu wkurzyłam. I nie znalazłam niczego. Wszystkie inne kremy nawilżają, niektóre nawet natłuszczają, ale na sekundę. Później dłonie są jeszcze bardziej suce, niż przed smarowaniem. Podejrzewam, że to sprawka parafiny, która jest w większości kramów.
    • cathy_bum Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 12:09
      Neutrogena wprowadziła na rynek "nowość" czyli krem szybko się wchłaniający - biały, płynny i taki sobie. Za to nieco tańszy od dotychczasowych. U mnie w drogerii stoi obok klasycznych kremów Neutrogeny- tych w niskich białych tubkach z niebieskimi albo czerwonymi zakrętkami.
    • katarzyna4511 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 18.07.11, 12:46
      La Roche-Posay, ten:
      www.laroche-posay.pl/produkty-do-zabieg%c3%b3w-piel%c4%99gnacyjnych/Lipikar/Lipikar-Xerand-Krem-do-r%c4%85k-p4056.aspx
    • kisia81 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 27.07.11, 15:32
      dla mnie krem glicerynowy z avonu jest super Polecam smile
    • yasza Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 27.07.11, 17:30
      A mnie jak dotąd nie udało się znaleźc nic lepszego niż ten krem . Jest gęsty, pastowaty, rewelacyjnie wygładza i nawilża. Minusem jest zapach i wysoka cena.
      • mel-laa Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 09.08.11, 08:39
        O i tu się zgodzę- mam bardzo suche dłonie, wręcz trzeszczące z suchości czasami. Ten krem jest rewelacyjny- lepszy od neutrogeny moim zdaniem. Można go też dostać na allegro. Wypróbuj. Niezły jest też i b. tani z rosmana z mocznikiem- takie czerwono- białe opakoanie. Polecam maskę na dłonie i stopy Bielendy z parafiną. Ktoś wyżej pisał o kremie z avonu- miałam okazję wypróbować od kogoś też niezły.
      • ja.dorcia Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 26.10.11, 23:22
        z ciekawości kupiłam, posmarowałam... hmm... efekt fajny, lepszy niż przy dotychczasowych, ale jednak nie idealny na zimę - po godzinnej drodze do pracy mam suche ręce pomimo smarowania przed wyjściem. Tyle, że bez dosmarowywania po drodze smile No, ale dajmy mu szanse bo póki co to tylko niecały jeden dzień używania...
        Ale ten zapach kojarzy mi się z peerelowskim mydłem do golenia... nie wiem czemu.
        Za to już widzę, że na pewno będzie bardziej wydajny od skoncentrowanej Neutrogeny.
    • feniks_z_popiolu Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 27.07.11, 17:47
      Oliwkowy Ziaja
      • sajolina Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 27.07.11, 19:11
        Garnier czerwony i tylko onsmile próbowałam Glicei, koziego mleka Ziaji i różnych z Avonu i się nie umywają. Kamil jeszcze nie jest najgorszy.
    • jarka63 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 27.07.11, 20:05
      Garnier biało-granatowy z mocznikiem, Urea-coś tam.
      • wuwuem Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 27.07.11, 23:15
        Jest sporo kremów z mocznikiem, powinno być około 5%, na moja skórę nic lepiej nie działa.
    • coco-87 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 31.07.11, 00:31
      Przepraszam za mentorowanie, ale Ziaja odmienia się Ziai, tak jak Maja-Mai, Kaja-Kai, ruja-rui, a nie jak misja-misji, czy pasja-pasji. Pozdrawiamsmile
      • truscaveczka Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 31.07.11, 08:07
        Właśnie miałam to pisać. Prawdę mówiąc, rozważałam wstawienie tej informacji do nagłówka forum, bo mi już oko lata wink
        • coco-87 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 08.08.11, 00:23
          Myślę, że nie byłby to taki zły pomysłwink
    • jestemeco Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 31.07.11, 10:18
      oliwka z oliwek.
      wchłania się cudownie, skóra jest mięciutka
      i w portfelu zostaje kupę kasy.

aaa, oczywiście w moim przypadku to oliwa
      z oliwek z najwyższej półki, kt. używam w kuchni;
      w/g mnie nic jej nie zastąpi i nie ma żadnej
      chemii w postaci dodatków i konserwantów.
      • ofelia1982 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 31.07.11, 10:22
        bez przesady z tą kupą kasy, zwłaszcza jak używasz oliwy z górnej półki...
        Dobry krem do rąk można mieć już za 5zł
    • ofelia1982 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 31.07.11, 10:21
      Be Beauty z Biedronki czyli zakamuflowany Dax Cosmetics - bardzo dobry krem silikonowy. wydajny, tani i naprawdę skuteczny
    • ladyjm Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 01.08.11, 09:43
      tylko i wyłacznie maska oliwkowa do rąk firmy Ziaja! Uzywam jej jak kremu a czasami w chwilach gdy stan moich rak jest zly jako maski wlasnie.
    • wanilijka Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 07.08.11, 14:21
      Wypróbuj rossmannowską Isanę z 5% Urea [czerwona tubka]. Jest idealny, kosztuje śmieszne pieniążki jak na taką jakość [chyba 5zł bez promocji], odkąd się pojawił zapomniałam o spierzchniętych czy 'odmrożonych' dłoniach o każdej porze roku.
      • alikate Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 26.10.11, 12:48
        wanilijka napisała:

"> Wypróbuj rossmannowską Isanę z 5% Urea [czerwona tubka]. Jest idealny, kosztuje
        > śmieszne pieniążki jak na taką jakość [chyba 5zł bez promocji], odkąd się poja
        > wił zapomniałam o spierzchniętych czy 'odmrożonych' dłoniach o każdej porze rok
        > u."

Potwierdzam. Krem rewelacja.
        Zrobił z moich spierzchniętych i pomarszczonych dłoni - aksamitsmile
    • kropkaaga Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 07.08.11, 22:38
      Dla mnie super odkryciem jest Eveline Aksamitne Dłonie.Ale tylko ten z tej firmy,bo są jeszcze inne z tej serii.Próbowałam ale beznadziejne.Aksamitne dłonie jest najlepszy.Łatwo się pomylić bo wszystkie są bardzo podobne.Polecam gorąco.
      • anit_1 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 14.10.11, 13:17
        zamiast Neutrogeny zdecydowanie Dermactol! Mało znany krem a moimi dłońmi
        zdziałał cuda. Mam skórę dość wymagająca i skłonną do przesuszeń i
        zdecydowanie polecam ten krem. Calmaderm w ogóle ma dobre produkty, tyle że
        mniej znane (póki co pewnie smile Jednak ten krem pobił wszystkie moje
        poprzednie, a używałam chyba wszystkich na rynku. Szybko się wchłania, nie
        pozostawia efektu ciężkości na dłoniach , nawilża a nie przetłuszcza. Od
        paru miesięcy nie mam białych śladów na rękach od przesuszenia dzięki niemu.
        • kellss Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 25.10.11, 11:25
          kupcie maść cholesterolową w aptece - 10 zł za duże pudełeczko (maść jest robiona w aptece, nie na receptę, zazwyczaj mają ją od ręki). Odkąd ją mam, nie kupuję już żadnych kremów i balsamów. Skończyły się u mnie suche ręce, popękane, suche, zaczerwienione łokcie i skrobanie pięt co drugi dzieńsmile))))))
          • nie_wiem_nie Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 25.10.11, 13:06
            dove deepcare complex biały, super, super, miałam różne, ten jest idealny
            • kotkowa Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 26.10.11, 10:58
              Ja do tej pory szukam kremu. U mnie nie sprawdziły się Dove, Garnier biały, Eveline, Kozie Mleko Ziai, Oliwkowa Ziaja i nawet już nie pamiętam. Teraz niezły wydaje mi się Nivea, ale testuję dopiero pierwsze opakowanie. Szukam kremu nie wodnistego i nie zbyt tłustego.
    • milenka_net Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 26.10.11, 11:54
      Rewelacyjnym zamiennikiem jest Garnier Intensywna pielęgnacja bardzo suchej skóry ( czerwona tubka)
      Neutrogena wydaje sie nawet słabszawink
    • hela6 Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 26.10.11, 15:38
      Odkąd podebrałam mężowi krem "robotniczy", od lat nie kupiłam jucz żadnego kremu do rąk bo ich jakość "sprawcza" wydaje mi się być żenująca.
      Krem o którym mówię służy do zabezpieczenia rąk ale i najbardziej zniszczone wcześniej dłonie po posmarowaniu robią się bardzo przyjemne, podrażnienia zostają wyeliminowane.
      Wiem co mówię bo córka smaruje dłonie dopiero jak zaczynają krwawić a maż jak krzyczę "nie dotykaj mnie tymi dłońmi!" big_grin
      Takie typy, co poradzić.
      Krem ma swoje wady.
      Nie jest perfumowany więc z jego aromatem trzeba się pogodzić.
      Nie można go kupić w sklepie.
      Trzeba poszukać po centralach zaopatrujących zakłady w artykuły bhp.
      www.sitebox.ltd.uk/product/cj32503/plum-plutect-dual-07-litre-bag-in-a-box/
      Wiem że są jeszcze inne produkty linii ale ich nie znam. Ten jeden polecam bardzo.
      Zalinkowany produkt jest w opakowaniu przeznaczonym do specjalnego pojemnika dozującego, ale wewnątrz to jest worek z "cyckiem" smile Można sobie z niego utoczyć do pojemnika.
    • lilyrush Re: krem do rąk Neutrogena - co zamiast? 26.10.11, 17:02
      Przede wszystkim sprawdź czy kupujesz dobra Neutrogene- oni zrobili teraz tysiąc odmian i ja sama sie dałam ze 2 razy złapać. Stara Neutrogena nadal jest, tylko trzeba dokładnie wybierać (silnie skoncentrowany, a nie ani-age, lekki czy wszelakie inne)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka