Dodaj do ulubionych

Problem z kupujacym allegro

08.01.14, 18:48
Hej smile Mam taki problem Sprzedalam przedmiot uzywany na allegro za 20 zl wyslalam poleconym jednak kupujacy nie odebral przesylki, sprawdzilam na stronie poczty ze 2 razy jego wysylka byla awizowana po czym wrocila do mnie. Napisalam do kupujacej ze przesylka wrocila i prosze o ponowna wplate za koszt zwrotu do mnie i ode mnie do niej a ona chce ode mnie zwrotu calej jej wplaty. Prosze o pomoc.. Przesylka czeka na poczcie u mnie- jeszcz jej nie odebralam bo musialabym wylozyc ze swojej kieszeni a ta rzecz nie jest mi potrzebna.
Obserwuj wątek
    • mamakasia_ltd Re: Problem z kupujacym allegro 08.01.14, 21:09
      Może się królewna rozmyśliła. Możesz jej już nie wysyłać, zwróć jej kasę z potrąceniem kwoty, którą musisz zapłacić na poczcie przy odbiorze. Trudno, niech laska myśli na przyszłość co licytuje. A rzecz wystaw raz jeszcze.
    • mamakasia_ltd Re: Problem z kupujacym allegro 08.01.14, 21:10
      I oczywiście poproś Allegro o zwrot prowizji.
      • aagnieszkaa1 Re: Problem z kupujacym allegro 09.01.14, 11:08
        Też bym chyba tak zrobiła. Poinformuj, że albo płaci za ponowną wysyłkę i wyslesz jej raz jeszcze, a jak kategorycznie nie chce to wyślesz jej 20 zł minus koszty powrotu paczki do Ciebie. Decyzja należy do niej.
    • nawalonych7krasnali Re: Problem z kupujacym allegro 09.01.14, 11:37
      Zgłoś spór na ALlegro, żeby potem laska nie wykręciła Ci numeru o niewywiązanie się z umowy.
      • kate_b Re: Problem z kupujacym allegro 09.01.14, 19:50
        Spory na Allegro tak naprawdę nic nie znaczą. Jest dowód nadania, jest śledzenie na stronie Poczty, dodatkowo na przesyłce też powinny być adnotacje o pierwszym i drugim awizie. Więc wszelkimi oskarżeniami o niewywiązaniu się z umowy można się nie za wiele przejmować.
        Na Allegro jedna rada - wszelkie ustalenia mailowo, na piśmie, a wiadomości np. o tym że przesyłka wróciła tylko przez "Wiadomość od użytkownika Allegro" z kopią do siebie. Jakby ktoś z Allegro miał wątpliwości, to wyjaśniasz po kolei, że dowód nadania masz, śledzenie jest na stronie a wiadomości do Kupującej wysyłasz.
    • eufrazja Re: Problem z kupujacym allegro 09.01.14, 15:51
      Jak wpłaciła kasę to pół biedy, zrób jak radzą Ci inni. Ale problem pojawia się wtedy, kiedy wysyła się za pobraniem a ktoś nie odbierze. To zwykłe świństwo i tyle.
      • kate_b Re: Problem z kupujacym allegro 09.01.14, 19:45
        Możesz wtedy wysłać groźne wezwanie do zapłaty, z paragrafami - na wiele osób podziała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka