Dodaj do ulubionych

Fusy od kawy

15.07.14, 21:25
Drugie życie fusów smile
Obserwuj wątek
    • brooks44 Re: Fusy od kawy 15.07.14, 22:37
      To farbowanie jajek mi sie podoba, przypomnijcie mi gdy bedzie pora, bo ja znajac siebie na pewno zapomne! smile
      Peeling rzeczywiscie jest swietny, ale gruntowne sprzatanie po kapieli lazienki zapewnione smile
      • madzioreck Re: Fusy od kawy 16.07.14, 16:13
        > Peeling rzeczywiscie jest swietny, ale gruntowne sprzatanie po kapieli lazienki
        > zapewnione smile

Jeśli się go używa do rzucania po ścianach, to owszem wink
    • squirk Re: Fusy od kawy 15.07.14, 22:55
      anu_anu napisała:

> Drugie życie fusów smile

Dziękuję, połowy nie znałam, wrzucę na grupę, nie zmarnuje się smile)
      • anu_anu Re: Fusy od kawy 16.07.14, 08:00
        Squirk,
        Co masz na myśli pisząc "wrzucę na grupę"?
        • autumna Re: Fusy od kawy 16.07.14, 08:31
          No właśnie, tak grupę fusami od kawy obrzucać... Żeby się nie zmarnowały?
        • squirk Re: Fusy od kawy 16.07.14, 17:46
          anu_anu napisała:

> Squirk,
          > Co masz na myśli pisząc "wrzucę na grupę"?

Mam grupę fitnessowo-przepisowo-ciekawostkową, wspominałam o tym przy okazji planu treningowego który rozsyłałam potem w mailach paniom, które sobie tego zażyczyły. Wymieniamy się rozmaitymi pomysłami, np. na zakupy poduszek do ćwiczeń, kijka do masażu itp, no i przepisami, np. na rewelacyjne pieczone pierogi. Bez obaw, niczego zdrożnego ni komercyjnego linkowi nie groziło nawet przez chwilę wink, przeciwnie, dziewczyny są zaskoczone niektórymi pomysłami na wykorzystanie kawy i na pewno skorzystają, sama skorzystam.

Jako rewanż wrzucę coś z grupy, może też się przyda:
          www.procomfort.pl/jak_dobrac.php (dotyczy wszelkich siodełek, niekoniecznie wymienionej marki)
          inspirujacacodziennosc.blogspot.ie/2013/06/peczak-na-sypko-byle-szybko.html
          minimalistbaker.com/7-ingredient-vegan-cheesecakes/
          www.anwen.pl/2012/02/lniane-spa.html
          smile
          • altu Re: Fusy od kawy 16.07.14, 17:53
            a możesz podrzucić ten przepis na pieczone pierogi?wink
            • squirk Re: Fusy od kawy 16.07.14, 18:06
              altu napisała:

> a możesz podrzucić ten przepis na pieczone pierogi?wink

Pojęcia nie masz, z jaką przyjemnością go podrzucam, robi furorę - www.friendsheep.com/2012/10/pierogowa.html - zamiast margaryny lepiej oczywiście użyć dobrego masła (200 g), drożdże można wziąć suszone/instant (dla mnie to jedyna opcja, jeszcze mi się nic ze świeżymi nie udało), nadzienia mogą być rozmaite, przymierzam się do wersji szpinak/feta i feta/kurczak/suszone pomidory. Pieroźki dobre na ciepło i zimno, na podróż, piknik, rewelacyjny przepis. Ciasta, jak pisze koleżanka, wychodzi mnóstwo, spokojnie można zrobić z połowy składników, i tak wyjdzie tego fura.
              smile
              • aga7211 Re: Fusy od kawy 12.10.14, 22:35
                Mam pytanie odnośnie tych pierogów- czy ilość drożdży suszonych jest taka sama jak świeżych,mam te drugie i zamierzam spróbować zrobić twoje pierogi tylko boję się że dam za dużo tych drożdży
                • linn_linn Re: drozdze swieze, suszone i instant 13.10.14, 07:44
                  www.niam.pl/pl/artykul/911-przelicznik_drozdzy_czyli_jak_zamienic_swieze_drozdze_na_suszone
                  "Zazwyczaj jedna torebka drożdży instant zawiera ich 7g, ta ilość odpowiada około 17g drożdży świeżych. Natomiast gdy chcemy zamienić drożdże świeże na suszone trzeba użyć połowę podanej w przepisie ilości. Przyjmuje się więc, że 100% świeżych drożdży odpowiada 40% drożdży instant lub 50% suszonych."
                • squirk Re: Fusy od kawy 13.10.14, 09:01
                  aga7211 napisała:

> Mam pytanie odnośnie tych pierogów- czy ilość drożdży suszonych jest taka sama
                  > jak świeżych,mam te drugie i zamierzam spróbować zrobić twoje pierogi tylko boj
                  > ę się że dam za dużo tych drożdży

Linn była szybsza (dziękuję smile) więc podrzucę tylko inny przelicznik, też dobry, korzystam z niego regularnie - www.mojewypieki.com/info/przelicznik-kulinarny
                  Jeśli będziesz miała jakiekolwiek pytania w kwestii pierogów pisz bez wahania, powiem co wiem.
                  smile
    • ivonn44 Re: Fusy od kawy 16.07.14, 13:21
      ja podlewam iglaki- traktuję jako nawóz, tak samo z fusami po herbatkach......
      • aankaa Re: Fusy od kawy 16.07.14, 19:48
        herbaciane fusy są rewelacyjnym nawozem do paprotek
        • linn_linn Re: herbata do farbowania 16.07.14, 20:09
          blah-to-tada.blogspot.it/2010/05/tea-staining.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka