Dodaj do ulubionych

Generator Stacja Pary ZELMER IR 8100

09.02.14, 13:54
Witam, zastanawiam się nad kupnem tego generatora pary, czy ktoś może go posiada i jak się spisuje, czy posiada jakieś wady? Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • metamorphosis4 Re: Generator Stacja Pary ZELMER IR 8100 09.02.14, 17:26
      Ja dopiero co kupilam zelazko z generatorem pary. Mam takie : tiny.pl/qjq6r i jestem bardzo zadowolona.
      Kupując zwaracałam uwagę na takie rzeczy:
      1. Duży pjemnik na wodę, aby nie trzeba było za często podczas prasowania dolewać
      2. Możliwość uzupełniania zbiornika bez wyłączania urządzenia. Niektore mają tak, że trzeba poczekać aż wystygnie i dopiero mozna dolać wodę, a to bardzo kłopotlliwe i wydluża czas prasowania
      3. Jak największe ciśnienie wyrzutu pary, bo to ma znaczenie szczególnie przy prasowaniu w pionie. Moje zelazko ma 5,5 bara i wyrzut 90g/min. Wypróbowalam, że jest to zupełnie wystarczajace. Prasowałam już płaszcz i kilka bluzek bawełnianych - takich z różnymi drapowaniami, które na desce ciężko jest rozlożyć i poszło mi jak z płatka smile

Żelazko z generatorem było jednym z moich najlepszych zakupów w ostatnim czasie. Byłam glupia, że nie zrobilam tego wcześniej smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka