Dodaj do ulubionych

rowerek biegowy

17.12.14, 08:34
dumam czy nie kupić mojemu 3-latkowi na urodziny w styczniu taki własnie rowerek.
tylko czy on już nie będzie za duży na taki sprzęt, ogladałam na razie na tablicy używane ale tam pisało że nadają sie na 1-3 lata,a on w lato będzie miał juz 3,5
po starszych braciach ma rower ale będzie go mógł używać dopiero za rok, dwa
no i jaki ewentualnie lepszy drewniany czy metalowy
Obserwuj wątek
    • a.lato Re: rowerek biegowy 17.12.14, 09:51
      Synek znajomych korzystał z rowerka biegowego odkąd zaczął chodzić, dzięki temu nauczył się trzymać równowagę i teraz w wieku 4 lat jeździ na zwykłym rowerku na 2 kółkach
      • aga_kaz1 Re: rowerek biegowy 17.12.14, 10:07
        Myślę że to zależy od dziecka i wielkości biegowego rowerka. Jeśli tylko rowerek nie będzie za mały to i 4 latek chętnie sobie po bryka. Moje starsza córka 6 letnia podkrada 3 latce i lubi sobie pojeździć. Tylko kolana przeszkadzają. Kup nie drogi,nie będzie żal jak się nie sprawdzi. Ale zwróć uwagę jak wysoko można podnieść siodełko i kierownicę, bo one naprawdę są różne. Są też takie które potem działają jak hulajnoga. Drewniany jest ładny dla rodziców, ale czy dla dziecka. Moje szkraby lubią rozrzucać sprzęt koło domu, dlatego praktyczniejszy wydał się metalowy. I czerwone były tylko takie. A to w pewnym wieku nie jest bez znaczeniasmile
        • a.lato Re: rowerek biegowy 17.12.14, 11:32
          No właśnie, rowerek i hulajnoga 2w1 to super pomysł AXER albo SMJ i jeszcze kilka innych jest dostępnych na rynku smile
    • ciotka.aka Re: rowerek biegowy 17.12.14, 10:49
      kilka lat temu wyrośniętemu trzylatkowi kupiłam rowerek Hudora (biegowy) - specjalnie sprawdzałam ,żeby był duży (popatrz w opisie są podana wymiary, zmierz długość nóżek w butach od kroku do ziemi i zobaczysz czy rozmiar będzie dobry). Tu podają: Wysokość kierownicy regulowana ok. 56 cm - 60 cm
      Wysokość siedzenia regulowana ok. 41 cm - 47 cm. Pobiegał 2 sezony, po czym przesiadł się na rower 16 cali. Teraz na biegowym szalał drugi syn, jeszcze sezon lub dwa na pewno pobiega
      • kasiek-kd Re: rowerek biegowy 17.12.14, 15:42
        mój 3-latek wyrasta z małego PUKY
        własnie teraz rozglądam się za wiekszym tej samej firmy, zakładam, ze kolejne 2 sezony pojezdzi
        widziałam dzieci sąsiadów 4-6-letnie przedszkolaki na tych rowerkach,
        jeden z nich jeżdził, bo bał się na hulajnodze
    • budzik11 Re: rowerek biegowy 17.12.14, 16:29
      Mój syn dostał rowerek biegowy w wieku 2,5r., jeździł na nim do wieku 4,5r., kiedy to przesiadł się na normalny rower z pedałami i w ciągu godziny nauczył się jeździć bez żadnego kija do prowadzania ani bocznych kółek. To był (biegówka) cudowny wynalazek. wówczas byliśmy pionierami, ludzie się za nami oglądali smile Mieliśmy Hudorę, czyli metalowy, z hamulcem, miejscem na nogi (niepotrzebne) i podpórką (niepotrzebna). Na pompowanych kołach (nie kupuj na piankowych, słaba amortyzacja). Bardzo polecam taki zakup!
      • kasiek-kd Re: rowerek biegowy 17.12.14, 22:10
        budzik, a moze masz gdzieś w garażu do odsprzedania?
        • budzik11 Re: rowerek biegowy 18.12.14, 07:18
          Nie, już dawno poszedł w dobre ręce.
    • stara-a-naiwna Re: rowerek biegowy 19.12.14, 21:14
      mieszkasz w większym mieście? może idź do decathlonu i niech dziecko sobie "przymierzy" jakieś
      bo rowerki biegowe są różne wielkościowo (mój dostał właśnie scuttle bug - i jest malutki chociaż to nie do końca rowerek- no ale nasze dziecko ma 12m i szukałam czegoś na start - podejrzewam, ze poużywa go rok - chociaż producent przewiduje go do 36m, a potem przesiądziemy się na jakiś większy)

no i skoro potrzebujesz czegoś "przejściowego" bo ma być coś lada moment w spadku po starszym rodzeństwie szukaj używanego (bardzo dobry moment na zakup roweru - na wiosnę ceny znowu pójdą w górę)
    • kwietniowka2011 Re: rowerek biegowy 20.12.14, 20:37
      moje dziewczyny mają 3,5 i 5 lat i obie tego lata jeździły na biegowych, zakładam że młodsza jeszcze w przyszłym roku pojeździ, a ten po starszej idzie do sprzedania wink
      starszak jeździł chyba do 5 lat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka