Dodaj do ulubionych

czy WDPD też ?:)

24.09.11, 17:18
Tak się zastanawiam czy Wy też, bluzy, swetry... pierzecie i układacie do szafy na lewą stronę.
Moja znajoma tak robi, mówiła że przez to ubrania się nie mechacą i nie mają tzw. kulek, a i dłużej wyglądają jak nowe.
Obserwuj wątek
    • marzeka1 Re: czy WDPD też ?:) 24.09.11, 17:36
      Tak piorę, w szafie układam ubrania już normalnie.
    • baas1 Re: czy WDPD też ?:) 24.09.11, 19:28
      To chyba nosić też się powinno na lewą stronę, żeby się nie zniszczyły.
      • irenazu Re: czy WDPD też ?:) 25.09.11, 10:28
        Po lewej stronie piorę też spodnie typu dżins, sztruks i wszelkie inne rzeczy,które mogą potem mieć lekko zaznaczone kanty od zgnieceń. A robi tak od czasu, gdy wyprałam normalnie po prawej stronie pościel z nadrukowanej satynowanej bawełny i porobiły się na niej lekko widoczne jaśniejsze kreseczki. Pewnie, że używanie wszystkiego niszczy, ale po co mam niszczyć szybciej jeżeli przewrócenie na lewą stronę to zaledwie dwa, trzy ruchy ręką.
    • budzik11 Re: czy WDPD też ?:) 25.09.11, 10:55
      Ja się tak nie pieszczę z ciuchami. Piorę jak kto wrzuci do kosza, w szafie układam po prawej stronie.
    • magduniar3 Re: czy WDPD też ?:) 25.09.11, 13:03
      Piorę wszystko na lewej stronie, a szczególnie dżinsy.
      I tak też pasuję - tzn. dżinsy, bawełniane podkoszulki - szczególnie te z nadrukami, pościel, itd.
      Koszule i spodnie materiałowe prasuję na prawej.
      I tak potem wkładam do szafy.
    • gazeta_mi_placi Re: czy WDPD też ?:) 25.09.11, 14:06
      Nie, nie jestem perfekcjonistką, poza tym i tak nie kupuję bardzo drogich ciuchów od kiedy sweterek za 700 zł trafił szlag sad
    • far_out Re: czy WDPD też ?:) 27.09.11, 15:55
      ja kiedyś zapytałam znajomą dlaczego jej spwetry nie są zmechacone a moje tak.
      Okazało się właśnie że pierze na lewej stronie.
      Od tej pory też tak robię - sprawdza się.

Dżinsy też, ale to ze względu na spieranie koloru.
      • far_out Re: czy WDPD też ?:) 27.09.11, 15:56
        jak zdejmuję sweter z siebie to i tak go wywalam na lewo, więc nie mam z tym dodatkowej roboty smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka