Dodaj do ulubionych

herbata z cytryną

13.08.12, 11:03
Gryfb mnie natchnęła, ale zakładam oddzielny wątek, bo w tamtym mogłoby zginąć, a wydaje mi się to ważne.

Herbata z cytryną jest szkodliwa

czywiesz.pl/zdrowie/240451,Czy-wiesz-ze-herbata-z-cytryna-jest-niezdrowa.html
Zapewne nie jest to jedyna ani główna przyczyna Alzheimera - tej chyba jeszcze nie odkryto, ale herbata z cytryną na pewno w sprzyjających warunkach pomaga rozwojowi tej choroby.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: herbata z cytryną 13.08.12, 14:52
      Ufff, dobrze, że nie lubię herbaty z cytryną wink
    • nostress.ka21 Re: herbata z cytryną 13.08.12, 16:09
      Słyszałam o tej "nowości" dobre 4 lata temu. Tylko, że wtedy szerzyła się teza, że absolutnie nie wolno dodawać cytrynu do herbaty, w której są fusy. Tzn jeśli przygotowujemy herbatę liściastą, granulowaną lub w torebkach to cytrynę możemy dodać dopiero po zaparzeniu i pozbyciu się fusów... cóż ja jakoś w to nie wierzę, piję hektolitry herbaty z cytryną, cytrynę daję do wszystkiego i już powinnam nie żyć smile
      • anetapzn Re: herbata z cytryną 13.08.12, 16:31
        nostress.ka21 napisała:

cóż ja jakoś w to nie wi
        > erzę, piję hektolitry herbaty z cytryną, cytrynę daję do wszystkiego i już powi
        > nnam nie żyć smile
        >
        >
        Czekaj, jak cię kiedyś trafibig_grin to przez tego alzheimera nawet nie bedziesz pamiętać po czym tosmilesmile
        • nostress.ka21 Re: herbata z cytryną 13.08.12, 16:41
          anetapzn napisała:

> >
          > Czekaj, jak cię kiedyś trafibig_grin to przez tego alzheimera nawet nie bedziesz pami
          > ętać po czym tosmilesmile

Ha! Ale o co chodzi xD

Może już trafiło xD
        • dzedlajga Re: herbata z cytryną 13.08.12, 17:15
          na Alzheimera tak szybko się nie umiera - zakładam, że do siedemdziesiątki a nawet sześćdziesiątki Ci jeszcze trochę brakuje. A przed śmiercią daje się solidnie we znaki rodzinie...

A jeśli osiemdziesiąte urodziny masz już za sobą - to znak, że Tobie Alzheimer nie grozi. A nawet gdyby - na coś w końcu umrzeć trzeba wink
          • maria10344 Re: herbata z cytryną 13.08.12, 19:21
            Jenyśku,a ja tak lubię pić bardzo mocną herbatę fusiastą z cytryną.Matko ty moja,nie wiem,czy mam zrezygnować?.Nie wiem też,czy będę umiała.
    • ladyjm Re: herbata z cytryną 13.08.12, 16:47
      ha! a ja nigdy nie lubilam herbaty z cytryna smile IMHO cytryna i cukier ZABIJA smak herbaty smile
    • agpagp Re: herbata z cytryną 13.08.12, 19:36
      e tam smile już dawno o tym pisali a jedyne o czym trzeba pamiętać to dodwać cytrynę jak herbata trochę przestygnie smile
      A jak mnie Alzheimer trafi? co dzień będę poznawała nowych ludzi smile
      • dzedlajga Re: herbata z cytryną 13.08.12, 22:27
        Rozumiem żart. Sama lubię żartować. Ale w kwestii choroby...

Tak się składa, że wiem co to choroba psychiczna i wiem jak czasem człowiek się czuje nie mogąc się przebić do normalsów w tak banalnej kwestii jak pójście do toalety. Byłam raz pod wpływem silnych leków działających nasennie i ogólnie otępiająco - poza oczywiście działaniem właściwym. Do tego doszły jakieś spadki ciśnienia i omdlenia. Większość czasu spałam, ale jakoś (jak się okazało) potrzeba załatwiania potrzeb fizjologicznych poza legowiskiem jest we mnie silnie zakorzeniona. Więc wstawałam i próbowałam się dostać na drugi koniec korytarza - tam była toaleta. Na szczęście przy drugim upadku ktoś spytał: po co ja tam w ogóle idę i dokąd. Tym razem nie cofnęli mnie do łóżka tylko najpierw pozwolili się wysikać.

Nie wiem co czuje i myśli osoba z Alzheimerem. I jak mam być szczera - wolałabym tego nie sprawdzać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka