13.04.14, 00:48
Mam problem z umyciem okien, które są nad bramą garażową. Wjazd jest w dół, więc stojąc na ziemi okna zaczynają mi się za 3 metry. Okna są wysokie (i na dodatek lustrzanki). Drabina za krótka (a dłuższa taka przystawna nie wchodzi w grę, gdyż nie ma stabilnego oparcia z racji metalowego daszka nad wjazdem do garażu) najdłuższy kij z dostępnych mi - za krótki. Od góry również się nie da (daszek jest). Usyfione wszystko na maxa - nie mogę na to patrzeć, a pomysłu zupełnie brak. Macie może jakieś pomysły jak sobie z tym poradzić. Dodam, że ten cud architektury i dizajnu to po poprzednich właścicielach.
Obserwuj wątek
    • shiva772 Re: okna 13.04.14, 01:44
      Szlauchem je porządnie zlej, będzie lepiej choć nie idealnie wink
      • b-b1 Re: okna 13.04.14, 08:53
        Albo karcherem-myjką ciśnieniową-można zamiast płynu do mycia samochodu użyć płynu do mycia okien.
    • horpyna4 Re: okna 13.04.14, 09:07
      Zatrudnij jakiegoś wspinaczkowca, spuści się z daszku po linie i porządnie wymyje. Wielu z nich zresztą dorabia w ten sposób, więc potrafią dobrze myć okna.
    • lirio Re: okna 13.04.14, 11:36
      Swego czasu szukałam kija teleskopowego (do innych celów) i znalazłam nawet 6m:
      www.cleanmarket.pl/sprzet-do-sprzatania-mop-szczotka-zmiotka-wozek-zbierak-zmywak/1630-kij-teleskopowy-tts-2-elementy.html
      • skayowa Re: okna 13.04.14, 22:17
        A taki karcher to (że tak się zapytam dosłownie) wyrzut ma iluśmetrowy?
    • piegoosek Re: okna 15.04.14, 13:46
      domyslam sie, ze sa "nieotwieralne".. ze ktos wpadl na taki pomysl, zeby nie moc otworzyc i umyc takie okna od wewnatrz.. szok..
      tez nie mialabym pomyslu na umycie, raczej bym kogos wynajela z rusztowaniem.. a moze kupic taka drabine-rusztowanie? bo to nie jeden raz Ci sie przyda.. a moze taniej bedzie wymienic okna? zalezy jaki standard masz teraz, bo jakie plastikowe moze wyszly by taniej niz taka drabina? tak sobie glosno mysle wink powodzenia!
    • naiwnababa12 Re: okna 17.04.14, 00:15
      moj chlop wlasnie ostatnio kupil taki specjalny mop do mycia wysokich okien. to jest na takim kijku, ktory sie wysuwa, jakby jeden z drugiego i jest bardzo dlugi. Mam jedno okno na pietrze domu, ktore jest potrojne i ta srodkowa czesc sie nie otwiera! masakra, zeby to umyc. No i wlasnie ostatnio on gdzies na jakims targu kupil ten mop do okien. Musisz sie rozejrzecz w necie, bo na pewno mozna to gdzies znalezc, moze on-line gdzies. To ma wymieniana 'glowke' (nie wiem, jak to nazwac, ta czesc czyszczaca) - jedna jest jak mop z jakiej mikrofibry czy jakiejs takiej szmaty do okien, a druga z gumy, zeby wykonczyc i sciagnac piane i wode. Dziala super smile Wszystkie okna tym myl. Niestety nie ma na tym kiju zadnej nazwy, wiec nie jest to jakies firmowe, pewnie z chin smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka