Dodaj do ulubionych

cuda Panie

13.02.13, 10:57
Siedzę sobie przy komputerku a tu wentylator zaczyna warczeć. No to reset. Nie pomógł. Przy drugim zorientowałam się że komputer wyłączony a dźwięk jak był tak jest.
Pomyślałam że u sąsiada. Ale po czasie że nie, ze jednak u mnie.
Poprzykładałam ucho tu i tam i wyszło że w szufladzie szafy włączyła się samoczynnie golarka do swetrów marki clatronic starannie zapakowana w kartonik i drzemiąca tam od trzech tygodni big_grin.
Obserwuj wątek
    • jarka63 Re: cuda Panie 13.02.13, 11:26
      Ani chybi - znak wink
      • hela6 Re: cuda Panie 13.02.13, 11:38
        Jak nic trzeba przejrzeć wszystkie swetry czy aby nie wymagają golonka big_grin
    • budzik11 Re: cuda Panie 13.02.13, 11:41
      W Walentynki zrobiliśmy szefowi kawał. Włożyliśmy do szuflady w biurku maskotkę - czerwone serduszko z łapami - która, po ściśnięciu, gadała "I love you". Ale maskotka się obsunęła i spadła za szufladę, plecy szafki. Szef otworzył szufladę (tu miał znaleźć niespodziankę), wyjął jakies papiery, zamyka ją, a ona "I love you". On w szoku, my tarzamy się po podłodze ze śmiechu - "Szuflada cię kocha" big_grin
      • anu_anu Re: cuda Panie 13.02.13, 15:05
        Szukałam przycisku "Lubię to"!
    • iwoniaw Re: cuda Panie 13.02.13, 12:35
      No u mnie ostatnio zaczął w pawlaczu wygrywać melodyjkę schowany tam ślimak-sorter z FP; zabawka jest od jakiegoś czasu nieużywana, czeka aż kolejny użytkownik dorośnie spakowana w karton, nic nie było tam ani przesuwane ani dokładane (że niby może jakiś inny przedmiot ją przycisnął i włączył dźwięk), akcja powtórzyła się kilka razy, po czym jak tylko postanowiłam, że wyciągam zaraz i sprawdzam, co się dzieje - przestało i już od tygodnia cisza wink
    • pliszka13 Re: cuda Panie 13.02.13, 13:50
      U mnie przychodzący sms powoduje włączenie się elektronicznego minutnika. Może to ten sam przypadek?
      • nostress.ka21 Re: cuda Panie 13.02.13, 13:54
        U mnie od wczoraj szaleje takie ustrojostwo biurkowe (zegar, termometr, datownik, budzik i przegroda na długopisy)... zaczyna samo z siebie dzwonić, wskazuje dziwne daty, godziny i temperaturę. I właśnie mnie olśniło, że właśnie aktywuje się przy wibracji telefonu smile
        Dzięki, że wspomniałaś o tym smsie i minutniku, bo ja się głupia zastanawiałam o co chodzi big_grin
        • gosza26 Re: cuda Panie 13.02.13, 20:30
          fajny wątek się zrobił smile
          Ja mam stary ,stojący zegar , chyba z lat 70 tych może 80-tych. Włączył się trzy razy, tzn. zaczął bić : w sylwestra tego roku, w dniu naszego ślubu i raz bez okazji, jakieś m-c temu (cholera wie czy nie stało się coś w tym czasie o czym nie wiem wink
          • nostress.ka21 Re: cuda Panie 13.02.13, 20:42
            W ciążę zaszłaś smile
      • napy Re: cuda Panie 15.02.13, 14:50
        hmmmmmmmmm u mnie podobnie, jak dzwoni do mnie sąsiadka na komórkę zaczyna mi dzwonić dzwonek do drzwi......dzwonek teoretycznie zepsuty tzn jak przyciskam na zewnątrz.
    • claratrueba Re: cuda Panie 14.02.13, 06:08
      i wyszło że w szufladzie szafy włączyła się samocz
      > ynnie golarka do swetrów

