Dodaj do ulubionych

ponownie buty

24.03.12, 10:45
Dziewczyny, mam problem - kupiłam szare - jasne czółenka Tamaris - skórzane - niby wszystko ok. no własnie - niby ... ponieważ KAŻDE buty mnie na początku ocierają, więc najpierw staram się rozchodzic je trochę w pracy, namoczona skarpetka, trochę ruchu, trochę za biurkiem, no i jakoś uzdatniam te buty... no i własnie z tymi nowymi powstał problem, ponieważ po zmoczenie skarpetki (zaznaczam "zmoczeniu" a nie zlaniu wodą) na butach zostały zacieki, tzn. woda wyschła, a zostały takie obwódki, które wyglądają fatalnie sad no i co a tym fantem zrobić? kombinuję, że może jakoś zapastować szarą pastą (jeśli taka w ogóle jest), tylko buty są dość jasne, więc nie wiem, jak to będzie wyglądało... a poza tym, to co - jak wyjdę na deszcz, to też buty będą całe w zaciekach, czy jak? noż kurcze, zawsze coś....
może macie jakiś pomysł??
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: ponownie buty 24.03.12, 12:09
      Jeśli już, to po prostu całe buty zwilż równomiernie, to być może zaciek zniknie.
      Na przyszłość, jasne buty można "moczyć" ale w czystym spirytusie - po wyparowaniu nie zostawia śladów.
    • ewaam Re: ponownie buty 24.03.12, 12:40
      no, w międzyczasie tak zwanym, znalazłam taką radę, żeby te buty potraktować mieszanką woda+ocet w propocji 1:1 - namoczyć w tym miękką szmatkę i przetrzeć aż zacieki znikną..., trochę strach, żeby tych butów całkim nie zmarnowac, ale chyba spróbuję..
      a może ktos takie praktyki ma już za sobą? i napisałby cos o efektach...
    • kamunyak Re: ponownie buty 24.03.12, 21:12
      Jak usunąć ślady po wodzie to tylko słyszałam, że można je potraktować przekrojoną cebulą, lub sokiem z cytryny, ale sama nigdy nie próbowałam.
      Natomiast na przyszłość, w razie deszczu, to wystarczy użyć raz na jakiś czas impregantu i plam nie będzie. To już praktykowałam i wiem, ze skórze nie szkodzi oraz spełnia swą rolę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka