Dodaj do ulubionych

Pytanie na szybko-firanki

22.11.12, 17:42
Witamsmile
Mam mały problem. Mój syn w pokoju ma firanki białe z kubusiem puchatkiem- tzn. kolorowe postaci z kubusia. Firanki są ładne, ładnie uszyte, ale syn już nie chce takich postaci- to nie ten wiek. Narazie nie mam kasy na nowe, w związku z tym mam pytanie-może głupie- czy gdybym namoczyła firanki w wybielaczu to wybieliłoby te kolorowe elementy?
Jeśli zniszczę firankę to trudno, jeśli wyjdzie ecru to też dobrze. Czy po wybielaczu myślicie że to zejdzie?
Generalnie wybielacz jest do bawełny, ale może akurat i tu zadziała.
Podpowiedzcie proszę.
Joanna
Obserwuj wątek
    • irenazu Re: Pytanie na szybko-firanki 22.11.12, 20:05
      Głowy nie dam, ale raczej nie zadziała. Może niektóre kolory zmienią barwę, ale nie wybielą się.
    • gazetowy.mail Re: Pytanie na szybko-firanki 22.11.12, 20:18
      Sprzedaj "kubusiowe" na allegro i kup nowe.
      • karlakarla Re: Pytanie na szybko-firanki 22.11.12, 20:44
        > Sprzedaj "kubusiowe" na allegro i kup nowe.

Tak by było najlepiej. Po wybielaczu firanka może zżółknąć i się powykręcać.
        • mamaalana1 Re: Pytanie na szybko-firanki 22.11.12, 20:53
          Witajcie")
          Eksperyment zrobiony-postacie jak były tak są (wcale nie zmieniły koloru) za to firanka zrobiła się piękna, śnieżno-biała.
          Dziękuję i pozdrawiamsmile
          • 0biecanka Re: Pytanie na szybko-firanki 25.11.12, 16:37
            Jaki wybielacz zastosowałaś?
            Zdradź nazwę, plisss.....
            Od dawna próbuję wybielić swoje firanki i nic nie skutkuje.
    • magdalaena1977 Re: Pytanie na szybko-firanki 25.11.12, 17:40
      a czy w ogóle musi mieć firanki?
      • mamaalana1 Re: Pytanie na szybko-firanki 25.11.12, 17:50
        Witajciesmile
        Wybielacz kiblowy- taki miałam -Domestos (ha ha).
        A z tymi firankami to jest tak-nie jestem absolutnie zwolenniczką żadnych ozdób okien za wyjątkiem rolet. W salonie mam tylko rolety, w kuchni rolety i zazdroski (okno od ulicy naprzeciwko sąsiadów). U syna najchętniej też bym się pozbyła firan ale -okno syna jest naprzeciw zabudowy szeregowej w niedalekiej odległości (wąska ulica), wszystko widać jak na dłoni. Tzn. ma rolety, ale ciemne granatowe- jak zasłoni w dzień to ciemno, jak nie zasłoni to wsio widać. Wieczorem już oczywiście problemu nie ma. No i nie wiem co zrobić.
        Jak Wy macie od strony innych okien?
        Pozdrawiam serdeczniesmile
        • smutas13 Re: Pytanie na szybko-firanki 26.11.12, 07:11
          Nie lubię 'gołych' okien. Pomieszczenie wtedy wygląda na zimne, surowe, nieprzyjazne...
          To tylko moje zdanie smile
        • mw144 Re: Pytanie na szybko-firanki 26.11.12, 07:39
          Są rolety takie jakby paskowe, nie wiem jak to się nazywa, na zmianę jeden pasek jak roleta, drugi jak firanka i tak na zmianę. U mnie się sprawdza. Z zewnątrz nie widać, a światło przechodzi przez "ażurowe" części.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka