mrufka_lu 24.11.07, 10:57 Witam Mam takie pytanie poniewaz w roznych watkach pojawiaja sie wpisy, ze uzywacie srodkow chemicznych z lidla ladie prosze napiszcie mi co jast tam godnego polecenia. A i pytanie dodatkowe czy do zmywraki mozna tam kupic proszek. z gory dziekuje Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewitek01 Re: Chemia z LIDLa 24.11.07, 20:05 polecam serie W5 (odplamiacz jest rewelacyjny, poza tym uzywam plynow do czyszczenia armatury lazienkowej i do szyb) Odpowiedz Link
angie07 Re: Chemia z LIDLa 24.11.07, 21:39 U mnie lepiej sprawdza się wanisch, kupiłam W5 bo słyszałam, że to dobry odplamiacz, ale niestety przegrał z moim stałym pomocnikiem. Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: Chemia z LIDLa 24.11.07, 22:08 kupiłam ostatnio troche-specjalnie pojechałam pierwszy raz do Lidla płyn w prayu do odtłuszczania (do uzytku w kuchni)-rzeczywiscie dobra rzecz plyn do prasowania-dobry, chociaz zapach mi nie odpowiada, ale sszybko sie ulatnia odplamiacz czeka na test słynne tabletki do wc kupiłam takie do wkładania do spłuczki i nie mam jak włożyć, bo musiąlbym tam coś rozkręcać, a czytałam, że mają jakies tabletki, ktore sie wrzuca do muszli na noc i nie wiem czy to te same mogę tak zastosować czy kupiłam nie te-pomóżcie! Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: Chemia z LIDLa 24.11.07, 22:09 oczywiście wszystkie produkty z serii W5 Odpowiedz Link
marzeka1 Re: Chemia z LIDLa 24.11.07, 22:17 Używam W5 płyn do prania kolorów, jest tak świetny, że przestałam stosować normalne proszki.Dokupiłam inne produkty W5, bardzo dobre. Odpowiedz Link
tabita_1 Re: Chemia z LIDLa 24.11.07, 22:23 zachecoma pozytywnymi opiniami na forach, udałąm się do lidla i zanabyłąm tabletki do zmywarki, niedrogie. Okazały się lepsze znacznie od Calgonitu używanego dotychczas. Zdecydowanie będą przez nas używane, zwłaszcza że cena jest atrakcyjna. Kupiłam też płyn do naczyń-bardzo dobry, bardzo oszczędny, dużo wydajniejszy od ludwika. Odpowiedz Link
malaniunia861 Re: Chemia z LIDLa 24.11.07, 22:38 mój mąż specjalnie rozkręca spłuczkę na te kostki właśnie i są one swietne , są też takie tabletki , które wrzuca sie na dno muszli klozetowej, gdzie one się rozpuszczają i usuwają osady Odpowiedz Link
dragon_fruit Re: Chemia z LIDLa 24.11.07, 22:48 dziękuję za odpowiedź muszę więc kupić te drugie Odpowiedz Link
danutaessen Tabita 1.... 24.11.07, 23:06 mozesz mi napisac co te tabletki do zmywarki zwaieraja sa to takie 5 lub 7 w jednym? sol nablyszczacz proszek do mycia i co jeszcze.... Odpowiedz Link
tabita_1 Re: Tabita 1.... 25.11.07, 14:21 sol i nabłyszczacz musisz dodac osobno, więcej nic. naprawdę dobrze domywają wszystko, poza tym mam wrazenie ze po myciu w tych tabletkach (W5) zmywarka jest bardziej czysta i pachnaca niz po calgonicie Odpowiedz Link
miko_mama Re: Chemia z LIDLa 25.11.07, 15:39 Ja ostatnio kupiłam płyn W5 do mycia naczyń (promocja mnie zachęciła) ale jednak uznaję że jest gorszy od Ludwika (mniej skoncentrowany) Płyn do płukania tkanin LEL (duża butla, b. tani) - kiepściutki, tez wiecej go nie kupię. Cos nie mam szczęścia do tego Lidla. Odpowiedz Link
malaniunia861 Re: Chemia z LIDLa 25.11.07, 18:21 kupuję płyn do naczyń ten bez nazwy za niecałą złotówkę i chwalę sobie , Odpowiedz Link
joma24 Re: Chemia z LIDLa 26.11.07, 11:07 kupuję płyn do szyb + plyn do lazienek , bardzo sobie chwalę ! Odpowiedz Link
trusiaa Re: Chemia z LIDLa 26.11.07, 11:16 Świetne i b. tanie są tabletki do zmywarek W5(do półgodzinnego programu eko stosuję pół tabletki, wtedy szkło jest bez zacieków), sól i nabłyszczacz z tej serii też są fajne. B dobry jest odkamieniacz w płynie. Lel do fug w sprayu - rewelacja jak dla mnie. Odpowiedz Link
tabita_1 Re: Chemia z LIDLa 26.11.07, 12:04 co do płynu do naczyń - on się bardzo mało pieni w porównaniu z ludwikiem, ale myje moim zdaniem bardzo dobrze, oglądałam pod swiatło i robiłam "test skrzypienia" Odpowiedz Link