13.06.14, 19:09
Potrzebuję sprawdzonego sposobu na pozbycie się much z domu. Oszaleję z nimi !!! Pomóżcie !
Obserwuj wątek
    • pies-li-kot Re: Muchy !!! 13.06.14, 19:17
      Płytka na owady (np. firmy Bros). Skuteczna. Może od razu nie padną, ale w ciągu kilku godzin na pewno.
      • bebe.lapin Re: Muchy !!! 13.06.14, 19:53
        Bros ma tez taki fajny plyn do "malowania" okien i ramug drzwi. Zastanawiam sie tylko, czy tego typu srodki (plyny, kratki, dyfuzory) mozna stosowac w domu z kotami?
    • b-b1 Re: Muchy !!! 13.06.14, 19:17
      Raid do kontaktu(w płynie).
      • mamgrosik Re: Muchy !!! 13.06.14, 19:19
        A sposób, żeby w ogóle nie pojawiały się w domu? Ta płytka czy płyn też to sprawią?
        • gk102 Re: Muchy !!! 13.06.14, 19:30
          Wersje:
          tania - w Castoramie kupujesz płyn p/owadom i spryskujesz framugi okien i parapety i firankę
          średnia - siatka do okna (może być taka za 15 zł na rzep lub droższa montowana na ramie),
          droga - zamykanie okien + klimatyzacja
          bardzo droga - rekuperacja
          wybór należy do ciebiewink
    • wegatka Re: Muchy !!! 13.06.14, 19:26
      Packa
      • mamgrosik Re: Muchy !!! 13.06.14, 19:28
        smile)) To już mam wink
      • tomjani Re: Muchy !!! 19.06.14, 22:24
        Pająkowe pęta są bardziej widowiskowe w działaniu big_grinDD
        • mamgrosik Re: Muchy !!! 19.06.14, 22:25
          Brrrrr nie cierpię pająków ;-P
    • margaton Re: Muchy !!! 13.06.14, 20:01
      Jakiś czas temu założyłam we wszystkich oknach łącznie z balkonem moskitiery i teraz nie wiem co to mucha w domu smile
      • dzedlajga Re: Muchy !!! 13.06.14, 20:32
        Potwierdzam, moskitiery w oknach, w miarę tani środek i zero much i innych owadów. Kiedyś włączyłam jakiegoś raida do kontaktu i co pół godziny zamiatałam podłogę, bo trup słał się gęsto - chyba jeszcze gorsze niż latające. A moskitiera to święty spokój
        • horpyna4 Re: Muchy !!! 14.06.14, 08:47
          Na pocieszenie warto dodać, że muchy są tam, gdzie czyste powietrze. Od skażeń przemysłowych zdychają.
          • mamgrosik Re: Muchy !!! 17.06.14, 14:07
            To wszystko wyjaśnia wink
          • furtive_kitten Re: Muchy !!! 18.06.14, 09:52
            Z tego wynikałoby, że wizytują mnie muchy-mutanty O_o

Stosuję wyłącznie packę, ale przymierzam się do siatek w oknach.
    • budzik11 Re: Muchy !!! 14.06.14, 11:11
      Zamykać szczelnie drzwi i okna, ew. wietrzyć w deszcz (wtedy owady nie latają) lub w nocy (wtedy latają tylko nocne, muchy nie - zresztą można założyć moskitiery). Ma to dwie zalety - nie wpadają muchy ani upał.
    • mocno.zdziwiona Re: Muchy !!! 18.06.14, 11:35
      Jeszcze muchozol jest. Albo jaki inny aerozol na owady. Ja w stanie ostatecznej desperacji czasem stosuję.
    • estragonka Re: Muchy !!! 18.06.14, 12:20
      u mnie działa tylko i wyłącznie to. faktycznie nie ma ani komarów ani much, a pootwierane niemal non stop okna i balkon

www.dukat.republika.pl/raid.electro.night.zapas.JPG
      • estragonka Re: Muchy !!! 18.06.14, 12:20
        https://www.dukat.republika.pl/raid.electro.night.zapas.JPG

tak miało być smile
        • mamgrosik Re: Muchy !!! 18.06.14, 20:26
          W piątek idę na po specyfiki wink
          Bardzo wszystkim dziękuję za rady big_grin
    • claratrueba Re: Muchy !!! 19.06.14, 07:23
      Muchy zwabiają zapachy spożywcze, zapachy słodkie-kwiatowe. Moim sposobem jest używanie Ajaksa Tornado świeżości- ten zapach niekojarzący się spożywczo muchom powoduje, że nie wlatują, i wiele już obecnych ucieka. Owady kierują się przede wszystkim węchem i te zapachy nazywane "świeży" lub "morski" (co ma wspólnego z zapachem morza?) zapach wody kolońskiej są zniechęcające. Trzeba też szybko wietrzyć, by pozbyć się zapachów kojarzących się z jedzeniem.
    • zakonna Re: Muchy !!! 21.06.14, 16:20
      u mnie kwestią much zajmują się koty, żadna długo sobie nie polata. Może spróbuj? wink
      • mamgrosik Re: Muchy !!! 21.06.14, 17:05
        Jaki ekologiczny sposób wink
        • zakonna Re: Muchy !!! 21.06.14, 17:28
          na serio skuteczny, miewam pojedyncze muchy w domu, ale naprawdę krótko żyją.
          • jarka63 Re: Muchy !!! 21.06.14, 22:46
            U mnie tak samo, polecam! A przy okazji wizyty much koty mają ruch smile
            • aga-kosa Re: Muchy !!! 22.06.14, 10:14
              Mój pies to pies na muchy. Mimo to mam siatkę za 15 zł w oknie a w drzwiach na ganek grubą kotarę. Na firankach przypięte wycięte z papieru biedronki moich przedszkolaków. Biedronki nasączam płynem i jest ok. :aga
              • julk_a33 Re: Muchy !!! 23.06.14, 10:47
                Jeśli polecane ekologiczne sposoby nie pomogą to polecam AGITE . Preparat bezpieczny dla ludzi i zwierząt ( stosowany na wsiach w stajniach , chlewniach itp.) i bardzo skuteczny . Kupuję na allegro.
    • autumna Re: Muchy !!! 30.08.14, 13:36
      A co powiecie na to:

www.wykop.pl/link/2138826/najlepszy-sposob-na-pozbycie-sie-much-z-domu-jaki-widzialem/
      Ekologicznie...
      • squirk Re: Muchy !!! 30.08.14, 19:34
        autumna napisała:

> A co powiecie na to:
        >
        > www.wykop.pl/link/2138826/najlepszy-sposob-na-pozbycie-sie-much-z-domu-jaki-widzialem/
        > Ekologicznie...

..i wszyscy (poza muchami) zadowoleni.
        Znajomy wytresował swojego yorka tak, że na widok muchy psiaczek sam prosił o wzięcie go na ręce i postawienie na głowie (znajomego, nie własnej), kłapał pyszczkiem i rzeczywiście te muchy łapał. Znajomy miał wtedy bardzo bujną fryzurę (dredy związane w kitę) więc pies czasem dosłownie siedział mu na głowie, wczepiony pazurkami, i polował. Nie uwierzyłabym chyba gdybym nie widziała, bardzo skuteczny tandem.
        smile
    • baas1 Re: Muchy !!! 31.08.14, 00:20
      Mąż + packa. Dobry w tym jest.
      • baas1 Re: Muchy !!! 31.08.14, 00:26
        No i jeszcze można jaskółki w domu zapuścić, pozwolić im gniazdo pod sufitem założyć. To już będzie super ekologicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka