marysia460 21.03.13, 15:28 Niedługo mamy 20 rocznicę ślub i potrzebuję pomysłu na prezent dla męża , może coś doradzicie ? Proszę ! Wszystkie pomysły mile widziane Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
squirk Re: Prezent dla męża 21.03.13, 15:36 marysia460 napisała: > > Niedługo mamy 20 rocznicę ślub i potrzebuję pomysłu na prezent dla męża , może > coś doradzicie ? Proszę ! Sprzęt do nurkowania, zestaw książek Karlheinza Deschnera i koszulkę reprezentacji Paragwaju. Nie znamy Twojego męża, nie wiemy, co lubi, czym się interesuje, co uznałby za zakup zupełnie bezsensowny i na co nie zechciałby nawet rzucic okiem, może napiszesz coś więcej? Odpowiedz Link
anula36 Re: Prezent dla męża 21.03.13, 15:50 a ja bym jakas fajna wycieczke wykupila i na pare dni wyjechala tylko z mezem. Odpowiedz Link
stara-a-naiwna Re: Prezent dla męża 21.03.13, 16:13 pomysł z wycieczką jest super może jakiś rejs? po morzu śródziemnym można kupić dość tanio (np zobacz rejsy.pl) albo jakaś fajna agroturystyka w PL, albo Praga na kilka dni zawsze możesz kupić coś facetowi co lubi: - jeśli wędkuje - kołowrotek albo wędkę - jeśli fotografuje - obiektyw - jeśli zawsze chciał psa może nawet i psa Odpowiedz Link
stara-a-naiwna Re: Prezent dla męża 21.03.13, 16:15 aaa... zanim coś kupisz zapytaj kogoś kto się interesuje "tym samym" co warto - żeby było wypasione, zaparło dech w piersiach i naprawdę dobrej jakości takie prezenty cieszą najbardziej - na które sami sobie nie pozwolimy finansowo Odpowiedz Link
anula36 Re: Prezent dla męża 21.03.13, 16:19 takie prezenty cieszą najbardziej - na które sami sobie nie pozwolimy finansowo szczera prawda Odpowiedz Link
mkaroli Re: Prezent dla męża 21.03.13, 16:19 skok w tandemie ze spadochronem, ciepłe kapcie, masaż erotyczny, nowy samochód, wycieczka, bilet na wymarzony koncert (mecz itp), ławka w parku, sprzęt do majsterkowania mój by chciał to wszystko Odpowiedz Link
asfo Re: Prezent dla męża 21.03.13, 17:06 Każdy mąż ma inne upodobania i co innego lubi. Swojemu zwykle kupuję dziwaczne horrory lub seriale na dvd, gry komputerowe, drogi alkohol i lepsze jakościowo koszulki z interesującymi nadrukami (mountain itp.). W przypadku ekstra okazji mogłabym mu kupić więcej tego samego. ;-> Odpowiedz Link
marysia460 Re: Prezent dla męża 21.03.13, 22:51 Właśnie o to chodzi, ze nie chcę dać mężowi prezentu tzw. praktycznego typu wędka itp, z praktycznych to ewentualnie samochód ale mnie nie stać. Chciałabym coś bardziej symbolicznego, w końcu to rocznica a nie urodziny........ Podoba mi się pomysł z wyjazdem, też o tym myślałam, może macie jakieś pomysły na fajne miejsce ? Tak, żeby nie zbankrutować i tylko na max 4 dni ( brak czasu ). Odpowiedz Link
asfo Re: Prezent dla męża 22.03.13, 11:51 Można pojechać w Góry Sowie. Są tam nieczynne kopalnie, tunele wydrążone przez hitlerowców i Zamek Książ, pod którym także znajdują się owe tunele (chociaż pokazują ich tylko mały kawałek). Tylko że mogą być zamknięte poza sezonem, więc lepiej sprawdzić. podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,2568948.html Faceci często lubią takie pozostałości z II wojny, szczególnie jak wiążą się z tym jakieś tajemnice, i przy okazji można się przeczołgać po zimnym wilgotnym i brudnym lochu. O ile pamiętam, w jednym z kompleksów można było się załapać na trasę ekstremalną ze wspinaniem się i pływaniem kajakiem. W tej samej okolicy jest też twierdza na Srebrnej Górze: www.forty.pl/, dojazd samochodem zapewnia wiele emocji Odpowiedz Link
stara-a-naiwna Re: Prezent dla męża 22.03.13, 21:27 a w jakim rejonie polski mieszkasz? ja bardzo polecam Dolny Śląsk - kotlinę kłodzką góry są stosunkowo niskie, więc bez specjalnego przygotowania można pochodzić wpisz w googlach (i pooglądaj zdjęcia) Szczeliniec, Błędne skały, twierdza w Kłodzku, złoty stok, zamek ksiaż, podziemne miasto Osówka, srebrna góra, schronisko pod muflonem... noclegów w agroturystyce możecie poszukać w Kłodzku, Polanicy, Dusznikach Zdr. albo Kudowie ja bardzo lubię Kotlinę Kłodzką (wszystkie te miejsca znam) jeśli się zdecydujesz tam pojechać to mogę Ci podać dalsze - szczegółowe informacje jeśli byś miała jakieś pytania AAA albo do Pragi możecie pojechać - nie licząc drogi (nie wiem skąd jesteście) jest stosunkowo tanio (porównywalnie jak w PL) Odpowiedz Link
kamunyak Re: Prezent dla męża 21.03.13, 23:58 Ja tam mężowi zadnych prezentów z tej okazji nie robię. Jeśli już to raczej sama oczekuję na prezent i niech się cieszy, że tyle z nim wytrzymałam. Wyjazd to może dobry pomysł ale czy mąż może wyjechać bez problemu tak z dnia na dzień? Poza tym to po 20 latach to chyba znasz męża jak własna kieszeń i naprawdę trudno radzic co twojego męża może zadowolić. Bo np. mój to najchętniej wyjechałby na Mazury, lub co najmniej nad jakieś inne jezioro, zaszyte w głębokim lesie, gdzie miałby święty spokój i nikt by mu doopy nie zawracał. Do tego mógłby byc jakieś sympatyczny trunek, np. whiskacz, i byłby szczęśliwy. Ale może twój byłby zadowolony jesli zaprosiłabyś go na jakąś smaczną kolację do dobrej knajpy? Odpowiedz Link
anula36 Re: Prezent dla męża 22.03.13, 00:16 co do wyjazdu to zalezy co oboje lubicie- 1. morze i spacery plaza 2. mazury i siweze rybki 3.spa niedaleko domu ale wypasnie 4. jakas europejska stolica ryanairem Odpowiedz Link
ofelia1982 Re: Prezent dla męża 22.03.13, 10:36 Moim zdaniem na rocznicę (a nie urodziny!) to musi być prezent dla Was objga, a nie tylko dla niego. Przecież to WASZA rocznica. Najlepszy jest pomysł ze wspólnym wyjazdem. A w wersji bardziej oszczędnej - wspólne wyjście do teatru/musical/opera/balet (jak lubi). Albo wspólna sesja zdjęciowa. Odpowiedz Link
pinktips Re: Prezent dla męża 22.03.13, 12:08 witam, ja popieram pomysł na prezent dla Was obojga - bardzo miłą niespodzianką jest zafundowanie sobie masażu ciała w spa - w miłej atmosferze, ciszy, w rękach profesjonalisty, nic tak nie odpręża i relaksuje jak rozmasowanie mięśni na prawie całym ciele ..) Odpowiedz Link
kamunyak Re: Prezent dla męża 22.03.13, 12:22 zależy co kto lubi. ja osobiscie nie lubie jak ktos obcy dotyka moich mięśni. Szczególnie na prawie całym ciele. Na pewno nie czułabym sie zrelaksowana i odprężona, przeciwnie nawet. I w ogóle to nie rozumiem tego szału na SPA, dla miłośników polecam Andrzej Grabowski - SPA Odpowiedz Link
anula36 Re: Prezent dla męża 22.03.13, 13:16 ja tez nie, juz myslalam ze jakas dziwna jestem Odpowiedz Link
misiowazona Re: Prezent dla męża 24.03.13, 13:40 Ja raz zastosowałam prezent własnego pomysłu z niesamowitym skutkiem; wysłałam do męża telegram o treści :Kocham Cię. Popłakał się z emocji, choć to twardziel jest. Odpowiedz Link