Nie samoczynnie tylko włączyły ją szufladziaki czyli te małe złośliwe stworzonka, które kradną skarpety (zawsze jedną od pary) i najważniejsze dokumenty by je potem złośliwie podrzucać z powrotem.
      Gorsze są tylko piwniczaki i strychowce.
      • eo_wina Re: cuda Panie 18.02.13, 12:28
        E! Najgorsza ze wszystkich jest AMBA!
        smile
      • biedroneczka47 Re: cuda Panie 20.02.13, 23:49
        www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s1_bumne6ic
        na Zakątku znalezione, żeby nie było, że uzurpuję wink
    • ofelia1982 Re: cuda Panie 14.02.13, 15:21
      Ja myślę, że Twoja golarka jest samotna i chciała zwrócić na siebie uwagęsmile
    • ofelia1982 Re: cuda Panie 14.02.13, 15:25
      A propos takich historii - ostatnio byłam z dzieckiem sama w domu, już go usypialam, w mieszkaniu tylko lampka nocna się świeciła, mąż w pracy i nagle..nagle..odpala się samochodzik-zabawka z takim głośnym dźwiękiem wrrrr! Myślałam, że na zawał zejdę
      • budzik11 Re: cuda Panie 14.02.13, 20:33
        Mój syn dostał od swoje prababci upiornego psa prawie naturalnej wielkości (mały kundel), który, jak się go za szyję ścisnęło, szczekał i błyskał oczami na zielono. No coś koszmarnego, dlatego pies wylądował na górze, na szafce w pokoju młodego (szafka 2m wysokości), żeby broń Boże ktoś go nie ruszył. I ten pies się kiedyś sam w nocy włączył - cały dom na nogach uncertain
    • alisaga Re: cuda Panie 14.02.13, 18:43
      A co powiecie na to ? U mnie przez kilka miesięcy włączał się w nocy komputer stacjonarny i leciała woda ze słuchawki prysznicowej. Woda tak bębniła o dno kabiny, że się budziłam . Oczywiście te dwa zjawiska nie występowały równocześnie. Ale od jakiegoś czasu - mam spokój. Jak to wytłumaczyć???
      • deszcz.ryb Re: cuda Panie 15.02.13, 11:58
        > A co powiecie na to ? U mnie przez kilka miesięcy włączał się w nocy komputer
        > stacjonarny i leciała woda ze słuchawki prysznicowej. Woda tak bębniła o dno ka
        > biny, że się budziłam .

U mnie też woda leci ze słuchawki prysznicowej, zawsze ładne parę godzin po kąpieli. Może tam się jakieś ciśnienie zmienia i wąż wypuszcza nagromadzoną wodę? smile

A komputer można na noc odłączyć od prądu - nie będzie się włączał i będzie bardziej ekologicznie. wink
    • balb11 Re: cuda Panie 14.02.13, 20:28
      Hela, a miałaś dać znać co u sąsiada tak cuchnęło, a może przegapiłam wątek?
      • hela6 Re: cuda Panie 15.02.13, 21:54
        Nie wiem, sąsiedzi jeszcze mieszkają, smród coraz mniejszy znaczy albo gotować się powoli uczą albo stare zapasy się powoli kończą.
        Czasem do nich pukam jak muzykę puszczą aż tynk się osypuje ale nie otwierają. Wyciszają ale nie otwierają. A szkoda, może i o smrodek bym zapytała.
    • baas1 Re: cuda Panie 15.02.13, 11:52
      U nas notorycznie "strzela" telewizor - od kilku lat, więc się przyzwyczailiśmy. Noc, cisza, telewizor wyłączony od godziny, czy dwóch i nagle trzask, tak głosny, że słychać w całym domu i często się budzimy. Do tego często dołącza parkiet pod szafką z telewizorem i tak sobie we dwoje trzask wykonują. Racjonalne wytłumaczenie, że plastik telewizora stygnie i drugie (też racjonalne) że duchy.
      Ze dwa dni temu mąż zerwał się z łóżka w nocy (chyba koło czwartej, jeszcze ciemno było) i lata po chałupie od okna do okna. Bo ktoś do drzwi zapukał dwa razy. Nikogo nie było, ale około ósmej przyszedł listonosz z paczką. I stwierdziliśmy, że w nocy to musiał być ten listonosz, bo listonosz zawsze puka (dzwoni) dwa razywink
      • hela6 Re: cuda Panie 15.02.13, 21:57
        U mnie też strzela telewizor. I to jak śpię i mnie budzi gadzina. Wyłączam go późno bo sąsiadka ma we zwyczaju głośno jęczeć pod swoim starym a chyba nie specjalnie lubię tego słuchać.

