15.11.11, 10:24
Mam na panelach smugi, mazy najprawdopodobniej z gumy /papcie, trampki dzieci opony samochodzików/ i nie mogę ich doczyśćić. Czy możecie polecić środek, sposób jak się tego pozbyć? I drugie pytanie: czy znacie jakieś sposoby "renowacji" paneli- ja kiedyś czytałam, że można je pomalować, czy robiłyście to kiedyś, z jakim efektem? Nie chcę jeszcze wymieniać paneli, póki mam małe dzieci wydaje mi się to bez sensu ale jeśli można poprawić ich wygląd to bym się ucieszyła. Dlatego proszę Was o pomoc!
Obserwuj wątek
    • edw-ina Re: panele 15.11.11, 10:25
      smugi odczyścisz denaturatem. śmierdzi, ale działa smile
      • wega1975 Re: panele 15.11.11, 11:40
        Dzięki!!!
        • annakate Re: panele 15.11.11, 19:19
          powinno im sie plepszyć po sidoluxie o takim:
          www.sidolux.pl/produkt/sidolux-expert-do-ochrony-i-nablyszczania-paneli
          - tylko po jakims czasie wymaga zmycia, co jest dośc żmudne
          • bursztyn9 Re: panele 15.11.11, 19:36
            ale jest Sidolux samousuwalny ..po jakims czasie.I to jest bardzo wygodne
    • danuu Re: panele 15.11.11, 19:58
      Ostatnio robiłam konserwację podłogi, co prawda parkietu, ale środek jest też do paneli, preparatem Starwax. Drogie cholerstwo, ale efekt ŚWIETNY.
      Kupiłam go w Castoramie albo LM, nie pamiętam.
      Oprócz tego do konserwacji jest też płyn do mycia - może jest równie skuteczny co ten preparat? U mnie usunął mikro-uszkodzenia i zniwelował pewne błędy popełnione przez "fachowców" od renowacji. Podłoga wygląda naprawdę OK, a był obraz nędzy i rozpaczy
      • brattby Re: panele 17.12.11, 16:37
        Ja też konserwowałam parkiet Starwaxem i jestem zachwycona! Mam też płyn do mycia, ale on nie daje takiego efektu. Może Starwax do paneli by pomógł?
        Malowanie moim zdaniem - nie. Szczególnie przy małych dzieciach. Każda rysa na farbie będzie widoczna.
    • pani.balcerkowa Re: panele 16.12.11, 21:45
      Denaturat jak najbardziej do takich dziwnych plam. Pozniej wyprobuj Dr. Schutza. Ostatnio dostalam taki plyn w Ddd i sprawdza sie bardzo dobrze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka