Dodaj do ulubionych

akcesoria do blendera

29.01.13, 18:50
Dobry wieczórsmile.Popsuł mi się rozdrabniacz (chyba sprzęgło poszło,chodzi mi o tą część z pojemnikiem,nasadka nie działa) do blendera ręcznego Bosch MSM 6300 tego:
www.ceneo.pl/58314
czy któraś z Was dokupowała taką część do swojego blendera?przekopałam internet i nic.są zastępcze,ale nie do tego modelu..chyba tylko serwis mi pozostanie (już po gwarancji),a wolałabym kupić nową i zapomnieć o problemie.
Obserwuj wątek
    • sasilla Re: akcesoria do blendera 29.01.13, 19:02
      Ja bym kupila nowy blender, czesci sa zawsze bardzo nieoplacalne. sad Jakis czas temu kupowalam pokrywke od robota - cena byla powalajaca, prawie 1/5 ceny nowego za kawalek plastiku.
    • klikon55 Re: akcesoria do blendera 29.01.13, 20:10
      Miałam taki blender. Dokupiłam nożyk do rozdrabniacza, okazało się jednak, że nadal nie ma obrotów, coś tam się musiało wyrobić. Za nożyk oryginalny zapłaciłam ok. 30 zł w serwisie w zakładach w Łodzi /odebrałam sama, bo przesyłka kosztowałaby ponad 20 zł/, po czym rozdrabniacz z nowym i starym nożykiem ładnie zapakowałam i wyrzuciłam, inne funkcje blendera zostawiłam, bo je używam i kupiłam sam rozdrabniacz też Boscha za niecałe 100 zł, taki w formie grzybka, silnik jest w pokrywce, pojemność ma troszkę większą. Nigdy więcej żadnych części no, do następnego razu. Od czasu do czasu miewam takie pomysły i wychodzę na tym tak jak na tym nożyku do rozdrabniacza. Nowy rozdrabniacz sprawuje się pięknie.
      • micha83 Re: akcesoria do blendera 29.01.13, 20:22
        a powiesz jak się zwie ten rozdrabniacz,który dokupiłaś?pamiętasz?dzięki za pomocsmile
        coś czuję,że będę musiała kupić nowy blender..ech..
    • klikon55 Re: akcesoria do blendera 29.01.13, 20:29
      image.ceneo.pl/data/products/214982/f-bosch-mmr-0801-rozdrabniacz.jpg
      • micha83 Re: akcesoria do blendera 29.01.13, 20:33
        dziękismile
    • squirk Re: akcesoria do blendera 30.01.13, 11:42
      Dwa razy dokupiłam zepsutą część bledera marki Braun (za każdym razem inną, oczywiście), wolałam wydać ca 50 zł niż ponad 300, poza tym szkoda mi wyrzucać coś, czego większość działa bez zarzutu a zepsuta jest tylko jedna część. Wymieniłam, wszystko działa jak nowe.
      smile
      • micha83 Re: akcesoria do blendera 30.01.13, 12:15
        kurka flaczek,właśnie tak chciałam zrobićwink ale nigdzie nie mogę znaleźć akurat takiej nakładki na pojemnik z nożykami do boscha msm 6300 .zaczęłam już powoli wzdychać do innego blendera ręcznego,hehe.a tak w ogóle to marzy mi się kenwood chef ,albo o zgrozo KAsmile) ale to już inna para kaloszy.czytam też wątek o mum-ach,ale nie przekonują mnie plastikowe obudowy,ale cena kusząca z akcesoriami.
        • squirk Re: akcesoria do blendera 30.01.13, 12:24
          Też mi się marzy KA, bo piękny jest, ale chyba wygra rozsądek i jesli będę wymieniała, to na Kenwooda właśnie. Koleżanka miała ogromne problemy z serwisem KA i zniechęciła mnie znacząco.
          Może napisz do producenta po prostu, muszą przecież mieć części, tych do Brauna jest mnóstwo dlatego wymieniam, jeśli zachodzi taka potrzeba, generalnie jestem tym sprzętem zachwycona więc wolę dokupić jedną czy drugą część zamiast wyłożyć większą gotówkę na nowy a do tego pozbyć się bardzo lubianego urządzenia.
          Najgorsze, co Cię czeka, to dreszczyk emocji przy wybieraniu nowego blendera smile
          • micha83 Re: akcesoria do blendera 30.01.13, 12:41
            hehe.wiszę już na stronie Kenwooda od paru dni,czytam różne wątki (na Moje Wypieki jest porównanie KA i Kenwooda Chef Premier,komentarze warto poczytać) na blogach i forach.ekscytuję się tym bardzosmileczekam na przychylne wiatry w domu,coby męża który mi pomoże sfinansować robota przekonać iż jest niezbędny on nam..w końcu partnerstwo w domu mamy i muszę się ze zdaniem M. liczyć ech..ale mam asa w rękawie,bo łaskawie zgodziłam się w zeszłym roku na sprzęt grający w sralonie,co mi moją feng szuję zakłócił hehe.
            a nad którym Kenwoodem się zastanawiasz?
            do producenta napiszę-masz mądra Kobeto racjęwinkdzięki
            a dodam jeszcze info o KA-coby nam obu nie żal tak byłowinkhehe,bo mimo wszystko piękny jest;że z mieszadeł w KA z czasem odłazi farbasad oraz nie we wszystkich kolorach KA robią akcesoria-można się naciąć.
            • squirk Re: akcesoria do blendera 30.01.13, 12:59
              Czytałam recenzje u Dorotuś, modelu Kenwooda nie mam jeszcze wybranego i nie będę wybierała sama, mąż jest bardzo "techniczny" i pomaga wybrać najlepsze rozwiązania. Zakup nie jest pilny póki co bo naprawdę przepadam za moim Braunem smile
              Do producenta warto napisać, zwykle dbają o klientów smile
              • micha83 Re: akcesoria do blendera 30.01.13, 13:01
                pochwal się jak już wybierzecie modelsmile
                dzięki za pomoc
                • squirk Re: akcesoria do blendera 30.01.13, 13:16
                  Oczywiście, że się pochwalę, zresztą pewnie wcześniej będę zawracała forumowiczkom głowy prośbami o poradę w kwestii modelu itp, niektóre rzeczy wiedzą tylko osoby, które danego sprzętu używają.
                  Mam nadzieję, że znajdziesz potrzebną część, a jeśli nie - wybieranie nowego sprzętu nie będzie przykre smile
    • 3gucio Re: akcesoria do blendera 27.08.13, 16:42
      Witam. Możesz kupić dodatkowe akcesoria <nowe> w niektórych sklepach internetowych. Tak na szybko znalazłem:
      sklep.technica.pl/bar/urzadzenia-barowe/blendery-barowe/akcesoria-do-blenderow.html
      www.klinikaagd.pl/
      www.agdrtv.net/c/121/akcesoria-do-robotow-akcesoria-mat-eksploatacyjne-agd-drobne.html
      north.pl/czesci-agd,g1070.html
    • lynyang Re: akcesoria do blendera 28.08.13, 18:15
      Ja miałam podobny problem z blenderem.
      W końcu po licznych próbach, kiedy to nie mogłam znaleźć części, później nie pasowała, a później pan w sklepie mnie zdenerwował - kupiłam nowy blender. I jestem zadowolona smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka