moo-n 02.04.12, 18:42 Witam Jesteśmy zaproszeni do przyjaciół.Pieniędzy chyba nie wypada. Coś do domu? , ale najczęściej większość rzeczy już się posiada.Może ktoś dostał jakiś praktyczny prezent i mógłby polecić. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
keepersmaid Re: Co na 25 rocznicę ślubu? 02.04.12, 19:13 Stworzyc plyte z lista przebojow trojki sprzed 25 lat? Odpowiedz Link
polikarpia Re: Co na 25 rocznicę ślubu? 02.04.12, 19:14 Niedawno obchodziliśmy 25 rocznicę i otrzymaliśmy wspaniałe prezenty, byliśmy wzruszeni i mile zaskoczeni. I tak: ładny wazon na kwiaty /czarny, sama bym się wahała, a jest genialny/, obrazek z wizerunkiem św. rodziny, srebrna cukiernica, platerowana taca, młynek do kawy /ręczny!- bo my kawosze, a jakby prądu zabrakło?/, własnoręcznie wykonany obraz, wielki ślubny portret w ogromnych ramach /wszyscy mieli radochę/, piękną lampę stołową, nasze znaki zodiaku /obrazki/, wino, koniak, łyżeczki i widelczyki do ciasta...nie pamiętam chwilowo więcej, ale wszyscy przynieśli okolicznościowe kartki z wpisanymi życzeniami, mnóstwo kwiatów. Zdarzały się też pieniądze, tutaj bardziej liczy się serdeczność, pomysłowość a nie wartość materialna, tak sądzę. A to, że wszystko mają...ale od przybytku głowa nie boli, a ładne rzeczy zawsze cieszą oko, a zabawne-serdeczne zostają w pamięci na długo. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłam. Odpowiedz Link
leszkowa Re: Co na 25 rocznicę ślubu? 02.04.12, 19:18 My dostaliśmy od przyjaciół i rodziny m.in. super album zgodny z naszymi zainteresowaniami, kolaż ze zdjęć, specjalny numer "gazety" z okolicznościowymi tekstami, piękny ręcznie zrobiony obrus, zestawy kawy ( dla M) i herbaty (dla mnie), płyty, wino z odpowiednio przygotowanymi naklejkami. Prezenty niekoniecznie drogie, ale z duszą, "dopasowane" do nas i naszych zainteresowań. Jeśli lubią książki to może "talon" do empiku? Odpowiedz Link
marionaud_1 Re: Co na 25 rocznicę ślubu? 02.04.12, 22:54 A nam dzieci zamówiły na tę uroczystość wieczór poezji spiewanej ze specjalną piosenka napisana dla nas przez wykonawców. Inne prezenty niepraktyczne nawiązywały do srebrnego wesela i były faktycznie ze srebra. Praktycznych nie pamiętam. Odpowiedz Link
dorota_11 Re: Co na 25 rocznicę ślubu? 03.04.12, 11:37 Nasi przyjaciele zrzucili się i zafudowali fajny wyjazd weekendowy Odpowiedz Link
ada16 Re: Co na 25 rocznicę ślubu? 03.04.12, 12:47 raczej coś rozrywkowego: bilety do teatru /koncert Małżenstwo z długim stażem raczej skorup, i innego wyposażenia ma już wystarczajaco duzo, poza tym niekoniecznie trafisz w gust. Odpowiedz Link
krakowskim_targiem Re: Co na 25 rocznicę ślubu? 25.04.12, 13:44 bilet do teatru, fajny pomysł. myślę, że voucher do spa też byłby niezłą opcją. wyczaiłam niedawno w głęboczku winoterapię - coś nowego, może warto wypróbować? Odpowiedz Link