• anu_anu Re: cuda Panie 15.02.13, 12:32
      Kocham ciszę. Jeżeli jestem w domu sama - to nic nie gra a ja znam swoje domowe odgłosy. Słyszę ptaki zza okna, szum wiatru, deszcz, mruczenie lodówki, tykanie zegara . Słyszę też jak "strzela" furtka przy wejściu, jak mi ktoś parkuje pod domem na ulicy.
      Bardzo się dziwię jak pojawia się odgłos, którego nie znam, mieszkam ponad 30 lat w tym domu więc był czas poznać wszystko. I zawsze ustalam - co to za nowość jest.
      I tylko czasem kot potrafi podejść mnie tak cichutko, że aż... no ... jak duch...
    • labellaluna Re: cuda Panie 15.02.13, 20:08
      A propos kota skradającego się jak duch. Siedzę sobie sama w domu, w kuchni, na taborecie przy stole, tyłem do drzwi i się maluję. Pacykuję się i sobie rozmyślam, aż tu nagle ktoś mnie puka w plecy tak poniżej łopatek. O mało na zawał nie zeszłam, a to moja panna sobie stanęła na tylnych łapkach i przednią mnie pukała zniecierpliwiona, żebym ją zauważyła i dała smakołyk. Dobrze, że to nie była noc. Potrafi też tak mnie popukać w łokieć, gdy siedzę oparta o stół, ale wtedy chociaż ją widzę.

O radiu włączającym się o północy, czy też telewizorze włączającym się samoczynnie z funkcji stand by - nawet nie wspomnę. A, i gada do mnie czasem z szuflady spakowana w pudełko nawigacja.
    • hela6 Re: cuda Panie 15.02.13, 22:06
      Komputer to się włączył mojej córce na pierwszym roku studiów. Dostała nowego lapka i nie wpadła jeszcze na to że wcale go nie wyłącza a tylko hibernuje czy usypia czy też wprowadza w inny stan. Nowe obce mieszkanie we Wrocławiu w dość głośnym w dzień miejscu więc muzyki z komputera słuchała głośno. Potem "wyłączyła" komputer i poszła spać. W nocy wściekły ryk. Nie wiadomo co, nie wiadomo skąd. Lata po pokoju przerażona.
      Okazało się że komputer miał na drugą w nocy ustawiona aktualizację systemu więc się samoczynnie wybudził i zagrał big_grin

Natomiast ja po długiej przerwie nastawiłam jogurtownicę i wcale nie pamiętałam że jej sygnał wyje jak opętany. W dodatku żeby nie przeszkadzała w malej kuchni postawiłam ją w pustym pokoju córki. I zapomniałam big_grin
      Również o drugiej w nocy obudził mnie ten ryk. Długo nie wiedziałam co się dzieje aż małżonek znalazł źródło hałasu.
      • schiraz Re: cuda Panie 15.02.13, 22:45
        Dzieci maja sterowane samochody, takie sterowane radiowo, zwykłe. W środku nocy nagle zapalają się światełka takiego samochodu i pędzi przed siebie po podłodze, zatrzymuje się, zawraca i pędzi z powrotem, z hukiem obijając się o meble. Konsola sterująca leży na stole, my - prawie zawał serca. Co się okazało: ten samochód działa na częstotliwości CB radia, jak przejeżdżał koło domu TIR czy inny samochód z CB to dziadostwo się załączało puki było w zasięgu fal radiowych.
        ------
        Milcz, albo powiedz coś takiego co jest lepsze od milczenia.
        • hela6 Re: cuda Panie 15.02.13, 23:03
          Hm, ja na swoim radiu FM musiałam słuchać rozmów chyba jednej z sąsiadek z jakąś inną kobietą przez CB. Do dziś pamiętam instrukcję prania w pralce obuwia sportowego.
          • cuda-na-kiju Re: cuda Panie 16.02.13, 02:52
            A to cenne akurat, wprost na nasze forumsmile
            Gdyby moje "duchy" takich mądrych rad udzielały...tymczasem łomoczą i wyją bez sensu...
    • pulcino3 Re: cuda Panie 16.02.13, 11:23
      Słyszałam od znajomej, co ma męża policjanta ( ale może wkręcali mnie smile), ze raz jej mąż dostał wezwanie do babki, co mówiła, że u niej w domu straszy, że dziwne dzwięki słyszy. Jak się później okazało w szafce wibrator wnuczki się włączył ,mieszkała z babcią.
      • hela6 Re: cuda Panie 17.02.13, 23:33
        Wszystko jest możliwe.
        W radiu zaproszony do studia strażak opowiadał jak dostali wezwanie do wieżowca gdzie ktoś wołał pomocy i nie otwierał drzwi.
        Weszli przez okno a tam goła kobitka przykuta do łóżka a obok łóżka nieprzytomny facet w stroju supermena. czy batmana.
        Okazało się że skakał na nią z szafy i noga się powinęła big_grin
        Przeżył.
        • pulcino3 Re: cuda Panie 18.02.13, 08:15
          big_grin)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka