brooks44 Re: Fusy od kawy 15.07.14, 22:37 To farbowanie jajek mi sie podoba, przypomnijcie mi gdy bedzie pora, bo ja znajac siebie na pewno zapomne! Peeling rzeczywiscie jest swietny, ale gruntowne sprzatanie po kapieli lazienki zapewnione Odpowiedz Link
madzioreck Re: Fusy od kawy 16.07.14, 16:13 > Peeling rzeczywiscie jest swietny, ale gruntowne sprzatanie po kapieli lazienki > zapewnione Jeśli się go używa do rzucania po ścianach, to owszem Odpowiedz Link
squirk Re: Fusy od kawy 15.07.14, 22:55 anu_anu napisała: > Drugie życie fusów Dziękuję, połowy nie znałam, wrzucę na grupę, nie zmarnuje się ) Odpowiedz Link
anu_anu Re: Fusy od kawy 16.07.14, 08:00 Squirk, Co masz na myśli pisząc "wrzucę na grupę"? Odpowiedz Link
autumna Re: Fusy od kawy 16.07.14, 08:31 No właśnie, tak grupę fusami od kawy obrzucać... Żeby się nie zmarnowały? Odpowiedz Link
squirk Re: Fusy od kawy 16.07.14, 17:46 anu_anu napisała: > Squirk, > Co masz na myśli pisząc "wrzucę na grupę"? Mam grupę fitnessowo-przepisowo-ciekawostkową, wspominałam o tym przy okazji planu treningowego który rozsyłałam potem w mailach paniom, które sobie tego zażyczyły. Wymieniamy się rozmaitymi pomysłami, np. na zakupy poduszek do ćwiczeń, kijka do masażu itp, no i przepisami, np. na rewelacyjne pieczone pierogi. Bez obaw, niczego zdrożnego ni komercyjnego linkowi nie groziło nawet przez chwilę , przeciwnie, dziewczyny są zaskoczone niektórymi pomysłami na wykorzystanie kawy i na pewno skorzystają, sama skorzystam. Jako rewanż wrzucę coś z grupy, może też się przyda: www.procomfort.pl/jak_dobrac.php (dotyczy wszelkich siodełek, niekoniecznie wymienionej marki) inspirujacacodziennosc.blogspot.ie/2013/06/peczak-na-sypko-byle-szybko.html minimalistbaker.com/7-ingredient-vegan-cheesecakes/ www.anwen.pl/2012/02/lniane-spa.html Odpowiedz Link
altu Re: Fusy od kawy 16.07.14, 17:53 a możesz podrzucić ten przepis na pieczone pierogi? Odpowiedz Link
squirk Re: Fusy od kawy 16.07.14, 18:06 altu napisała: > a możesz podrzucić ten przepis na pieczone pierogi? Pojęcia nie masz, z jaką przyjemnością go podrzucam, robi furorę - www.friendsheep.com/2012/10/pierogowa.html - zamiast margaryny lepiej oczywiście użyć dobrego masła (200 g), drożdże można wziąć suszone/instant (dla mnie to jedyna opcja, jeszcze mi się nic ze świeżymi nie udało), nadzienia mogą być rozmaite, przymierzam się do wersji szpinak/feta i feta/kurczak/suszone pomidory. Pieroźki dobre na ciepło i zimno, na podróż, piknik, rewelacyjny przepis. Ciasta, jak pisze koleżanka, wychodzi mnóstwo, spokojnie można zrobić z połowy składników, i tak wyjdzie tego fura. Odpowiedz Link
aga7211 Re: Fusy od kawy 12.10.14, 22:35 Mam pytanie odnośnie tych pierogów- czy ilość drożdży suszonych jest taka sama jak świeżych,mam te drugie i zamierzam spróbować zrobić twoje pierogi tylko boję się że dam za dużo tych drożdży Odpowiedz Link
linn_linn Re: drozdze swieze, suszone i instant 13.10.14, 07:44 www.niam.pl/pl/artykul/911-przelicznik_drozdzy_czyli_jak_zamienic_swieze_drozdze_na_suszone "Zazwyczaj jedna torebka drożdży instant zawiera ich 7g, ta ilość odpowiada około 17g drożdży świeżych. Natomiast gdy chcemy zamienić drożdże świeże na suszone trzeba użyć połowę podanej w przepisie ilości. Przyjmuje się więc, że 100% świeżych drożdży odpowiada 40% drożdży instant lub 50% suszonych." Odpowiedz Link
squirk Re: Fusy od kawy 13.10.14, 09:01 aga7211 napisała: > Mam pytanie odnośnie tych pierogów- czy ilość drożdży suszonych jest taka sama > jak świeżych,mam te drugie i zamierzam spróbować zrobić twoje pierogi tylko boj > ę się że dam za dużo tych drożdży Linn była szybsza (dziękuję ) więc podrzucę tylko inny przelicznik, też dobry, korzystam z niego regularnie - www.mojewypieki.com/info/przelicznik-kulinarny Jeśli będziesz miała jakiekolwiek pytania w kwestii pierogów pisz bez wahania, powiem co wiem. Odpowiedz Link
ivonn44 Re: Fusy od kawy 16.07.14, 13:21 ja podlewam iglaki- traktuję jako nawóz, tak samo z fusami po herbatkach...... Odpowiedz Link
aankaa Re: Fusy od kawy 16.07.14, 19:48 herbaciane fusy są rewelacyjnym nawozem do paprotek Odpowiedz Link
linn_linn Re: herbata do farbowania 16.07.14, 20:09 blah-to-tada.blogspot.it/2010/05/tea-staining.html Odpowiedz Link