zetka50 24.09.11, 17:18 Tak się zastanawiam czy Wy też, bluzy, swetry... pierzecie i układacie do szafy na lewą stronę. Moja znajoma tak robi, mówiła że przez to ubrania się nie mechacą i nie mają tzw. kulek, a i dłużej wyglądają jak nowe. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marzeka1 Re: czy WDPD też ?:) 24.09.11, 17:36 Tak piorę, w szafie układam ubrania już normalnie. Odpowiedz Link
baas1 Re: czy WDPD też ?:) 24.09.11, 19:28 To chyba nosić też się powinno na lewą stronę, żeby się nie zniszczyły. Odpowiedz Link
irenazu Re: czy WDPD też ?:) 25.09.11, 10:28 Po lewej stronie piorę też spodnie typu dżins, sztruks i wszelkie inne rzeczy,które mogą potem mieć lekko zaznaczone kanty od zgnieceń. A robi tak od czasu, gdy wyprałam normalnie po prawej stronie pościel z nadrukowanej satynowanej bawełny i porobiły się na niej lekko widoczne jaśniejsze kreseczki. Pewnie, że używanie wszystkiego niszczy, ale po co mam niszczyć szybciej jeżeli przewrócenie na lewą stronę to zaledwie dwa, trzy ruchy ręką. Odpowiedz Link
budzik11 Re: czy WDPD też ?:) 25.09.11, 10:55 Ja się tak nie pieszczę z ciuchami. Piorę jak kto wrzuci do kosza, w szafie układam po prawej stronie. Odpowiedz Link
magduniar3 Re: czy WDPD też ?:) 25.09.11, 13:03 Piorę wszystko na lewej stronie, a szczególnie dżinsy. I tak też pasuję - tzn. dżinsy, bawełniane podkoszulki - szczególnie te z nadrukami, pościel, itd. Koszule i spodnie materiałowe prasuję na prawej. I tak potem wkładam do szafy. Odpowiedz Link
gazeta_mi_placi Re: czy WDPD też ?:) 25.09.11, 14:06 Nie, nie jestem perfekcjonistką, poza tym i tak nie kupuję bardzo drogich ciuchów od kiedy sweterek za 700 zł trafił szlag Odpowiedz Link
far_out Re: czy WDPD też ?:) 27.09.11, 15:55 ja kiedyś zapytałam znajomą dlaczego jej spwetry nie są zmechacone a moje tak. Okazało się właśnie że pierze na lewej stronie. Od tej pory też tak robię - sprawdza się. Dżinsy też, ale to ze względu na spieranie koloru. Odpowiedz Link
far_out Re: czy WDPD też ?:) 27.09.11, 15:56 jak zdejmuję sweter z siebie to i tak go wywalam na lewo, więc nie mam z tym dodatkowej roboty Odpowiedz Link